anlamamki sağlammı değilmitanıdıkta yok satan
bende geçen sene 6 haziranda aldım 2 günümüz war yıl dönümümüze. hediye olarak deposunu fulleyecem :rendeer: :queen:
sağolun bilgiler için zaten bi servise yada herhangi bir motorcuya östericem kesinlikle almadan önce
![]()
bide kapının önüne getiriyolar haben hayatımda 2. bilemedin 3. kez motora binmiş biri olarak yenimahalleden servisten eve kadar getirmiştim. bazen elim gazda açık kalıyodu, hem frene hem gaza basıyodum falan :queen: şimdi trafikte duran arabaların arasından gazlayacak kadar çakal olduk
![]()
Benim eskiye dayanan tecrubelerim vardi caniim:queen: 10 dk sonra motordan dusecektim, 60 km/h la kumlu viraja girdim, sevincliyim ya, nasil o virajdan ciktim daha aklim irmiyor :bounce: Motoru zorla eve getirttim, bana 2 haftaya gelir dedi motor, bir ay sonra geldi, birde ustune ustluk koltugu YIRTIK geldi. Gittim hemen birtane sifir aldim garantiden birde ustune ceza kestim bunlara, bedavadan kilif aldim![]()
1. Motor nasil calisiyor, dikkat et, motor duzgun calisiyormu
2. Frenleri iyi kontrol et, her iki frenide dene, bak iyi tutuyorlar mi
3. Lastikler ne durumda
4. Beraber tura cikin, motoru devirli sur, arasira tam bas, bi yavasla, böyle yaptin mi kesin fark edersiz motor saglam mi degilmi diye.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:08 ----------
Benim eskiye dayanan tecrubelerim vardi caniim:queen: 10 dk sonra motordan dusecektim, 60 km/h la kumlu viraja girdim, sevincliyim ya, nasil o virajdan ciktim daha aklim irmiyor :bounce: Motoru zorla eve getirttim, bana 2 haftaya gelir dedi motor, bir ay sonra geldi, birde ustune ustluk koltugu YIRTIK geldi. Gittim hemen birtane sifir aldim garantiden birde ustune ceza kestim bunlara, bedavadan kilif aldim![]()
nasıl devirli sürecem otomatik atmıyormu vitesi :cyclopsan
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:36 ----------
bi bakarsın iiki gün sonra bnmde olmuş![]()
kaça kadar çıkması lazım motorun iyi olduğunu anlamak için devir saatinde en fazla 12 yazıo gaza yapıştıkmı sonuna kadar 12yi vurmasımı lazım sağlamının ?
ya bide abi dorusu bu ilk sürüş olucak bnm için ::dpac::
kaça kadar çıkması lazım motorun iyi olduğunu anlamak için devir saatinde en fazla 12 yazıo gaza yapıştıkmı sonuna kadar 12yi vurmasımı lazım sağlamının ?
ya bide abi dorusu bu ilk sürüş olucak bnm için ::dpac::
gaza çok basınca devir yüksek oluyor ortaam, az basınca düşük.. elciği sonuna kadar yaslarsan düzde bi yola çıkarsan devir en çok kaça çıkıyor görürsün :mrgreen: inşallah hadi bakalım bekliyoz bak burda :queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:16 ----------
valla ben 10 tl benzine 5 gün işe gidip geliyorum. iş dönüşü yengenizi de işinden alıp evine bırakıyorum
e devirli kullanma nasıl oluyoronu çıkaramadım tam
inş katılırım bende satmamışsa:queen:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 ----------
gaz verip çekme gibimibide nasıl yakıo bu 151rsler km başına yada litrede ne kadar gidiyor yada 10tlye ne kdar gider:cherry::wiinkk:
devir işlemi nasıl oluyor ? adamlar yemesinler bide beni nereden bakıcaz borçlara falan :S
Aga, devir saati 12,000RPM'e vurmasi icin motoru orta sehpaya alman lazim ve tam gaz vermen lazim. Motor yuruyen aksamda 7000-8000 devir arasinda olmasi lazim tam gaz. Ben devirli sur demek istedigim, biraz yari gaz ver, biraz tum, yani variasyon yap hep ayni gazla gitme.
Birde gaza yuklenince motor nasil hizlaniyor ona cok dikkat et, eher motor tam gaz verince terredut ediyorsa suratlanmaya ve egsozdan pof pof gibi ve ona benzer ses geliyorsa o motor cig benzin atiyor = Karburatör ayarsiz, hava - benzin karisimi ideal degil, bir sure sonra buji atesleme yapmaz ve yolda kalirsin. Aman ha, bunlar seni korkutmasin, ben en kötu ihtimal dusunuyorum ! Motoru ilk surun felan diye korkma, 151 RS'ler cok kolay, cevik motordur. Birde motorun egsozundan kara duman yada gözle görulen bir duman varsa o motordan uzaklas.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:59 ----------
Abi naptin yaa, 10TL'lik benzin 5 gun nasil gidiyor allahin askina yaBen 18TL'lik benzin aliyorum, uc gun zar zor gitmiyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:06 ----------
Rodaji dogru yapilmis, temiz 151 RS litrede en az 35-40km yapmasi lazim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:08 ----------
Valla bende burda Turkce yazi yazacam diye Turkcem baya bir ilerledi gercektenBizim Turkce hocasi bile diyor sende buyuk ilerlemeler var diye xD