400 cc suzukı el yapımı buggy

sizce yapsaydınız nasıl yapardınız?

• Kullanılan toplam oy
    39
Kocaeli İl Temsilcisi
selam arkadaşlar motor tutkunu insanlar olarak benimde buradan paylaşmak istediğim bir projem var yaklaşık 2 yıldır ve halen şu anda da üzerinde çalışmaktayım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim söylemek istediğim aslında içimden geçen mevzu şu elbetteki bir uçak yapamıyorum çünkü o beceri ve teknik bilgiye sahip değilim peki bir araba yapmak imkansızmı oda değil herkezin yaptığı bir iş fakat tamamen insanın kendi el emeğiyle yaptığı bir arabaya binmesi inanın öyle güzel bir haz ki başka fabrikasyon bir arabaya binseniz o tadı vermiyor bunu yapan arkadaşlarım daha iyi bilirler ben genelde avrupa insanına baktığımda ne bileyim bir youtube girip onları gıptayla izliyorum adamların imkanları bizimkinden oldukça geniş ve kendi kendime 35 yıldır hep düşündüğüm projemi nihayet gerçekleştirdim şükürler olsun ,hurdacılarla parçacılarla ahbap oldum diyebilirim :cherry: onlar yapıyorsa bunu bizde yaparız düşüncesi genelde bana hakim olmuştur önemli olan elbette sıfırdan bir araba yapmak değil üretken olmaktır türk milleti olarak herkez benim gibi düşünse şu anda belkide japonya ya eşdeğer bir ülke olmuş olabilirdik sadece genellikle ülke olarak başkalarına bağımlı kalmak sinirlerimi bozuyor neden bir araba yapamıyoruz neden kendi yaptığımız uçağımız yok ? vs sorularını hep kendime sormuşumdur neyse konuyu uzatmadan aşağıda kendi aracımın yapım aşaması ve yürür videolarını vererek mesajımı sonlandıracağım eleştirilere açığım unutmayalımki insan eleştirilere açık olursa kendini geliştirir birazda emeğe saygı diyerek esenlikler diliyorum linklar aşağıdadır buraya yeni üyeyim site haritasını ve kullanımını yeni yeni çözüyorum teşekkürler....

dip not:birde anket hazırladım fikirlerinizi bekliyorum

http://www.izlesene.com/video/400-cc-suzuki-buggy-part-2/2258723

http://www.izlesene.com/video/400-cc-suzuki-buggy/2217361

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:34 ----------

arkadaşlar anket sorularına cavap yazılamıyormuş tamamladıktan sonra farkettim ...:pale:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:49 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=tguEedPCuD4 -buggy yapıyoruz-

Son düzenleme:
Zevkle izledim çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık :rendeer:

Tasarım kişinin zevkine ve yeteneği kalmış bir şeydir bunun için bir yorumda bulunmayacağım.Mekanik olarak yaptığınız araç gidiyor,duruyor mavera yapıyor ve bu sizin elinizden çıkıyorsa bu benim için mükemmel bir şeydir.Şimdi burada eline tornivida almayı bilmeyen birçok kişi şurası böyle olsaydı,orasını begenmedim,burasını beğenmedim gibi abuk subuk yorumlar yapacaklardır.Bir sonraki araç hep daha iyiye gider çünkü bu işler benim de başımda.Elinize sağlık.Saygılar...

Eline saglik usta, emek , zaman , para harcamissin.
Ama keske 4 silindirli su sogutmali bi motor kullansaydin, kullandigin motor bu kasaya bu agirliga biraz zayif kalmistir büyük ihtimalle. Yada illede o motoru kullanacaksan keske tek kisilik olsaymis. Bide kizma ama affina siginarak söylüyorum o koltuklar hic olmamis, bukadarini yapabiliyorsan aerodinamik kisminida biraz gözden gecir derim ben. Lastiklerin ölcüsüde arazi icin biraz ufak kalmis. Bunlar benim fikirlerim.
Araç gidiyor,duruyor mavera yapıyorsa tamamdir gibi basite indirgeyecek zihniyette sahip birisi olmadigina eminim ben usta, o yüzden fikirlerimi söyledim.
Tekrar eline saglik kolay gelsin.

güzel olmuş............ izlerken zevk aldım...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:24 ----------

bence akisler daha ufak olabilirdi ve tekerler biraz ağır gelebi,lir.... tekerlerin ağırlığı ve lastik ebatını sorabilirmiyim...

MkD

güzel olmuş elinize sağlık
mini transporterda ayrı güzel tabi :)

güzel olmuş... fren kısmını nasıl yaptınız acaba? ön tekerler biraz küçük kalmış gibi. bir de biraz daha yüksek olabilirdi, koltuklar da küçük olabilirdi ama koltuklar eminim rahattır :) emeğinize sağlık

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tebrik ederim.
Ancak kendisine inananlar hayallerini gercekleştirmeye layıktır ve sen bunu bize gösterdin.

Tebrikler.. Gerçekten güzel iş çıkarmışsın, el emeği göz nuru olmuş..:cat:

Bi kaç yorum ve sorum olacak,
Öncelikle rot,balans ayarını yapabilmen ve çalışır aksamı sağlayabilmen takdire şayan birşey. Dış görünüş olarak tabi ki fabrika çıkışı gibi simetrik olmasa da gene de iyi olmuş
Sorumlarımsa; Nasıl bir motor kullandın, hiç hazır parça kullandın mı?? (Koltuk motor gibi değilde şase kısmında) ve ne kadar hız yapıyor =}

Sonuç olarak; Daha güzelini ve devamını beklerim =}

Mersin İl Temsilcisi
iyi iş ama yetmez...

- köfteci arabasın benzemesin sakın. keskin hatlar kullanın.
- hız göstergesi vs diğer göstergeler yok.
- çelik profiller sağlam gibi görünüyor ama sanki araç keskin virajlarda takla aracak gibi görünüyo. üst tarafı da kaplamalısınız.
-aydınlatma fena değil ama ürt tarafa 2 hella aydınlatma öaçlı ve aralara da görsel amaçlı led far kullanıp aküye de yük bindirmezsiniz.

bu saatte aklma gelenlerbunlar. ama diğer transporter bence daha hoş olmuş :)

Ustam eline, emeğine sağlık öncelikle. 2 yapısal tasarım hatası var buggy de yalnız.

1. Çok yüksek bu takla atmana neden olur sert bir virajda yüksek hızda
2. Ön ve arka tekerlekler çok küçük.

Bu iki sorunu tek kalemde aşmanın yolu şu ön arka aksları uzatıp, öne aynı formda daha büyük süspansiyonlar ve daha büyük lastikler takman yeterli olacaktır. Buggy ler avrupada Volkswagen Bettle konsepti üzerine kurulur genelde. Arkadan motorlu olması bettle'ların tasarımı gayet kolaylaştırır. Bunu referans alıp biraz düzenleme yapabilirsin diye düşünüyorum. Kolay gelsin tekrar

Adana İl Temsilcisi
çok yönlü kişiliğinizle(piyanistlik/kuş ve balık avcılığı/fırıncılık/yaratıcılık) hayattan beklentileriniz ve hayattan aldığınız zevk takdire şayan.fark ettim ki bunları yaparken aldığınız zevk te cabası.şekli,gücü ne olursa olsun,birşeyleri ortaya koymak ve bunu yaparken,aç,uykusuz kalmak,para harcamak da bunun bedelidir herhalde.ama sonuç ortaya çıktığında.....işte bu bambaşka bir duygudur.tebrik ediyorum.:cat::rendeer:

Kocaeli İl Temsilcisi
tüm arkadaşlarıma olumlu yada olumsuz yorumları için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum eksik olmayın gerçekten yaptığınız yorumlardan toparlama olarak bir sonuca vararak siz değerli abilerime akran ve kardeşlerime bir cavabım olacak , en güzel cevabı adanalı kullanıcı isimli saygıdeğer abim diye hitab etmek istiyorum Bora karataş vermiş

Adana İl Temsilcisi

--------------------------------------------------------------------------------

çok yönlü kişiliğinizle(piyanistlik/kuş ve balık avcılığı/fırıncılık/yaratıcılık) hayattan beklentileriniz ve hayattan aldığınız zevk takdire şayan.fark ettim ki bunları yaparken aldığınız zevk te cabası.şekli,gücü ne olursa olsun,birşeyleri ortaya koymak ve bunu yaparken,aç,uykusuz kalmak,para harcamak da bunun bedelidir herhalde.ama sonuç ortaya çıktığında.....işte bu bambaşka bir duygudur.tebrik ediyorum.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mt-...-cc-suzuki-el-yapimi-buggy.html#ixzz1I3nMG3zx

kendisine ve yorum yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. yerinde anlamlı bir yazılar ve eleştiriler, olmuş sağolsun.
şimdi gelelim diğer sevgili arkadaşlarımın soruların toparlamasına :) evet arkadaşlar güzel gayet yerinde ve mantıklı sorular soranlar olmuş şimdi mevcut var olan olumsuz yönlerine gelecek olursam şase dizaynı bencede kafama göre olmadı bunun sebebi başlarken tek kişilik düşünerek başlamış olmam ve sonradan 2 kişiliğe çevirmemdir fakat kafamda başka bir proje var onda işi düzelteceğim her işte olduğu gibi bu iştede birkere yapmadan kendinizi geliştiremezsiniz neyse 400 cc suzukı choper motorsiklet motoru kullandım ve bu motorun uygun motor olmadığının adım gibi farkındayım ancak bütçe kısıtlı olunca imkansızlıklar beni bu motoru kullanmaya mecbur etti yoksa 1300 cc hayabusa motorunu gidip hurdacılardan 400-500 dolara alıp yapmasını biliyorum ancak burası türkiye öyle bir motoru en az kelle motor olarak söylüyorum 3 bin liraya bulursanız bana hemen söyleyin belki araba yapmak için alırım :) neyse kilometre olarak kullandığım zamanlarda kesin sonuç olarak bir şey söyleyemem ancak motorsikleti parçalarken 220 ibre vardı ve aynı zincir dişli sistemini kullandım şasenin ağırlığını da hesaplayarak ve kendi tecrübemi katarak zannediyorum 110 yada 120 km gibi hızlara çıkabilmişiktir ama 80-90 kmden kesinlikle fazla ,firen sistemi arkadan disk firen ve tempra kaliperi kullandım direksiyon kutusu modifiyeden geçerek kısaldı ve fiyat uno ya ait zaten videoların yapım aşamalarını izleyen arkadaşlar orada detaylar mevcut sorularının bir çoğuna cevap bulacaktır araba elbette benim sitediğim gibi olmadı sonuçta parayla alakalı olduğu için ilke olarak hedefim sorunsuz ve güvenli bir şekilde yol almaktı yani aracı yürütmekti bundan sonraki yapacağım alşette tebiki bu hataları yapmam mümkün değil bir sonraki daha verimli ve hatasız olacağı kesin bunu dünya çapındaki markalar bile yapıyorki ben nasıl yapmayayım bir model çıkarttığından arkasından bir bakıyorsun aynı modelin sizdekinde olmayan özelliklisi çıkmış yada bir seri malı hatalı hasarlı çıkmış bunlar olmayan şeylermi ? :) saygılar sunuyıor tekrar teşekkür ediyorum eleştiriler benim için önemlidir ...

Ama keske 4 silindirli su sogutmali bi motor kullansaydin, kullandigin motor bu kasaya bu agirliga biraz zayif kalmistir büyük ihtimalle. Yada illede o motoru kullanacaksan keske tek kisilik olsaymis. Bide kizma ama affina siginarak söylüyorum o koltuklar hic olmamis, bukadarini yapabiliyorsan aerodinamik kisminida biraz gözden gecir derim ben. Lastiklerin ölcüsüde arazi icin biraz ufak kalmis. Bunlar benim fikirlerim.
Araç gidiyor,duruyor mavera yapıyorsa tamamdir gibi basite indirgeyecek zihniyette sahip birisi olmadigina eminim ben usta, o yüzden fikirlerimi söyledim.

Aynen dediğimin arkasındayım zincir atmıyorsa,fren kaliperleri kasılmaktan tahrip olmuyorsa,bağlandığı yerden kopmuyorsa,rotlar salıcaklar ,yerinden çıkmıyorsa, bu iş tamamdır.Tasarım işi başka birşeydir mekanik uyum sağlamak başka birşeydir.Mekanik uyum en zorudur.Baracuda,piranha,tapian bir sürü cizimim var, mekanik uygulamalarım var.Arkadaşın hangi aşamalarda geçtiğini gayet iyi biliyorum.Bu arada uygun spor koltukların çifti 700 tl.

Kocaeli İl Temsilcisi
sonofwind

Motosikleti: Zongshen Zs 200

Dün, 20:45

--------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
rman Nickli Üyeden Alıntı

Aynen dediğimin arkasındayım zincir atmıyorsa,fren kaliperleri kasılmaktan tahrip olmuyorsa,bağlandığı yerden kopmuyorsa,rotlar salıcaklar ,yerinden çıkmıyorsa, bu iş tamamdır.Tasarım işi başka birşeydir mekanik uyum sağlamak başka birşeydir.Mekanik uyum en zorudur.Baracuda,piranha,tapian bir sürü cizimim var, mekanik uygulamalarım var.Arkadaşın hangi aşamalarda geçtiğini gayet iyi biliyorum.Bu arada uygun spor koltukların çifti 700 tl.

sevgili snofvınd arkadaşım seni yakınen tanımak isterim konuyla alakalı ilgilenen arkadaşlar derdimi daha iyi anlayabiliyorlar ve bilgi alışverişi babında birbirimize hertürlü faydalı olabileceğimize inanıyorum ,senin ilk yorumunda tabiri caizse leb demeden senin ne demek istediğini anladım:) fakat tabiki diğer arkadaşlarımızında aynı seviyede bilgi beceri ve tecrübeye sahip olmalarını bekleyemeyiz ,elbetteki eleştiriler olacak yapmış olduğum aracı hep benim gibi uğraşmış insanlar görmeyecek o yorumu yazan sevgili arkadaşım video ve resimlerden ancak o eleştiriyi yapabiliyor buda bence normal bir durum hatta benim hoşuma dahi gidiyor beni eleştirsinler ben ona kızmam neyse çok uzatmaya gerek yok :) kişilik olarak tevazu ve alçakgönüllü bir yapıya sahip biri olarak atıp yuymayı abartıyı ve kasıntılı halleri sevmem hatta yapanada uyuz olurum ancak benim aracım şöyle yok benim aracım böyle şeklinde bulunmak asla aklıma gelmesede aracım hakkında şunu söyleyebilirim 1.5 yıldır dağ bayır beygir gibi kullanıyorum kendi hatalarımdan kaynaklanan tehlikeler yaşadım fakat ne fabrikasyon bir araca,ne motorsiklete nede atv dediğimiz 4 tekerli araçlara benziyor hepsinin karışımı melez bir araç oldu yaparken şeklinden şemalinden,şasi dizaynından çok işlevseliği ve sağlamlığı ön pilanda tutmaya çalıştım bir sonraki yapacağım araç görünüm olarak buna 10 baasacak bunuda kesinlikle söylüyorum ama bir 2 yılımı daha heba edeceğim:) ve bir cbf 150 parası daha:) çünkü bu hastalığın çaresiz kollarındayım:) onun için şunu söylemek istiyorum benim bilgisayar mühendisi bir arkadaşım var ve konuşmaya başladığında (kendisi spor arabalarahastadır)size saysın hangi arabada ne tip motor var turbo varmı,turbonun özellik ve parçaları ,motor hareket elemanları adam neredeyse bütün marka ve model arabaları biliyor bu ayrı bir tecrübe ,ama kendi arabasının şarj dinomosu problem yaptığında bir bakıyorum elektirikçiye koşmuş:) burada demek istemem tam olarak şudur anlamak başkadır uygulamak başka ,hazır parçayı (tamircilerin yaptığı gibi)montajlamak başkadır,sıfırdan kendinizin imal etmesi başka ,defransiyeli hazır almak takmak sizi uğraştırır,ama sıfırdan defransiyel tasarlamak hem uğraştırır hem düşündürür,arıza gözünüzün önündedir ,ve yapabilecek bilgi ve tecrübeniz vardır ama bir lokma takımınız yoktur o vidayı sıkacak,tamam arkadaş bende para var zenginim her istediğimi yaparım deyip bu arabanın daha kıralını yapacağım dersin ama bir tornacı bulamazsın işten anlayan :) bu böyle uzar gider :) onun için kısaca şunu söylemeliyim ,bir çok insana kızıyorum sözüm meclisten dışarı,çünkü dünyaya hep kendi pencerelerinden bakıyorlar ,bir türlü başkasının penceresinden bakmayı akıl edemiyorlar, oysa bunu becerdiğimiz zaman,neyin ne olduğunu çok çok daha iyi anlar ve o zaman karşı tarafa hak veririz,

başkalarının penceresinden bakmanız dileğimle esen kalın .....

kocaelindeyim ismim irfan müzisyenim ve unlu mamüller işinde çalışıyorum işçiyim hayat üniversitesi mezunuyum, merak eden zaman ayıran arkadaşları test sürüşüne beklerim tüm dostlarıma ısmarlayacak bir acı kehvem her zaman vardır ...

Son düzenleme:
büyük sabır ve emek isteyen bir işi gerçekleştirmişsiniz...
ellerinize sağlık...

Kocaeli İl Temsilcisi
Ustam eline, emeğine sağlık öncelikle. 2 yapısal tasarım hatası var buggy de yalnız.

1. Çok yüksek bu takla atmana neden olur sert bir virajda yüksek hızda
2. Ön ve arka tekerlekler çok küçük.

Bu iki sorunu tek kalemde aşmanın yolu şu ön arka aksları uzatıp, öne aynı formda daha büyük süspansiyonlar ve daha büyük lastikler takman yeterli olacaktır. Buggy ler avrupada Volkswagen Bettle konsepti üzerine kurulur genelde. Arkadan motorlu olması bettle'ların tasarımı gayet kolaylaştırır. Bunu referans alıp biraz düzenleme yapabilirsin diye düşünüyorum. Kolay gelsin tekrar

sevgili arkadaşım öncelikle yapmış olduğun yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum aslında çok uzunca konular bunlar yani yazmaya kalksam okumaktan sıkılırsınız ancak kısaca özetleyecek olursak bahsetmiş olduğun malzemeler elbette buradada bulmak mümkün fakat fiyatlar pahalı olduğu ve bu hobiye ayıracağım bütçem mantıklı ölçülerde olması gerektiği için bu araç böyle oldu yoksa fikir olarak söylediklerin doğru ve katılıyorum şöyle söyleyeyim o beğenmediğin tekerleri bulmak için işi gücü bırakıp kendi arabamla istanbula 3 tur yaptım desem sana abartı gelecek buradan yola çıkarak düşünürsen beni anlayabilirsin (yoktan var etmek tövbe haşa allaha mahsustur) ama bu araba kendi külünden doğdu şase dizaynında bir kopya, aktarma organları belli kuralların mantıklı olması gerektiği gibi başka bir araç kopya alınmadan yapıldı ama sonuçta bir difransiyele ve öntakıma ,salıncakları kural nasılsa olması gerektiği gibi yapıldı, yoksa her arabada salıncak difransiyel var o ayrı konu haaa eleştiri albette olacak sonuçta bende burada sürekli yeni şeyler öğrenme arayışındayım ki kendimi dahada iyileştirip geliştireyim sizlerin fikirleri oldukça önemli sonuçta yaptığım araba bir teknoloji harikası değil ama benim yapmış olduğum belirli hızlara çıkabilen ,durabilen ve türkiyede bir benzeri olmayan bir araç varsa aynısı elbette bana gösterin benzerlerinede çok baktım sistem onun dışında zaten olamaz yani bir buggy yapacağım deseniz onu salıncaksız difransiyelsiz yapamazsınız amörtüsörsüz olmaz ve buggy nin ne olduğunu iyi biliyorum ama bu aracın bir adı olması gerekiyor buggy bana daha uygun geldiği için buggy diyorum satandart buggy lerle bir kıyaslarsan tabiki eksiklikler göreceksin:) buggy (heryerde gezebilen böcek anlamındadır) kendi coğrafi bölgemde her koşulda gezdiğime görede , demekki buda buggy sevgiyle kal :cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ellerine saglık irfan kardeşim
ben bir mekanikçi olarak izledim imal edilmiş,montajlanmış sonuçta sorunsuz çalışır birşey elde edilmiş,bunun nasıl ve ne aşamalarla meydana çıktığı,geçen zamanların hangi kaç gecesinde uyku tutmadığı yada düşündüğün problemin aslında nekadarda basit olduğunu görüp daha evvel neden düşünemedim diye kendine hayıflandığın anlar buradan pek görülmeyebilir ama bunu bilen bilir,demek istediğim bu saydıklarınım birçok kişi için farketmediklerinden dolayı önemi olmayabilir ve değerlendiriken kişi yorumlarda görselliğe takılıyor olabilir sonuçta çalışıyor işte diye geçiştirilebilir.hoş üstünüda kapatsan hatta fiberden yanardönerli kasada yapsan rengine falanda takılabilirdikya boşver.

Ben demirçelikle yoğrulmuş imalatçı mekanikçi bir abin olarak,
seni kutluyor ve usta olarak hiç çekinmeden ellerinden öpüyorum.

NOT:Cabbar'a binmek isteğini atlamış değilim,biraz sabır sonrasında biz sana geliriz:bounce:

Son düzenleme:
takdir ve tebrik ediyorum. emeğinize sağlı, gerçekten emek ve zaman isteyen bir çalışma olmuş...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar