sevpa demişken. önceden sevpayı tavsiye ederdim. evime uzak ve diğer ustalardan 2-3 kat pahalı olmasına rağmen bende giderdim ama son olaydan sonra gitmiyorum, tavsiyede etmiyorum.
oradan ilk soğumama neden olay şudur. geçen ay motorla kaza yapmıştım, grenaj sormak için evime yakın 2 tane mondial bayisine gittim, ikiside 120tl civarı parça ve 20tl de işçilik istediler. fiyat gayette uygundu, bide sevpaya gidiyim dedim, parçaya 160tl istediler, ismet usta gelincede 80tl işçilik dedi. bilmem neresi komple sökülecek ondan öyle filan dedi. halbuki motoru bin kere sökmüşüm, 2 dakikalık olay onu takmak. neyse bu olay soğuttu beni oradan ama son olay iyice tüy dikti.
bundan yaklaşık 2 ay önce motorun sağ kapak (fanın arkasındaki kapak) çatlamış ve yağ kaçırıyordu. her zamanki gibi sevpaya gittim, parça 9 tl filan ama işçiliği çok tutar haliyle, birkaç ufak parça daha değişti ve 85tl ödedim. 60-65tl işçilikti yani. çok ama sevpaya (ismet ustaya) güvendiğim için çokta gocunmadım. bu parça değişiminde yağda değişmişti haliyle, 1 hafta sonra yağı bi kontrol ediyim dedim neredeyse yok, yağ ekledim, 1 hafta sonra yine yağ yok. ne oluyor diye motorun üst bölümüne baktığımda bu sağ kapağın sağ tarafından yağ kaçtığını gördüm. conta, keçe neyse bunlarda sorun var heralde dedim, yoksa başka nerden olucak. neyse 2 ay böyle devam etti ve geçen statörü sökmeye çalışıncaya kadar. feci yağmurun yağdığı bir gün elektrik sorunu olmaya başlamıştı ve statöre bakmaya karar verdim. fan kapağı ve fanı sökünce sağ üstte bir cidanın 2-3 cm dışarıda olduğunu gördüm. elimde sıkiyim dedim, sonuna kadar geldi ama hala dönüyodu, yalama olmuş meğersem. aylardır yağ eksilmesinin-akmasının sebebi buymuş.
bu kadar güvenip, 2-3 kat para verdiğim yerde böyle birşey yapılması acayip moralimi bozdu ve sinirlendim açıkçası. hadi yalama da olur, insanlık hali yada mal belli, çin malı sonuçta yalama olabilir ama neden haber vermiyorlar böyle böyle oldu diye. olaymı çıkarıcaz.
eğer yağına bir hafta daha bakmasam ve motor otoyolda birden kilitlense düşün başıma gelecekleri. şansım varsa hayatta kalırdım.
birde bence söylememe sebepleri kendilerine iş ve masraf çıkacak olması. çünkü o vida motor bloğuna kadar uzanıyor ve tamiri iş, değiştirmesi masraf. bunu göze almayıp bile bile motorumu böyle teslim ettiler.
işin özü diyorumki gitmeyin, tavsiye etmeyin.
birde geçen hafta sevpaya gidip ismet ustaya olayı anlattığımda umursamaz bir tavrı vardı, biliyordu sanki ne yaptıklarını ve yine umursamaz bir şekilde motoru haftaya getirmemi, o zaman bakıcaklarını söyledi. 1 hafta motoru yatırıcaz yani.
yani o kadar dandik motorcuya gittim ama böyle birşey görmedim. tekrar diyorum gitmeyin, tavsiye etmeyin.