[MT] Fotoğrafçılar / Fotoğrafla İlgilenenler / FotoKritikçiler

Düzeltildi:cat:

Bir mesajda çıkıntılık yaptım, bir mesajda da işe yarayayım madem:)

Ben teşekkür ederim dikkate aldığınız için...

@karasahin, Sanata karşıyız:p
Çektiğim NÜ leri yayınlarsam banlamak yok he :mrgreen::p

cok kısa bir sure sonra yeni motorumu alacagım ve kucuk çaplı geziler yapmayı dusunuyorum.Amaç gezi ve fotoğraf olacak tabiki :) umarım birlikte yaparız bu gezileri :)
İnş. kardeşim :) Sitede sürekli olarak görüştüğüm ve bizim gibi düşünen 4-5 arkadaşımız daha var umarım gerçekleştiririz bir gezi :)....

Motosikletle fotoğraf birleşince mükemmel oluyor. çünkü motosikletle yaptığımız gezilerde güzel kareler yakalıyoruz aynı anda iki tadı bir arada yaşıyoruz. Tek bir kare için kmlerce uzaklığa gittiğimi biliyorum. Ama arabayla git deseniz gitmem doğrusu. bu yüzden motosikletin çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum fotoğrafçılık açısından. iki tutku ve vazgeçilmesi imkansız tatlar.

Teşekkür ederim kardeşm beğenin için, o ay fotoğrafında herhangi bir oynama yoktur. diğer ışık kaynaklarıda cami minaresinin kandilleri. ay ve kandil aynı kadraja girince bu kare ortaya çıktı.

:rendeer: Açıklaman için saolasın abi :) Ben geçen yaz motosikletimle birlikte bilmediğim yollara çok girdim ve çok hoş karaler elde ettim önceki mesajlarıma bakarsanız doğanın hakim olduğu fotolarımda demek istediğimi anlarsınız :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
karasahin : İnş. kardeşim Sitede sürekli olarak görüştüğüm ve bizim gibi düşünen 4-5 arkadaşımız daha var umarım gerçekleştiririz bir gezi ....

€nergy derki : Çekirdek kadromuzu nekadar erken kurarsak,çıkacak çalışmalar-geziler okadar erken belli olur :)
ayrıtılı konuşmak dileğiyle...:rendeer:

@Blackberry
Bu kare enfes olmuş!
Ellerine sağlık!..

DSCF4584sd.jpg

Alan derinliğini dijital müdahale ile sağladın herhalde?..

Evet enfes bir kare olmuş... :)

Teşekkürler, fotoğrafı bende çok seviyorum anak ufak bir photoshop hatası var. oda fazla photoshop bilmediğimden dolayı. 50 mm f1.4 lensimiz olmayınca alan derinliği için bazen photoshopa başvurmak zorunda kalıyorum. tekrar teşekkür ederim.

Saçlarda kalmış seçim yaparken . ama başarılı.:cat:

Teşekkürler beğeniniz için, photoshopu fazla kullanmıyorum acemilikten de o kdr oluyor artık ;) Keşke o anda elimde 50mm f1.4 lens olsaydı o zmn alan derinliği yaratmak için photoshopa gerek kalmayacaktı. tekrar teşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:43 ----------

DSCF4268.jpg

DSCF4353-KopyaAnd8more.jpg

DSCF0344g.jpg

DSCF9419-KopyaAnd9more.jpg

DSCF5384.jpg

DSCF9392h.jpg

Üstad başarılı bir çalışma .... çok iyi bir kurgu var ...Siyah beyaz ve renkli..
Çok şeyler yazabilirim .

Belki biraz kadraj düzeltilebilirdi (naçizhane düşüncem.)
bir de kapı üstündeki parmaklıkların arka planı da S/B olabilirdi gibi.(bu da benim düşüncem.)

ama beğendiğim ve başarılı bir çalışma ...

DSCF9419-KopyaAnd9more.jpg

Bu güzel ve yapıcı eleştirinzi için çok teşekkür ederim. düşünceleriniz gerçekten fotorğafı dahada güzelleştirecektir.

Kapısına kilit vurulmuş Tarihi Hamam anlaşılan, içinede girmek isterdim doğrusu. fotoğraf HDR ile oluşturulmuştur. onun dışındada başka bir müdahelede bulunmadım. ama dediğiniz gibi düzenleme yapılsa daha hoş olabilirmiş. teşekkürler tekrardan

Bu güzel ve yapıcı eleştirinzi için çok teşekkür ederim. düşünceleriniz gerçekten fotorğafı dahada güzelleştirecektir.

Kapısına kilit vurulmuş Tarihi Hamam anlaşılan, içinede girmek isterdim doğrusu. fotoğraf HDR ile oluşturulmuştur. onun dışındada başka bir müdahelede bulunmadım. ama dediğiniz gibi düzenleme yapılsa daha hoş olabilirmiş. teşekkürler tekrardan

Photoshop CS4 te HDR özelliği var ve işyi sonuçlar veriyor .
Bir de bunu otomatik yapan programlar var Photomatix pro gibi... :)
Biraz çabalayınca ve hayal gücünü yorumlayınca çok güzel kareler ortaya çıkabiliyor ...

Daha iyilerini de göreceğimize inanıyorum . :cat:

teşekkürler

Photomatixle oluşturuyorum. ama her kareye gitmiyor hdr, genel itibariyle mimari, doku tarzı fotoğraflarda hoş oluyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:26 ----------

Stüdyodan bir kare..

DSC_0016.jpg

Yeri gelmişken birkaç HDR çalışmam, daha önce paylaştımda kusura bakmayın, bir kaç yerde paylaşım yaptığım için, paylaşıp paylaşmadıüımı bilemiyorum.

DSCF9479-KopyaAnd8more.jpg

DSCF9511-KopyaAnd8more.jpg

DSCF9458-KopyaAnd8more.jpg

DSCF9484-KopyaAnd8more.jpg

€nergy derki : Çekirdek kadromuzu nekadar erken kurarsak,çıkacak çalışmalar-geziler okadar erken belli olur
ayrıtılı konuşmak dileğiyle...
Tamamdır kardeşim bir konuda yazdığını görmüştüm fuara geleceğini yazmıştın fuarda görüşürüz olmazsa :wiinkk:
Blackberry Abi son foton çok hoş durmuş bende demeyeceğim HDR yi artık aşırı merak etmeye başladım bu kareleri görmeye başladıktan sonra :)
HanedanAbi değişik bi eser olmuş ama netlik problemin mi var?
AnteGüzel bir foto tebrikler :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 ----------

18466_295287924735_522754735_3199336_6039911_n.jpg

Güvenlik görevlisi itina ile kandırılıp kamera kayıtları ele geçirilir...:d

18466_295288649735_522754735_3199339_5439945_n.jpg

Çok lezzetliydi biliyor musunuz :cherry: Buraya bu tarz fotolar koyma diyenlere gelsin :mrgreen:

18466_295288654735_522754735_3199340_537179_n.jpg

10bin100 baloncuk :D

Bunlarda benden sevgiler hepinize :)

HanedanAbi değişik bi eser olmuş ama netlik problemin mi var?

Bunlarda benden sevgiler hepinize :)

Bizden de sana sevgiler şahinim.

Motion blur efekti uygulandı bazı bölgelerine ... :wiinkk:

1. konu eksik ve alan derinliği yok. estetik yok .ışık problemli. :)
2. konu lezzetli görünsede ışıkta problem var . estetik ve kurgu zayıf. :)
3. konu iyi ama burada da ışıkla ilgili sıkıntın var ve alan derinliği katabilseymişin daha iyi olurdu gibi . :)

ama bende bu kadar eleştiriden sonra ... çok bilmişlik mi yaptım ne :)
Çalışmaya devam şahinim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
karasahin; hocam baloncuklar jöleden herhalde? :)
Buarada evet fuara geleceğim açılış ve kapanışta orada olmak istiyorum fakat kesin olmamakla beraber,sadece kapanış günüde gelebilirim.Umarım görüşme fırsatımız olur.
Ayrıca motor konusunda karar vermeye calışıyorum biraz kararsızım.Parayı hazırladım,en zor kısmı kafama tam anlamıyla yatacak bir makine bulmak :)

Makinemi bugün satmaya karar verdim ve karar verir vermez 2 saat sonra çok sevdiğim bir arkadaşıma makinemi sattım. Pazartesi günü teslim edeceğim makineyi. Daha sonra bir müddet makinesiz idare edeceğim uygun bir makine ve lens seti bulana kadar.

Ante; son karen hoş olmuş, benim fotoğraflarda tek kareden HDR yapıldı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
blackberry makina&lens ne vardı hocam ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar