- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
- Konu Yazar
- #1,201
cevabın için sağol süvari oğlu kardeşim.6-7 sene önce 97 model 251im vardı.çok keyifli bi motordu.sonra gittik bi çin malı jinlun aldık.gerçi oda fena değildi makina olarak.kardeşim onla sorunsuz sinop yaptı geldi.sıfırdı tabi ama sonra dökülmeye başladı.mz in tadı damağımda hala.benim korkum şu bahsedilen şanjuman kitleme olayı varmış.bi kere başıma geldi ama motor kitlemişti.motoru yeni yaptırmıştık heralde avans ayarındandı 140la giderken birden kitlendi arka teker.nasıl takla atmadan durduk hala bilmiyorum.uzun süre 120 130 falan gitsem şişme falan yaparmı acaba uzun yolda. İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Mzlerde şanzuman kitleme olayı çok nadirdir... Çok aşırı yüklenildiüinde pistonlar sıkışır ama seyir halinde debriyaj çekilerek sorun giderilir....
Bir kaç kere başıma gelmişti... Ama allaha şükür hiç yolda bırakmadı...
Kitleme olayını engellemek için uzun yolda her 5 dakikada bir debriyajı sadece 10 saniye kadar çekili tutun....Motor boşta aksın... Sonra debryajı bırakıp devam edin....
Uzun süre 140 la seyeretmenin tabiiki sakıncaları vardır...Gerek motor gerekse sürücü açısından.... Tabi cebe vereceği radar cezası ayrı bir olay...
En güvenli hızı olan 90-110 km arası seyahat en uygunudur...:cat: