Honda mı Yamaha mı? İşte Bütün Mesele Bu!

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Başlıktaki ikilemdeyim, Honda alsam/beklesem mi? Yamaha gibi kendini kanıtlamış, Everest'e bile çıkmış :p, yedek parçası bakkaldaki goflet gibi bulunan bir motosikleti mi altıma çeksem? Benim canavarı satalı 7 ay olmuş, herkesin başındaki bahar motosiklet vurgunluğu başıma da vurmuşken, ayağımı yerden kesecek, demir kafesi park edip mahkum edecek bir motosiklet lazım.. Motor teknolojisinden de pek anlamam, yeni kasaların aralarındaki farkı hiç bilmem, gönlüm Yamaha'dan yana ama ey forum ne alayım söyle bana! :)

23299696zuz.jpg

637115972s.jpg

Mersin İl Temsilcisi
150 cc lik performans ve kendini kanıtlamış motoruyla honda diyorum ben.

yılların motorcusu bir abimiz şehir içinde kullanım amacıyla yamaha esd mi ne ondan almış. memnuniyetsizliği hat safhada. hız ve tork daha düşük...
oysa, karı koca her gün yayla köyündeki evine gidip gelen bir arkadaşımın kullanığı cbf 150 ile ( 200kg dan aşağı değillerdir ) o yolları nasıl tırmanığına hayret edip dururum hala.
yakıt olarak da, en cimri modeli.

yamaha son zamanlarda kendini kanıtladı ama, hondanın farklı olduğuna inanıyorum :)

istersen şu anesmotor'dan hakan beylgörş. gerçekten bilgili bir kiş. sana tüm teknik detayları verecektir ( kask alırken bile yarım saat bana telefonda yardmcı oldu sağolsunlar ) sonra istersen yamaha ile de görüşebilirsin.

hakkında hayırlısı ne ise o olsun :)

yamaha alirsan biraz daha uzun ömürlü motorun olur belki ama konfor ve keyiften daha mağrum kalırsın o yüzden honda

F54

honda 25 cc farkı ile bence 1 adım önde hem rahat hem az yakıyor ikisi de aynı fiyat varsayalım neden yamaha pahalı deriz yedek parça bol o yüzden heralde cbf 150 saatte 120 km/h çok rahat çıkabilen bi model bu da şehirler arası yolculuklarda bence çok önemli hem seni yormaz hemde yol çabuk biter hızla işim olmaz ama şehirler arası yolda lazım oluyor

honda 25 cc farkı ile bence 1 adım önde hem rahat hem az yakıyor ikisi de aynı fiyat varsayalım neden yamaha pahalı deriz yedek parça bol o yüzden heralde cbf 150 saatte 120 km/h çok rahat çıkabilen bi model bu da şehirler arası yolculuklarda bence çok önemli hem seni yormaz hemde yol çabuk biter hızla işim olmaz ama şehirler arası yolda lazım oluyor

+25 cc'nin katkısını göremedim ben,her 2 motoruda kullandım uzun süre.uzun yolda 125 ilede 150 ilede 120 sabit hızda gidemezsin 80-100 arası gider gelirsin.

YAMAHA diyorum:cat:

konfor ve görsellikde cbf ağır basar..
bu konu ile ilgili hiç yoksa 50 konu var zaten ...

Cüsse iri ise Honda, zaytıfsan Yamaha diyorum ben, farklı bir açıdan bakarak
:)

Motosikleti
HONDA CB125F 2018
ben ikisinide kullandım
özet olarak şehir içi için ybr hafif ve manevra kabiliyeti yüksek,
haha uzun yol,şehirlerarsı geziler için honda cbf daha iyi
ayrıca yamaha daha çabuk dökülüyor honda daha sağlam

Forumda defalarca ybr'mi cbf'mi topicleri açılıdı bunların hiç birinin bir sonuca vardığını görmedim.her ikiside kaliteli.gözüne hangisi hoş geliyor al geç neyini düşünüyorsun?:rendeer:

ybr 125 in esd modelinin tipi eski model ybr ler kadar tipli değil fakat hoşuna giden yamahaysa binecek olan sensin karar senin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar