Merhaba arkadaşlar. 1 Hafta kadar önce motoruma yeni sekman seti ve sübab lastikleri takıldı. Motor özellikle çok ısındığında yağ yakıyor duman atıyor eksozdan. Sekmanların yanlış takılmış olabileceğini düşünüyorum. Bir tanıdığım Yağ tapasını aç, oraya bir peçete daya ve motoru çalıştır yağ fışkırtıyorsa sekmanlar kaçırıyordur dedi.
Bunu denedim ve yağ fışkırmadı :silent: Sizce mantıklı bir yöntem mi ?
Diğer arkadaşların yorumlarını okumadan yazdım kusuruma bakmayın arkadaşlar. Yeni set takıldıktan sonra bu duman varsa ustanı iyi bir tart derim. Ben kendim 3 defa başıma getirdim bu sorunu. Açı da hatam olmuş.

))) Benim hatam. tüm markaların nerdeyse birbirinden farklı segman açıları var. Her bir segman ( yağ segmanları bile dahil) farklı yönlere göre ayarlanır bilgine. Hata varsaki özellikle yağ segmanları aynı yönde kaldıysa ( 3 de ) beyaz dumanı görüyorsun. Lakin bu daha çok scooter larda karşılaşılıyor.
Ama şunu da göz ardı etmiyelim. Segmanı değiştirdin niye piston değişmedi. Bunu yapan ustayı bir daha tart

)) Eski piston kullanıldıysa segmanın bir anlamı yok benim için. Segman istiyorsa silindirde belli bir aşınma ile bolarma olmuştur. Pistonda boşluk yapar. Piston değişmeden taktı peki ustana baktınmı segman yataklarını iyice temizledimi. Eğer segman yatakları temizlenmediyse ( her silindir piston sökülüp takıldığında segman yataklarının temizlenmesi lazım) özellikle yağ segman yatağı o da beyaz duman atmaya sebeptir. temizlediyse en fazla 1 gün beayz duman atıp segman yatağına alışır. Senin motor 1 hafta olmuş alakasız
Sübap lastiğine gelince bence o takılan lastiklerde sorun var.