şimdi 2 ses var...önce hangi sesi duyduğunu netleştirelim...
1.şıkırtı...Genelde tüm cbflerde olan standart sübap şıkırtısı...motor ısınınca ortaya çıkan psikolojik olarak veya duyumsal anlamda odaklanıldığında yahu bir ses var ama ne" sesi...diğer motorlarda varmı yokmu...sadece benim motordamı var şeklinde kafada soru işaretleri bırakan bir ses...servise 20 kez gitsen bişey yok der ve seni yollar...her devirde rölantide genel anlamda dikkat çeken normal uğultu dışındaki ses...benim alıştığım bir ses..
2.çıtırtı özellikle rampalarda vites düşürmekte geç kalındığında devreye girne çok net duyulan sübap çıtırıları...vacil vites düşür uyarısı gibi bişey...
cbf 150 de işçilik zayıf dediğimde bana darılır arkadaşlar...bu piston ve krank kalitesinden sübap işçiliğinden moto bloğun alaşımından kaynaklanan dandiklikten ileri gelen bir detay...
Benim duyduğum ses 1. şıkta anlatığınız ses.Peki bu subap sesinin herhangi bir zararı veya motor ömrüne herhangi bir zararı varmı? yada bir çözüm yolu yok mu? ben sıfırdan motor bile yaptırırım, yeterki garanti versinler sesin kesileceğine..Kışın bile bu sesi yapıyordu hele hele yazın çok net duyuluyor..Mesala bir örnek vereyim bu sıcak günlerde şehir içi trafiğinde sürüş yaptınız veya 20 veya 30 km 90 km hızla sürdünüz.motoru durdurup kaskı çıkarıp rolantideki sesi dinlediğinizde resmen şıkır şıkır sesler duyuluyor,motor kopresöre bindiğindede kaskın içinden ses duyuluyor..Benim arkadaşımda 2008 model vardı.9000 km kullandı,bende kaç kere kullandım ama o motor saat gibi çalışıyordu.Sonuçta iki motorda aynı fabrikada yapıldı.Bir sorun varki ses geliyor...Ama bunu motor soğukken yapmıyor..