hmm teşekkürler arkadaşım.. bir şeydaha sorucam.. bu vidaları gevşio ya vibrasyondan bunlar ıcın bı cozum varmı acaba
mrb arkadaşlar ben 7 aylık mct kullanıcısı olarak motosiklette gördüklerimi yazim 13 agustosta aldım mctyi 0km olarak 950 kmye kullandım ve 950 de Maltepe küçükyalıda Servis var sagolsun çok iligleniyolar ilk bakımını yaptırdım 950 de yag filan civatalar sıkıldı birgün arkadaşla gezelim dedik bindim mcteye ara sokaktaydık birden debriyaj teli koptu salladım yokuş aşşa 1 vitesde eve kadar geldim debryjsz ha bu arada bikerede far ampulü geçti sonra.. geçenlerde 2000 bakımına götürrdüm yag filan degişti yine civatalar sıkıldı zincir gevşemişti onu gerdirdi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:24 ----------
yani ben mctemi seviyorum biraz çok yakıyor amaolsun 1 depoyla ben 220km filan gidiyorum ben motosikleti zorladımdan fazla yakıyo en fazla 130 gördüm 2 kişiyle yokuş aşşagı harem-kadıköy ayrımında.. 110km hızla düz yolda rahat gidiyor zaten hız motosikleti degil bu bence 90km hız iyi bu motosiklet için hem yolun zevkini ala ala
T gidon konusunda Osbourne İle aynı görüsleri paylaşamayacağım ne yazık ki .
Benım MCT de T gidon takılı görüntü açısından Çok güzel bir görüntü var kendi düşüncem harici bunu beyan ediyorum bilginize!
Size 3 ay önca yaşadığım bir durmu anlatayım Avcılar sahilinde motorumu Parketmıs balık tutuyordum herneyse aradan vakit gecmıs motorun yanına gıttgımde iki tane yaşlı delikanlı amcalar yanaştı "motor güzel olmuş dedi gidon çok güzel olmuş çamurluk çok güzel olmuş falan dedi "
bende "heralde anlıyorsunuz bu işlerden dedim"
Yaşlı delikanlılar dan birisi" Ben bu iş içinde büyüdüm yıllarımı harcadım bu meretlere dedi"
Ondan sonra nerde yaptırdın gidonu kaça mal oldu bu düşünce senin dusuncenmı falan motordan memnunmusun soruları falan derken güzel hoş bir sohbet geçti....
Ve bunun gibi bir iki olayla daha karşılaştım.. ki bunlar işin görüntü kısmı !!
Kullanım açısından
1- kollarımız yukarıda olmadıgı ıcın yolda giderken orjinalindeki gibi yorulmuyoruz
2- Kolay manevra kabiliyeti sağlıyor (kullanan bir kisi olarak gorusum!!!!)
3-Uzun yolda bel ağrılarına sebep olmuyor tam aksine dik gidon da oldugu gıbı geriye dogru diklemesıne ılgınv bır pozisyonda oturmuyoruz
4- Deoya carpma dize çarpma gibi bir riski yok çünkü ölçülü ve muazzam yapılan bir gidon
5- Ağır değil Hatta agır yada hafif olmasıda beklenemez çünkü oda aynı Maşa ve tekerleği ceviriyor buda aynı Maşa ve Tekerleği çeviriyor
Bunlar benim nacizane kendi görüslerim iki farklı gidonlu MCT yi denemiş olarak.
Elimden geldiğince paylastım.umarım faydalı olurum arkdaslar
İyi ettin, faydalı oldun elbette..
Ben kendi mesajımda da yazdığım gibi, onlarda benim kendi görüşüm, benim yaşadıklarım dı..
Ağırlık konusunda ise düz bir demir çubuğu mu bükmek kolaydır yoksa uçları kıvrılmış bir demir çubuğu mu? mantığından yola çıkmıştım..ki bana ağır gelmişti..
Dizlerime de çarpmıştı döndürürken..
Buradan da anlıyorum ki bu T gidon meselesi kişiden kişiye değişen bir rahatlık, konfor hissi veriyor..Ve T gidon kalite ve hesaplama bakımından farklılık gösteriyor..
Denemeden anlaşılmıyor nihayetinde..
Bu arada biraz da kendi motorumdan bahsedeyim
Bugün gözümü karartıp Motosay'a gittim..(Bu işi azcık araştıranlar bilirler kalitesini)(www.motosay.com)
Şuan motorun sürücü selesi, artçı selesi, sissy bar süngeri sökük vaziyette..
Hepsini bıraktım Selim ustanın şefkatli ellerine
Eve dönebilmem için bana eski püskü bir sele verdi (yuvasına bile oturmuyor öyle havada geldim)
Seleler çift renk (siyah ve füme) deri kaplanacak ve daha kaliteli süngerden daha geniş olarak yeniden dizayn edilecek..
Motoru komple boyatıyorum(füme/tek renk), Göztepe Otosanayi'de Amerikancı Mehmet usta var(Boya ustası)..Sanayiye girince soldan 6. ya da 7. sokak..(Kime sorsan gösteriyor)(Sağlam tavsiye üzerine gittim ve çok uygun bir paraya komple boyayacak)
Velhasılı kelam, motoru yaza bomba gibi hazırlıyorum, paylaşıp hava atayım dedim :mrgreen:
Şaka bir yana Motosay ve Mehmet usta tavsiyemdir..:cat:
Yapmışsın yine yapıcağını engin abi hayırlısı olsun istediğin gibi olur umarım.... füme macitin bol bol resimlerini bekleriz artıkbu arada toplam maliyet nedir?
dün motorunuzla izmite gittim geldim. yaklaşık 200km. canıma okudu diyebilirimuzun yolda pek tavsiye etmiyorum:farao:
Büyük bir ihtimalle beli ve kalcası ağrımıştır gidon acısı kişinin boyuna göre ayarlı olmazsa yolculuk uzun mesafede eziyete dönüşebiliyor
evet, bel mel sırt kalmadı diyebilirim. gidon oturdugumda ayarlıydı hatta pozisyonu güzelmiş aletin bile dedim, yarım saat sonra tutulmaya başladımama bunlardan önemlisi motor 80de zorlanmaya başlıyor. 100de patlayacak gibi. o motorun sesinden sabit 100le bile gidemedim. dolayısıyla sıktı, bunalıma soktu
titreşimden bahsetmiyorum o çokta problem yaratmadı. kesinlikle uzun yolda çok kötü makina ki gittigim yol uzun bile sayılmaz:farao:
Motorun 80 de zorlanması ve 100 de bağırmasını ilk defa senden duyuyorum..
Bir sorunu var sanırım..
ugurapay ın dediği gibi arka dişli 32 olduğunda sıfıra yakın titreşim oluyor..çok rahat 120 görüyor.