Selin Hanım hoşgeldiniz yazılarınızı büyük bir zevkle takip edeceğiz
Şu anda litresine 1 dolar (Yerel birim para hesabıyla düşünürseniz 1 lira sayalım bunu) verdikleri benzine "pahalı" diyen Amerikalıları topluca şoka sokmamı istiyorsunuz yani
bloga da beklerim.
Bloğa olmaaaazzz gelemen
bizde ileri demokrasi var ve bunun gereği olarak bizde bloklar yassah
sadece tarikat blogları ve siteleri serbest bizde
çok çok ileri demokrasilerde böyle imiş
siz bilmessiniz
Şu anda litresine 1 dolar (Yerel birim para hesabıyla düşünürseniz 1 lira sayalım bunu) verdikleri benzine "pahalı" diyen Amerikalıları topluca şoka sokmamı istiyorsunuz yani
bloga da beklerim.
Bloğa olmaaaazzz gelemen
bizde ileri demokrasi var ve bunun gereği olarak bizde bloklar yassah
sadece tarikat blogları ve siteleri serbest bizde
çok çok ileri demokrasilerde böyle imiş
siz bilmessiniz
Blogumda siyaset yokBuna ne dersiniz?
![]()
Aramıza hoşgeldiniz. İlk motosiklet tecrübeniz ile alakalı yazınızı okudum:cat:
Bu arada madem ABD'de ikamet etmektesiniz. Orada Benzinin litre fiyatı nedir acaba?
bizde yaklaşık 3 dolar litresi
Kazasız yolculuklar dilerim
ve sanırım marmarislisiniz, 10 yıl bulundum (datça/marmaris de), aksaz donanma komutanlığını bilirsiniz belki![]()
Maalesef çok pahalı Türkiye'de. Ben buraya geldiğimde daha da ucuzdu aslında. Bir dolara yakın arttı galon başına. Bu kadar ucuz olmasa buradaki arabaların hiçbirine binilmez. Beygir gücü yüksek dev gibi SUV'ler (Cipler) her yerde.
Marmarisli değilim aslında ama çok severim. Çok da özledim Turunç'u, İçmeler'i... Aksaz'ı da bilirim![]()
Bu kadar ucuz olmasa buradaki arabaların hiçbirine binilmez. Beygir gücü yüksek dev gibi SUV'ler (Cipler) her yerde.
Çok olmasa da burada da o araçlardan var ama ufak bir detay haricinde. Bizdeki yüksek hacimli arabaların neredeyse hepsi dizel, oradaki insanlar dizel kavramına biraz uzak utanmasalar kamyonları da benzinli yapacaklar :mrgreen:
bu konuya fena kıl olmaya başladım ama ben birileri geziyor tozuyor
benim çocuk serviste yatıyor bakımda gerekli parçaları değişti ama göremedim daha![]()
Yoo, artik eskisi gibi "benzin sudan ucuz" olmadigindan burada hibrit (melez) araclar cok gözde. Hatta yönetim bu araçlar daha çok çevre dostu olduğu için üreticilere teşvik de sağlıyor.
Bizim yönetimimiz utanmasa bu arabada 2 tane motor var 2 katı vergi alalım diyecek :mrgreen:
Ben bulunduğum eyalette sadece alış fiyatı üzerinden vergi ödedim mesela. Diyelim 10 bin dolara bir araba aldınız, yaklaşık 200 küsur dolar vergi var. Bir seferlik. Bilmiyorum Türkiye'ye kıyasla yüksek mi? Unutmaya başladım çünkü yavaş yavaş fiyatları falan...
Biz burada "diyelim" "mesela" gibi örnek verme amaçlı kurduğumuz cümlelerde dahi 10 bin dolara araba alamıyoruz.Anca 10 yaşında ikinci el :queen: Onun için hiç hesap yapmaya gerek yok.