valla 125cc olma ihtimali inanılmaz derecede düşük bir durum o usta biraz yaşlanmış sanırsam

mctler tam olarak 233cm3 silindir hacmine sahiptir zaten bu rakamda motor bloğunun arkasında diplerde biryerde yazar. Piyasaya 250lik olarak sunulmuştur orası ayrı bir durum 200cclik honda xl200 ile 250mct yada ramzey jinlun vs arasında maksimum hızda 20km ortalama hızda 10km oynamaktadır. diğer büyük fark ise mctlerin ömrü bakımlı şekilde 10yıl iken hondalarda 20yıl veya 89000km biçilmiş ya paraya kıyıp honda yamaha bmw alacağız yada 2500-3500tl arasında çinlileri alıp orasını burasını düzelterek bakımlarını yaparak ve ne amaçla üretildiğini unutmadan kullanarak 10 yerine 15 yıl kullanacağız veya geçiş motoru olarak kullanacağız.
ben mesela monero cmx250 a chooper modeline göz diktim bu sıralar ki bunu tavsiye eden düzceli engin usta düzcede scooterım bozuldu ve sibop başını telle sıkıştırıp dükkanına götürdü orda baştan sona 4 saatlik bakımdan sonra kontak kapatmadan ankaraya gelmemi sağladı tavsiye olarak çinli alırsan bulabilirsen monero bul bulamazsan mct al yedek parça ramzey kullan demişti(scooter için) belki bir monero çekerim altıma

:queen:
demek istediğim şu bu motoru kullanıyorsanız eliniz yağlanacak anahtar tutmasını öğrenecek ses geliyor diye tamirciye gitmeyeceksiniz dinleyip kendiniz yapacaksınız yoksa her problemde cebinizden çıkan para bir motor parası yapar.
Bu arada bugün motora baştan aşağı bakım yaptım hava ayarı filtre manifolt vs neyse topladım motoru rölanti harika canavar gibi fakat bir problem çıktı motor viteste iken ateşleme almıyor marşa basıyorum hiç tık yok ama boşa alınca hemen çalışıyor acaba bunun nedeni nedir. gerçi yarın yeniden açıp bakıcam bi kablomu çakışıyor diye ama olmazsa diye sorayım dedim