Aslında Ducati'nin fabrika takımı çekiliyor diyelim. Uydu takımları devam edecekler. Ama tabii ki fabrika takımının varlığı olmadan performanslarını ne derece koruyabilirler meçhul. Uydu takımı Althea'da yarışan Checa fabrika takımında yarışan Haga ve Fabrizio'dan çok daha iyi iş çıkardı. Bir de Rossi'nin motoGP'de Ducati'ye transferi meselesi var. E 15 milyon (euro ? dolar ?) verince Rossi'ye, bir yerlerden kesmek durumunda kaldılar büyük ihtimal.
@coq
Hatırlarsan bu senenin (veya geçen sene de olabilir) başlarında Japon'ların 1000cc'likleri Ducati'nin 1200cc'si kadar güç üretebiliyor demiştin. Ducati ar&ge olarak Japon'larla başedemez bu bir gerçek. Çekilmelerinde etken olmuştur diye düşünüyorum.
Kenan cuma günü ufak bir düşüşe rağmen oldukça iyi bir durumda. Bakalım yarın neler olacak...
Fabrika takimi yaristan çekildikten sonra kalanlar olmasinin bir önemi kalmiyor.
Isin gerçegi her ne kadar tersi konusulsa da markalar kendi motosikletlerini yaristiran her takima soyle ya da boyle destek çikiyorlar.
Basit bir ornek Laverty.

Hiç kimse bana teknisyenlerinin Ten Kate takimindan daha iyi oldugunu soylemeye kalkmasin, ancak gulerim.
Ducati, hepimizin bildigi gibi 1098'i yaptiktan sonra yarislara cesaret etmeye basladi.
1198'le de çikis noktasini buldu.
Aslinda sadece sanssizdilar.
Geçen yil son hafta Haga dusmese, sampiyon olacaklardi.
Ama ironiktir, onlari sampiyonluk potasina sokan sey de en tehlikeli rakip Spies'in defalarca dusmesiydi.
Genelleme yapmakta yanlis olacak.
Simdi desem ki Italyanlar Japonlar'la boy ölçüsemiyor, bu sefer de Aprilia gerçegi var.
Ama o gerçegin arkasinda da Biaggi gibi bir psikopat var.
Yani çetrefilli is yorum yapmak.
Su an elimin altinda SBK'dan neden çekildiklerini anlatan bir yazi var.
Okuyup öyle yorum yapsam daha saglikli olacak.
Daha okumadim.
Firsat olmadi.:wiinkk: