İzmir'e geliyorum....

başlıktan anlaşılacağı üzere İzmire geliyorum...3 ocak pazartesi günü 07:45 te uçaktan inip cuma akşam saat 22:55 te tekrar bineceğim inşallah...
havaalanına çok yakın bir yerde gaziemirde hava teknik okullar komutanlığı varmış..tam yerini bilmiyorum..
tahribatsız muayene için sertifika alacağım..

her akşam saat 16:00 dan sonra hep müsait olacağım..eğer oraya yakın olan izmirli arkadaşlar varsa tanışmayı isterim...
birde bahsettiğim yere yakın mümkünse en fazla toplu taşıma araçları mesafesinde yemeden gitmemelisin diyebileceğiniz güzel yemekleri olan biyerler varsa uğramaya çalışacağım..
İzmirin nesi meşhurdur bilmiyorum yani...:p
ipuçlarınız için şimdiden teşekkürler....

başlıktan anlaşılacağı üzere İzmire geliyorum...3 ocak pazartesi günü 07:45 te uçaktan inip cuma akşam saat 22:55 te tekrar bineceğim inşallah...
havaalanına çok yakın bir yerde gaziemirde hava teknik okullar komutanlığı varmış..tam yerini bilmiyorum..
tahribatsız muayene için sertifika alacağım..

her akşam saat 16:00 dan sonra hep müsait olacağım..eğer oraya yakın olan izmirli arkadaşlar varsa tanışmayı isterim...
birde bahsettiğim yere yakın mümkünse en fazla toplu taşıma araçları mesafesinde yemeden gitmemelisin diyebileceğiniz güzel yemekleri olan biyerler varsa uğramaya çalışacağım..
İzmirin nesi meşhurdur bilmiyorum yani...:p
ipuçlarınız için şimdiden teşekkürler....

hayırlı yolculukar samet ,kazasız belasız yolculuklar dilerim.
izmir'in neyi meşhur diyince hemen aklıma geldi bir İzmir'li olarak güzelleri :p
sonra kordon'u-konak meydanı-kumru yemeden olmaz :p
eve dönüş'te 1 kg izmir tulumu alırsın afiyetle yersin.

hoşgelıyorsun :)

İzmir Gaziemir havaalanından komutanlık sanırım 5 km fılandır.

Orada işin inşallah düzgün gider. Hep aksi gider orda nedense :silent::)

saat 6-7 gıbı işten çıkıyorum. Gazıemır de çalışıyorum bende. BElki tanışma fırsatımız olur.

Tamer teşekkür ederim.tulum fikri güzel de...güzeller fikrini duyan içişleri bakanı benim tulumumu çıkarır valla:queen:
bu arada memleketten istediğin bişey varmı???elimden gelen bişey olursa seve seve yaparım...

kumru nedir bilmem ama denemeye değer sanırım..birde bir diziden hatırladığım ama hala ne olduğunu bilmediğim bayoz var..onuda en azından görüp duruma göre yemeyi düşünüyorum..görende sadece yemeğe gidiyorum sanacak..:p

NDT yöntemlerinden sıvı penetrant için sertifika almaya gidiyorum..motosikletle gitmeyi gözüm kesmedi:p.arabayla iki kişi (sadece ben şoför) değmez,otobüs çok uzun sürer haşat oluruz en iyisi uçak dedik..1 saatte ordayız..

chress umarım tanışırız..dediğim gibi saat 16:00 dan sonra mesaimiz bitiyormuş ve serbest kalıyormuşuz...

Tamer teşekkür ederim.tulum fikri güzel de...güzeller fikrini duyan içişleri bakanı benim tulumumu çıkarır valla:queen:
bu arada memleketten istediğin bişey varmı???elimden gelen bişey olursa seve seve yaparım...

kumru nedir bilmem ama denemeye değer sanırım..birde bir diziden hatırladığım ama hala ne olduğunu bilmediğim bayoz var..onuda en azından görüp duruma göre yemeyi düşünüyorum..görende sadece yemeğe gidiyorum sanacak..:p

NDT yöntemlerinden sıvı penetrant için sertifika almaya gidiyorum..motosikletle gitmeyi gözüm kesmedi:p.arabayla iki kişi (sadece ben şoför) değmez,otobüs çok uzun sürer haşat oluruz en iyisi uçak dedik..1 saatte ordayız..

chress umarım tanışırız..dediğim gibi saat 16:00 dan sonra mesaimiz bitiyormuş ve serbest kalıyormuşuz...

izmir'in insanları ileri görüşlüdür,cana yakındır,sakin insanlar'dır,sohbetleri boldur samimidir.
valla kime sorsalar İzmir'in neyi meşhur başta cicileri derler :queen:
ama tulum çıkarma meselesi ayrı
ya giderken benim arabayı'da verseydim garibim memleketini özlemiştir :p 3 senedir gitmiyor :p
çay ile gevrek güzel gidiyor haberin olsun vapur'da güzelim kuşlar bekler karnımızı doyuran yok mu diye
Allah razı olsun git-gel salıcakla en güzel seçim uçak...yaz başı bir ara çanakkale-izmir düşünüyoruz arkadaşlarla ama motosiklet ile hayırlısı bakalım yaz gelsin hele bir :p

kumru : küçükken babamın kumru alayım mı dediğinde tavuktan küçük kuştan buyuk bır et zıyafetı çekeceğimi sanırdım. Halbuki gevrek hamurunun sandwiç ekmeğine benzetilip içine domates peynır ve yeşıl bıber koyularak yapılan çok iç açıcı olmayan birşey olduğu 6 yaşımda konakta anladım :mrgreen:

Boyoz : sadece belli fırınlarda temız yağ ile pişirilen boyozlar mukemmeldir. Sabah 3 boyoz bir yumurta sanayının vazgeçılmezıdır :mrgreen: Boyozu tavsıye ederım.

Eğer vaktın ve paran olursa ve alkol alıyorsan Seferihisar balıkçı restorantlarını ziyaret etmnıde kesınlıkle tavsıye edıyorum :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:01 ----------

[/COLOR]
izmir'in insanları ileri görüşlüdür,cana yakındır,sakin insanlar'dır,sohbetleri boldur samimidir.
valla kime sorsalar İzmir'in neyi meşhur başta cicileri derler :queen:
ama tulum çıkarma meselesi ayrı
ya giderken benim arabayı'da verseydim garibim memleketini özlemiştir :p 3 senedir gitmiyor :p
çay ile gevrek güzel gidiyor haberin olsun vapur'da güzelim kuşlar bekler karnımızı doyuran yok mu diye
Allah razı olsun git-gel salıcakla en güzel seçim uçak...yaz başı bir ara çanakkale-izmir düşünüyoruz arkadaşlarla ama motosiklet ile hayırlısı bakalım yaz gelsin hele bir :p

valla 2-3 sene önce izmirden bir motosiklet aldım..ama sahibi hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum...
o kadar yoldan gelen adamı sabahın köründe 3-4 saat bekletip karnın açmı diye sormamasını geçtim,ara sokaklardan birinde hayırlı olsun,tabelaları takip et deyip döndü arkasını çıktı evine...
numunelikti sanırım o da bana denk geldi....:queen:

keşke hepsi arjantinli olsa...çok samimiyim..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:03 ----------

kumru : küçükken babamın kumru alayım mı dediğinde tavuktan küçük kuştan buyuk bır et zıyafetı çekeceğimi sanırdım. Halbuki gevrek hamurunun sandwiç ekmeğine benzetilip içine domates peynır ve yeşıl bıber koyularak yapılan çok iç açıcı olmayan birşey olduğu 6 yaşımda konakta anladım :mrgreen:

Boyoz : sadece belli fırınlarda temız yağ ile pişirilen boyozlar mukemmeldir. Sabah 3 boyoz bir yumurta sanayının vazgeçılmezıdır :mrgreen: Boyozu tavsıye ederım.

Eğer vaktın ve paran olursa ve alkol alıyorsan Seferihisar balıkçı restorantlarını ziyaret etmnıde kesınlıkle tavsıye edıyorum :)

temiz yağ derken?? gres yağıylada yapan mı var bunu?:queen:
vaktim olacak,paramda olur ama alkol denilen şey 2 metre bile yanıma yaklaşamaz...
alkolsüz yerlere giderim...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:01 ----------

[/COLOR]

valla 2-3 sene önce izmirden bir motosiklet aldım..ama sahibi hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum...
o kadar yoldan gelen adamı sabahın köründe 3-4 saat bekletip karnın açmı diye sormamasını geçtim,ara sokaklardan birinde hayırlı olsun,tabelaları takip et deyip döndü arkasını çıktı evine...
numunelikti sanırım o da bana denk geldi....:queen:

keşke hepsi arjantinli olsa...çok samimiyim..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:03 ----------

temiz yağ derken?? gres yağıylada yapan mı var bunu?:queen:
vaktim olacak,paramda olur ama alkol denilen şey 2 metre bile yanıma yaklaşamaz...
alkolsüz yerlere giderim...

arada çıkıyor be samet olur öyle maruz gör kardeşleri,yabancıdır o yabancı :p

gördüm zaten Tamer..dahada davosa gitmem dedim..ama motor almak için...:p
k.k nasıl gönderiyor adamı???

Bana gel rakı balık diyeceğim ama rakı ile aran hoş değil galiba:mrgreen:
Ayrıca Foça Gaziemir e 80 km.:pale:
Birde şu "tahribatsız muayene" nedir:silent:

Necati abi , balık rakısız olursa gelirdim tabi..:)
ama 80 km az değil.arabamızla gelmeyeceğimiz için zor olacak..

tahribatsız muayene dediğimiz bir kontrol yöntemidir..adı üstünde malzemeyi tahip etmeden hurdaya çıkarmadan kesmeden biçmeden olası hataları çatlakları bulma yöntemidir..ultrasonik,manyetik parçacık,sıvı penetrant , gözle muayene (endoskopik) gibi çeşitleri var...

ben de olanların yanına henüz sahip olup sertifikalandırılmadığım yöntemler üzerine eğitim alıp sertifika almaya çalışıyorum...

gaziemire 80 km uzakta olmayan:queen: ve vakti müsait olan diğer arkadaşlarla ayarlayabilirsek tanışmak isterim...
Necati abi seninlede tanışmak isterdim tabi ama garnizonu fazla terk edemiyor ve belli saatte misafirhaneye dönmemiz gerekiyor..:(

Necati abi , balık rakısız olursa gelirdim tabi..:)
ama 80 km az değil.arabamızla gelmeyeceğimiz için zor olacak..

tahribatsız muayene dediğimiz bir kontrol yöntemidir..adı üstünde malzemeyi tahip etmeden hurdaya çıkarmadan kesmeden biçmeden olası hataları çatlakları bulma yöntemidir..ultrasonik,manyetik parçacık,sıvı penetrant , gözle muayene (endoskopik) gibi çeşitleri var...

ben de olanların yanına henüz sahip olup sertifikalandırılmadığım yöntemler üzerine eğitim alıp sertifika almaya çalışıyorum...

gaziemire 80 km uzakta olmayan:queen: ve vakti müsait olan diğer arkadaşlarla ayarlayabilirsek tanışmak isterim...
Necati abi seninlede tanışmak isterdim tabi ama garnizonu fazla terk edemiyor ve belli saatte misafirhaneye dönmemiz gerekiyor..:(

atv de bir dizi vardı çocuklar duymasın ; orda tombul bir oyuncu var ege tarafından sözde hep mideyi düşünüyor belki izlemişsindir Samet :p
ne diyor yemekte balık var AH AH balık rakısız olurmu ağlar şimdi o :queen:
bende alkol kullanmam sağlık açısından,ama ne yaparım balığı yerim yanın'da gazoz içerim,balık teklifi boşa gitmemiş olur :queen:

iyide Tamer 80 gidiş + 80 de dönüş 160 km..yerime dönmeden yine acıkırım ben yaw!!!:queen:

bu arada arkadaş bedevinin bahtsızımıyım neyim izmire kar yağmış...inşallah 3 ocakta yağmaz:p

Mutlaka boyoz ve kumru ye izmirli olarak benim şu istanbulda tırım tırım aradığım ve bulunca çok sevindiğim 2 şeydir. Kumru nasıl olurmuş anlarsın yiyince. Ayrıca çarşıya inersen izmir tulumu alman iyi olur eşsiz bi lezzeti olduğunu üşünüyorum. He bide biyere gitmek istersen kordona gidebilirsin sahil boyunca çok güzel yerler bulacağına eminim. şuanda ismini unuttum ama kordonda çoğu yerde olan dondurmadan imal edilen çok güzel bir pasta var onuda çok öneririm sana. kordona gitmişkende bi göztepe taraftar dükkanında gidipte forma alırsan tam izmirli olmuşsundur. :cherry:

chress sen gel kumruyu birde Çeşme'de ye bakalım iştahını kapatacak mı:rendeer:

yemek önerisi yapan arkadaşlara teşekkür ederim..:p
yemek için yaşamasakta,yaşamak için yediğimiz şeylere dikkat etmek durumundayız...:cat:
ancak sabah kahvaltı ve öğle yemeklerinde bunu dışarda yapmamız mümkün görünmüyor..askeri biyerde olduğumuz ve aracımız olmayıp toplu taşımaya mahkum kaldığımız için çook ta fazla uzaklaşmamak ve belli bir saatte geri dönmek zorundayız...ama dönüş günü cuma akşamı uçak saati olan 22:55 e kadar en uzun vakte sahip olacağız..

kefeeee bu dondurmalı pasta çook ilgimi çekti..bunu iyi yapan bi yerde denemek isterim.:p
birde şu İzmir tulumu heryerden alınırmı yoksa kalitesi iyi olan belli başlı yerlermi var???:silent:
birde tanışma gibi bir şansa sahip olabileceğimiz arkadaşlarla tanışma ihtimalini bile sevdiğimi belirtmeden edemeyeceğim...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar