Hyosung S&T Kanuni Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhaba arkadaşlar. Motosikletleti ilk aldıgımda akü ve konjektörün durumunu ögrenmek için kuyruk grenajı sökülmüştü.Sagolsun söken usta 2 plastik parça artırmayı başarmıştı:)Zamanında önemli degil diye koltugun altına bıraktı 6-7 aydır öyle duruyordu. Dün motosikleti temizlerken o iki parçayı gördüm.

2qbhjsn.jpg

Bu iki plastik takozun tam olarak nerede kullanıldıgını bilen var mı?

Bu arada dünkü karadeniz sahilinden ufak bri manzara(bonus:p ). Kalite düşük idare edin :p

b4sww4.jpg

Merhaba arkadaşlar. Motosikletleti ilk aldıgımda akü ve konjektörün durumunu ögrenmek için kuyruk grenajı sökülmüştü.Sagolsun söken usta 2 plastik parça artırmayı başarmıştı:)Zamanında önemli degil diye koltugun altına bıraktı 6-7 aydır öyle duruyordu. Dün motosikleti temizlerken o iki parçayı gördüm.

2qbhjsn.jpg

Bu iki plastik takozun tam olarak nerede kullanıldıgını bilen var mı?

Valla kuyruk grenajını 2-3 ke sökmüşümdür ve öyle bir parçaya rastlamadım ben. En azından söküp takma noktalarında yok öyle bir şey.

Ama o parçalar benzin deposunun ilerideki kısmının şaseye oturduğu yerdeki takozlara benziyor.
Benzin deposu ön kısmından az da olsa sallanıyorsa veya bozuk zeminden geçerken zangırdıyorsa ön kısımdan, muntemelen onlardır. Gerçi parçalar biraz kalın geldiler gözüme ama bakmakta faide var..

Valla kuyruk grenajını 2-3 ke sökmüşümdür ve öyle bir parçaya rastlamadım ben. En azından söküp takma noktalarında yok öyle bir şey.

Ama o parçalar benzin deposunun ilerideki kısmının şaseye oturduğu yerdeki takozlara benziyor.
Benzin deposu ön kısmından az da olsa sallanıyorsa veya bozuk zeminden geçerken zangırdıyorsa ön kısımdan, muntemelen onlardır. Gerçi parçalar biraz kalın geldiler gözüme ama bakmakta faide var..

Bu takozlar bulunduktan sonra 2-3 defa buji ve hava filtresini degiştirdim. Evet deponun ordaki takozları biliyorum fakat yerlerinde ve dedigin gibi onlar bu takozlardan daha ince (yarısı kadar anca ).Bu arada bu takozlardan birini nerde buldugumuzu hatırladım. Sağ kuyruk grenajının altında ateşlemeyle ilgili bir parça var onun yanından çıkmıştı:silent:

Bu takozlar bulunduktan sonra 2-3 defa buji ve hava filtresini degiştirdim. Evet deponun ordaki takozları biliyorum fakat yerlerinde ve dedigin gibi onlar bu takozlardan daha ince (yarısı kadar anca ).Bu arada bu takozlardan birini nerde buldugumuzu hatırladım. Sağ kuyruk grenajının altında ateşlemeyle ilgili bir parça var onun yanından çıkmıştı:silent:

Valla motorun yanına inip bakmam lazım. Ezbere aklımda yok. Yarın gündüz bir söker bakarım grenajları gözüme çarparsa yazarım buraya sende kontrol edersin. Karşılaştırmalı bir çözümden başka bir çaremiz yok :)

@elint: çukura girip çıktığında kuyruk kısmından lakırtı yada gürültü gelmiyorsa salla gitsin. parçaların nereye takıldığını bulmak için tekrar sökmeye değmez bence :)

olaki kuyruk grenajını başka bir iş için sökmen gerekir o zaman bakarsın :p

bu ustalar ilginç işlere imza atıyorlar.. Engin'in motorunda dün ucu boşta bir kablo bulduk. debriyaj müşürünü iptal edince boşta kaldığını anladık sonra... insan bi bantlar bi yere sabitler di mi.. usta işte :p tazyikli suyu yiyip temizlendiler bir güzel :queen:

Yok yok ne kuyruktan nede başka biryerden anormal bir ses geliyor.Zaten bu takozlar olmadan 6-7 aydır kullanıyorum onca yol gittim öyleki bayramda Çorum'a gidip gelmişligim bile var(git gel 1630 km) ama dedigim gibi herhangi bir anormal ses yok. Zaten durumdan şikayetçi oldugumdan degilde takozlar elimde kaldı içimden çöpe atmakta gelmiyor hazır duruyorlar bari yerlerine yakıyım düşüncesiyle araştırıyorum:p

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar Siyah 2008 Comet ile aranıza katılmak bulunmaktayım :) herkese kazasız belasız sürüşler dileğiyle ( motor gerçekten çok güzel ) Size bir sorum olucak Zincir değiştirmem gerekiyor önerebilceğiniz sağlam bi marka var mı ?

engin....

pazar günü 16:30 civarı dürümcüdeydin sanırım:)

Yani eğer benim motoru orada gördüysen ve durmadan geçtiysen sana ne diyeyim ki..

Oradakilerle kardeş gibiyiz. Beni orada görmeyi bırak, direk dal içeri ve Engin de.. Gerisini boşver..

Ama hakikatten benim motor oradayken geçip gittiysen birşey demiyorum sana abicim.. :cyclopsan:pale::)

Yok yok ne kuyruktan nede başka biryerden anormal bir ses geliyor.Zaten bu takozlar olmadan 6-7 aydır kullanıyorum onca yol gittim öyleki bayramda Çorum'a gidip gelmişligim bile var(git gel 1630 km) ama dedigim gibi herhangi bir anormal ses yok. Zaten durumdan şikayetçi oldugumdan degilde takozlar elimde kaldı içimden çöpe atmakta gelmiyor hazır duruyorlar bari yerlerine yakıtım düşüncesiyle araştırıyorum:p

Eğer çöpe atacaksan direk talip olurum ona göre he :) Bir yer bulurum ben onları takacak :)

Merhaba arkadaşlar Siyah 2008 Comet ile aranıza katılmak bulunmaktayım :) herkese kazasız belasız sürüşler dileğiyle ( motor gerçekten çok güzel ) Size bir sorum olucak Zincir değiştirmem gerekiyor önerebilceğiniz sağlam bi marka var mı ?

Merhaba,
Hayırlı olsun. Kazasız sürüşler :)

Bütçe gözetmeksizin X2 tip zincir önerebilirim..
linki: http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=13341&k_id=3553&kn=3553

Bizim motorlara 520-112 zincir uymakta..linkini verdiğim marka ise DID'tir..Motosiklet zinciri konusunda kendini ispatlamış bir marka..
Internetten OEM zincir fiyatı 55-60 TL arasında değişmekte..Kargo hariç..(Kaynak: hyosungsource.com)
220-250 TL aralığında piyasa fiyatı vardır..
446230112or.jpg

Son düzenleme:
Yani eğer benim motoru orada gördüysen ve durmadan geçtiysen sana ne diyeyim ki..

Oradakilerle kardeş gibiyiz. Beni orada görmeyi bırak, direk dal içeri ve Engin de.. Gerisini boşver..

Ama hakikatten benim motor oradayken geçip gittiysen birşey demiyorum sana abicim.. :cyclopsan:pale::)

o gün nöbetim vardı ...çalışıyordum fakat çok acil evde olan bir hadiseye yetişmek için alel acele çıkmıştım o yüzden duramadım...

bir daha affetmem:wiinkk:

Foruma baya bir göz gezdirdim ama kesin cevapları bulamadım, o yüzden hareket etmeden sorayım diyorum.

Aklımda çanta demiri almak var, artık kask mont ağırlığından güzel günlerde kurtulmak istiyorum. Ancak bizim makinalar için hazırını bulmak ya zor ya da pahalı.

Hyosunsouce'da satılan çanta demirini, kuyruk demirini çıkarıp onun yerine takmak mümkün mü? Sanırım bir iki arkadaş almış oradan. Benim S&T Kanuni GT 250'de kuyruk demiri var. Onu çıkarıp çanta demirini takabilir miyim?

Bir soru da son zamanlarda yaptıran arkadaşlara.. Eğer memnunsanız telefon numarası veya adres verebilir misiniz?

öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin ve motorun hayırlı olsun

Osbourne hocam çok teşekkürler verdigin bilgiler için cok işime yaradı bu verdiğin linkten daha ucuza bulamam mı dükkanlardan bunu ??
Yunem saolasn usta sanada kazasız belasız sürüşler :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:15 ----------

http://www.motoliz.com/index.php?p=show&pid=16182&k_id=2026&kn=GT+250 bu set benim 2008 model S&T Comet e uyar mı beyler?

Rica ederim. O sonda yer alan linkteki zincir uymaz bizim motorlara..
Bir önceki mesajda da dediğim gibi bizimkilerin ölçü ve dişli sayısı 520-112..

Aynı zinciri piyasada elbette daha ucuza bulmak mümkün. Ben örnek mealinden koymuştum o fotoyu ve linki..Araştırmak gerek..

arkadaşlar temiz bir gt250 bakıyoruz istanbulda. Düşük km de ve yüksek modelde olması tercihimizdir.

Arkaaşlar elinde bir ihtimal kuyruktaki kırmızı reflektörün bulunduğu parça var mı?
Geçen alakasız bir şekilde kırdım onu, kıçı açıkta kalmış gibi görünüyor şimi gözüme :)

Fotoğraftaki parça.
Ama komple değil sadece işaretlediğim kısmı vidalarından kırıldı ve düştü. Kayıp. Bana en uçtaki parça lazım. Hani çıkma mıkma bir şekilde varsa elinizde diye bir şansımı deneyeyim dedim..

kkkkkkkkkkkkov.jpg

Arkadaşlar merhaba. Bu motorla alakalı artı ve eksilerin neler olduğunu merak ediyorum. 2. Elini alırken nelere dikkat etmek lazım.. v.b. kafamda bir çok soru var. Yakın bir arkadaşım bu motordan istiyor 2.el olarak. Muhakkak bu kadar çok sayfada bunlar defalarca paylaşılmıştır ama tek tek okumadan bakmadan önce size sorayım istiyorum, hangi sayfalarda motorun + ve - leri ile ilgili paylaşımlar oldu.

Arkadaşlar merhaba. Bu motorla alakalı artı ve eksilerin neler olduğunu merak ediyorum. 2. Elini alırken nelere dikkat etmek lazım.. v.b. kafamda bir çok soru var. Yakın bir arkadaşım bu motordan istiyor 2.el olarak. Muhakkak bu kadar çok sayfada bunlar defalarca paylaşılmıştır ama tek tek okumadan bakmadan önce size sorayım istiyorum, hangi sayfalarda motorun + ve - leri ile ilgili paylaşımlar oldu.

Topu topu 75 sayfa tembelliği bırak şimdi başlasan hafta sonuna hepsini bitirmiş olursun. Kolaygelsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar