Sağlam bir sağlık sigortası şart, geçmiş olsun tam bir sağlık rezaleti yaşamış arkadaş.
Benzeri personelimin başına geldi, gece 3'te aradılar servis kaza yapmış diye, evden nasıl çıktım motora nasıl bindim Kartala nasıl gittim bilmiyorum, kaza yerinde servis yan tarafından ikiye bölünmüş halde idi, ambulans en yakın yer diye Kartal araştırmaya götürmüş, hastaneye gittim ana baba günü, çocuğu soruyorum bilen yok, danışma bir haber, ablasını gördüm şansa, tanımıyorumda kadını, Mehmetin servis kaza yaptı diyor telefonla birilerine, hemen yanaştım bizimki olduğuna emin oldum. Çocuğu buldum, sedyede yatırmışlar ailesi başında annesi karısı ağlayıp duruyor. İlgilenen falan yok, ayağa kaldırdım hemen hastaneyi, çocuk kanlar içinde yatıyor, doktorlar hemşireler yanından gelip geçiyor. Aileside gariban bilmiyor hiç bir şeyi ne bürokrasi ne evrak, Hastane sağlık güvencesini bulamıyorlar diye dokunmuyorlarmış, bir kere trafik kazası bu, sağlık güvencesine bakmadan tedavi edeceksiniz, ikincisi sağlık güvencesi sizide satın alır merak etmeyin dedim, Özel sandığa tabiyiz gönderin özel hastaneye diyorum onuda yapmıyorlar, artık ne kadar bağırdıysam korkuttuysam ortalık bir anda doktor hemşire doldu.. Kafa tomografisi çekilecek arızalıymış, bari röntgene sokun dedim, çocuğu kucakladım röntgene beraber girdik, çocuk diyor abi nefes alamıyorum, doktora diyorum kaburgası kırılmış olmasın, yok bir şeyi diyor; kafasında yaralar var, çocuğun kafasını dikin diyorum, yaralarını temizleyin asık suratlı bir hastabakıcı söylene söylene ben adamın kafasına vura vura anladıda, dikiyor çocuğun kafasını, bir tane odaya alıyorlar sabaha kadar başında durun uyutmayın diye.. Can kimin umrunda!!!
Yok böyle olacak değil, Acıbademi arıyorum gelin alın diye, Direktörümüzde geliyor o sırada hastaneye, tüm her şeyi devreye sokup 2 telefon görüşmesiyle çocuğu Acıbademe gönderiyoruz. Acıbademde çıkan sonuç, kalça kemiği kırık, üst kaburga kırık, kırık parça ciğeri delmiş, kafada travma, dikişler baştan savma yapılmış, çocuğun kafasından cam kırıkları toplamışlar. Dikişleri söküp tekrar dikmişler. Kartalda kalsa neler oldu Allah bilir..
Sağlık en önemli şey kurumunuzun özel sağlık sigortası yoksa siz yaptırın, köpek gibi davranıyorlar devlet hastanelerinde..