Motosiklet var, ehliyet kask yok

Motosiklet var, ehliyet kask yok

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yeni aldığı motosikletini kullanan 17 yaşındaki Melda Gök kaza yapıp yaralandı. Motosikleti kasksız kullanan genç kızın ehliyetsiz olduğu da ortaya çıktı. Kaza dün sabah meydana geldi.

motosiklet-var-ehliyet-kask-yok-705305.Jpeg

Bodrum Sudi Özkan Lisesi son sınıf öğrencisi Gök, motosikletle gezintiye çıktı. Önüne yayalar çıkınca heyecanlanarak kontrolü yitiren genç kız, motosikletiyle kaldırıma çarptı. Kaldırıma düşüp yaralanan Gök, ‘Kurtarın beni, canım çok acıyor. Yardım edin’ diyerek acı içinde kıvrandı. Genç kızın kol ve bacaklarında incinme ve ezilmeler olduğu belirlendi. Kazanın şokunu atlatamayan Gök, “Motosikletimi yeni almıştım. Kullanmayı pekiştirmek için gezintiye çıktım. Yavaş gidiyordum ama yine de kaza yaptım. Bu üçüncü düşüşüm. Bir daha ehliyetsiz motosiklete binmem” dedi. Polis Gök hakkında ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanmak suçundan yasal işlem başlattı.

Ah be kızım aklın nerdeydi.. Madem bilmiyorsun keşke birinin öğretmesini isteseydin, yada özel eğitimlere falan gitseydin. Bu iş böyle olmaz. Böyle öğrenilmez. Ehliyetsiz hadi, kasksız hiç öğrenilmez. Millet olarak bu kültürü öğrenemedik yahu...

ne diyim sana kızım yaa?
heralde bodrum sokaklarında hava atmaya çıkmıştın, ama öle sandığın gibi olmuyor işte motor kullanmak!

Motosikleti kasksız kullanan genç kızın ehliyetsiz olduğu da ortaya çıktı.

Önüne yayalar çıkınca heyecanlanarak kontrolü yitiren genç kız, motosikletiyle kaldırıma çarptı.

Kazanın şokunu atlatamayan Gök, “Motosikletimi yeni almıştım. Kullanmayı pekiştirmek için gezintiye çıktım. Yavaş gidiyordum ama yine de kaza yaptım. Bu üçüncü düşüşüm. Bir daha ehliyetsiz motosiklete binmem” dedi.

ilk ikisi ders olmamış üçüncüsü ders olmuş. bu da bir başarıdır. başarılarının devamını dilerim arkadaşım.
saygılar.

kızlar kaldiki bisikleti bile zor öğrenir cesaretliymiş. elektrikli ile başlamalı bu kız yoksa birdahakine bu kadar şaslı olmaz.

ne yapsın garibim düşe düşe öğrenecek abisi:cherry::cherry:

ne yapsın garibim düşe düşe öğrenecek abisi:cherry::cherry:

Kız olduğu için küçümsediğimden değil, ben kask takmayıp kaza yapıp yaralanana herşeyin müstehak olduğuna inanıyorum. Tamam bazen bende kask takmıyorum, ama sahilde, deniz kenarında, trafiğe kapalı alanlarda süratim -20 civarı tatlı gezinti yaptığım zamanlarda... Diğer türlü her şekilde kaskın takılması gerekir, alternatifi yok bu işin... Sıcaklar, bunaltılar bahane olamaz.

biraz canının yandığı iyi olmuş, başkalarınında canının yanabileceğini daha iyi anlamıştır böylece

biraz canının yandığı iyi olmuş, başkalarınında canının yanabileceğini daha iyi anlamıştır böylece

başka birisinin canını da yakabilirdi, yada daha da kötüsü olabilirdi, o zaman vicdan azabından yaşabilecekmiydi acaba?

Kız olduğu için küçümsediğimden değil, ben kask takmayıp kaza yapıp yaralanana herşeyin müstehak olduğuna inanıyorum. Tamam bazen bende kask takmıyorum, ama sahilde, deniz kenarında, trafiğe kapalı alanlarda süratim -20 civarı tatlı gezinti yaptığım zamanlarda... Diğer türlü her şekilde kaskın takılması gerekir, alternatifi yok bu işin... Sıcaklar, bunaltılar bahane olamaz.

kız yada erkek, kaskı ve ehliyeti yoksa, müstehak..

tabiki sana katılıyorum kız olması kask takmaması ehlıyet almaması için örnek teşkil etmiyor ama bu kızcağız gercekten öğrenmek için uğraşıyor olabilir ee tabiki yardım eden falanda yoksa ne yapsın azıcık acıyiversin canı bi daha hayatta sağa sola bakmadan gider dikkatli olur öğrenir demi ama:mrgreen::mrgreen:

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Camekan gibi gözlük takmakla olmuyormus demekki

Birde şu açıdan bakmak gerekir aslında, ehliyeti olsa ne olacak bu yapacağı kazayı gene yapacaktı. Ülkemizdeki A2 ehliyet kursları "MALESEF" hiçbir eğitim vermiyor. Size Türkiye şartlarında motor kullanmayı nasıl öğrendiğimi anlatayım aşağıda :

1-Ehliyet kursuna yazıldım
2-Ehliyetimi aldım (HİÇBİR eğitim falan almadım, 1-2 direksiyon dersi oda scooterda 2 yuvarlak 1 sekiz çizme o kadar)
3-Korumalarımı aldım: Kask,mont,eldiven,pantalon,dizlik,bellik.

Şimdi en önemlisine geldik...

4-Motoru honda mutluhandan aldığımda vitesli motorun "v"sini bile bilmiyordum, Bağdat caddesinde Mustang GT, Porche 911 lerin arasında salsa yapa yapa eve getirdim motoru...

Neyse sözün özü, önce şu kurslar eğitim vermeyi öğrenecek. Ehliyetli adamla ehliyetsiz adamın arasındaki tek fark, ceza...

Dünkü konu başlıklarından birinde,köylü-şehirli tartışması vardı.Bodrum da bir lise öğrencisi vede hani daha medeni oluyorlardı ya deniz kenarı ailesi çoçuğu,

ya düşüp kalkmakla ehliyetin alakası yok.ne bayanlar var ehliyeti olupta trafiğe çıkmaktan korkup kaçan,ilk sürmeyi öğreninp sonra ehliyetini alması gerekir.kız arkdasın düşme nedeni ehliyeti olmadığı için değil kulllanmaya yeni başlaması

Umarım akıllanmıştır.Ehliyetsiz ve kasksız motora binmemeyi can acısı olmadan öğrenebilirdi.

aman kaza dediğimiz olacaksa bu kadarcık olsun.
büyük ihtimal 50 cc bi scooter kullanıyodu ama yine de kask takması lazım. ama gelin görün kü bodrum gibi bi yerde pantalon eldiven montla motora binmek neredeyse imkansız. tabi bu kastım şehir içi sürüşler için geçerli, sokak arasında scooter tadında 20-30 km/h süratlerde. işte o süratlerde düşünce bile kolun bacağın yüzülmesi ezilmesi kaçınılmaz maalesef...

dün bende düştüm ilk kez,aniden karşı şeritten dönüş yapan bir davarla çarpıştım,hızım çok azdı,buna rağmen tamponun etkisi ile motor yan yattı ve düştüm.

sende bir şey varmı diyenlere de bu sıcakta şu halime baksana tabi bişey olmayacak diyebilme güvenim vardı en azından :)

Her ne kadar aşırı sıcaklar insanı çileden çıkarsada,dizlik,sırtlık,eldiven kask olmadan binmezdim yararını görmüş oldum.

asfaltla öpüşünce anlıyor insan bilinçli olmanın ne olduğunu :)

Ablamıza geçmiş olsun, keşke oradan hemencecik tüyebilseydi, ehliyet parasını kurtarırdı.

Ufak bir kaza, kullanıcı harici yaralanan yok; hemen motoru bir yere koyup tüymek lazım.:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar