ısınma durumu nasıl yani sabah ilk çalıştırmada ben rahat 5 dk bekliyorum yoksa stop ediyor.
benim motorda da aynı durum sözkonusu, belki normaldir
ısınma durumu nasıl yani sabah ilk çalıştırmada ben rahat 5 dk bekliyorum yoksa stop ediyor.
abi ben yurtdışındayım kullanamıyorum da o sorun bende de vardı ya sinir oluyordum hatta bi ara acelem olduğunda jikleyle gidiyordum hiç beklemiyordum bile gazı açmadan boşa alarak falan... kime sorduysam ya bütün motorlarmı böyle diye yok abi biz basıp marja gidiyorz dedi çok şaşırdım. ustama söyledim karbrotörü temzlememz gerekebilri dedi ozaman dedim demek sorun o pislik var sonra ya sadece soğukkenmi yani :S sebebini bende bilmiyorum motor soğukken gazı açtığımda direk stop ediyor giderkende yığılıyor motor sonra birden hızlanıyor :S:S
benim motorda da aynı durum sözkonusu, belki normaldir![]()
ısınıp stop edip bir 30-45 dk sonra bile binsen yine ısındırmak istiyor.
belkide kronik bi problem dir bu beyler çünkü gerçekten bazen büyük tehlike oluyor ani hızlanmalarda gazı açınca yığılıyor motor. anlamadım gitti :S bu olayı keeway servisine bi danışmak lazım aslında gelince motoru götürüp servise bırakıcam benim amortisörler aşırı sert gerçekten çok komforsuz en yukarı aldı usta bundan daha yukarı çıkmaz dedi ama hala sert artçı olarak binen bütün arkadaşlarım bundan şikayet etti ki zaman zaman ben de şikayetçi oluyorum ve sanırım salıncaktan ses geliyor yaylanınca gacur gucur aşırı sinir bozucu bişeyr:
bu can sıkıcı bir durum olmalı, pek normal değil![]()
O senin zincir daha yeni 6000-7000 km gelince birde görüşelim.Benim motor 7500 km de.Benim sorunum bide uzun yolda bacaklarım ağrıyor.
7000 KM de şu an zincirde hiç problem yaşamadım şu an bile gayet gergin
(en fazla 1000 km bir temizliyorum)
amaortisör ise o konuda haklısınız çok sert bende olabildiğince düşürdüm ama pek fayda etmedi hatta şimdi çamurluğa sürtmeye başladı kötü bi gıcırtı sesi var ısınma sorunu ise kışın normal olarak biraz beklemek gerekiyor ama normal bi mevsimde sorun yok
motorlarda bu ilk çalıştırmadan sonra stop etme problemini çok basıt bir şekilde çözebilirsiniz. Karbüratörün üstünde rölanti ayar vidası vardır soğuk havalara rolantiyi biraz yükseltirseniz motor ısınana kadar stop etme problemini çözmüş olursunuz.