Mezara kadar aynı plaka

peki bir araç için tamam da adamın 2 yada dha fazla aracı varsa nasıl olacak..

O plaka için iyi bir ücret isterler. Yıllık plaka vergisi gibi birşey de olabilir. Ne zaman uygulanmaya başlayacak acaba.

Ayrıca mesela 3 aracım var. 1 arabam 2 motorum. Plakayı ondan ona mı takıcaz sürekli. Yani 3 araçtan aynı anda sadece 1 'i trafikte olabilecek. O da saçma bir durum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nerde garip uygulama var onu buluyorlar,ortaya karışık plaka muhabbeti, milletin de aklını karıştırıyorlar. Çok büyük ilerleme,plaka ile Türkiye'yi kalkındıracaksınız,tüm problemler bitti plaka çıktı.:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Plakayı vatandaşlık numarasına göre devlet belirleyecek.... :cat:

Yanlış hatırlamıyorsam bazı avrupa ülkelerinde bir plaka ile birden fazla araca sahip bile olunabiliyor.

Plakayı cepte taşıyon hangi aracı kullancaksan o gün takıyosun kullanıyorsun gibi, hatta bazı ülkelerde araç renginin bile bir önemi yok. Kafana göre boyatıp renk değiştirebiliyosun.

Biz ise çizik olan parçayı bile boyamıyoz orjinalliği bozulmasın satarken problem olur diye :mrgreen:

O bir zamanlar opel fabrikasının başlattığı kampanya idi sanırsam.... Opel mantalar ilk çıktığında bir araç fiyatına ikiz plakalı aynı renk bir araç ta hediye ediyordu....

Bizim komşumuzun bir akrabası 2 aynı araç ve aynı plakalarla gelmişlerdi... Hemde arka arkaya.....

Ama birini sattığı zaman 2 sinide hediye etmek zorundaydı... Çünkü belgelerinde ikizdir tek satılmaz ibaresi vardı... :cat::cat::cat:

Ee böyle yürür bu gemi.
Noter masrafını azalttı, plaka masrafını da kaldırsa ötvye bindirme yapar çaktırmadan, bizde pafis mutluluk yaşarız.:p

en azından işlemler azalacak gibi duruyor buna da şükür :)

peki bir araç için tamam da adamın 2 yada dha fazla aracı varsa nasıl olacak..

ya o benim de aklıma geldi ne yapacaklar :) plakayı adama takıyolarmış o zaman sorun çözülür :mrgreen::mrgreen:

Plakalarda karaborsaya düşecek o zaman..Artık insanlar isimleriyle vs. ile uyumlu plakaları almak için kuyruk olur trafik md.lüklerinde..

zaten güzel plaka alma derdi dünyada tek ülkede var. o ülke de asya ile avrupayı birbirine bağlayan canım ülkem :rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zaten güzel plaka alma derdi dünyada tek ülkede var. o ülke de asya ile avrupayı birbirine bağlayan canım ülkem :rendeer:

Benim plakam zaten güzel,1973 model 4 tekere orjinal plaka,niye orjinal plaka için masraf yapayım,tamamen dengesiz,saçmasapan bir uygulama olur.Gündem yaratmaktan başka bişey değil.:farao:

benimde 77 Yalova...özellikle dedim 2 harf 4 sayıdan oluşsun plakam ezberi kolay olmasın dedim ama yok aga 2 yıl önce beni köprüde kaçak geçerken yakalayn polis bile hatırladı lan 77 yinemi kaçak geçiş dedi...:p

yalovalı naber...:mrgreen::queen: yakaladım seni

Burada bu yöntem senelerdir var yahu..
Sizin oralara gelmedimi hala?:silent:
Eger istediginiz harfler ve sayilar kullanilmiyorsa ufak bir para karsiliginda sizin olabiliyor..
Ben motorumu aldigim zaman istemistim ama hepsi kapilmis.. :pale:
Basindaki harfi degistirmeye hakkiniz yok ama sonraki harfleri ve rakamlari alabilirsiniz kimse almamissa..
Ben motoruma D-RS 66 yada D-RS 39 istemistim ama önceden kapilmis.. :salut:
Bende ozaman ne verirsen ver demistim..
Ve istediginiz plakayi aldiniz aracinizi satiyorsunuz..
Satmadan önce kapatip ufak bir para karsiligi bu plakayi üzerinize aliyorsunuz.
Rezervasyon yapiyorsuuz yani..
Ama simdi hatirlamiyorum sanirim her sene gidip yeniden bende kalicak bu plaka demeniz gerekiyor.. Ve yine ödüyorsunuz ufak bir para..
Bende cok eskiden bir BMW 528i vardi.. (Neden almissam okadar büyük motorlu arabayi:pr:) Plakasida D-RS 528
Yani bu olay burada coktan var..
Bazi ülkelerde daha ileri gidiyorlar ve isim bile yazdiranlar var sanirim..

Süper:queen: benim plaka ömür boyu bende kalsa tadından yenmez:mrgreen:
Bir daha nerde bulcam GS plakayı:bounce:

Emre sende Galatasaray taraftarisin sanirim..
Bu video sana..
Burada uzaktan tanidigim bir arkadas..

http://www.gazotube.com/k5JbmPYJqsE.html

boy

İstenen plaka alınamayacak, TC kimlik noya göre veya belirlenen başka bir kurala göre herkese verilecek plaka devlet tarafından belirlenecek. Ayrıca plakada ili temsil eden 34 gibi bir numaranın da olacağını sanmıyorum.

Ee böyle yürür bu gemi.
Noter masrafını azalttı, plaka masrafını da kaldırsa ötvye bindirme yapar çaktırmadan, bizde pafis mutluluk yaşarız.:p

zaten alıştırdılar zamanla şimdi yapılan zamların kazık boyutları büyüyor zamanla o kadar
alıştıra alıştıra hesabındalar daha fazla nasıl yolarız diye

ölene kadar aynı plaka benim olacak...aha ben araç kullanmak istemiyom...plakayı napacam...
ölene kadar bende kalacak parasını mı ödeyecem...

ölene kadar ödenecek devlet tarafından konulan yeni bir öpücük vergisi olucak sadece....

sadece bizim ülkemizde yok amerikadada avrupadada var bunlar güzel plakalar güzel fiyatlara satılıyor

ama farkınıda söyliyim yurt dışında o güzel rakamlarda devlete ödeniyor
türkiyede plakayı veren memur yada plakayı tutan trafik müşavirliğine veriyorsun :cat:

devlet bizi daha kolay fişleyecek arkadaşlar bu işin özü budur. o plaka aynı zamanda sizin de plakanız olacak.

Gidin vatandaşın sorunlarıyla uğraşın abuk subuk işler yapmayın :pr:plaka zurnanın en son deliği bile diğil....greksiz bi uygulama..

Uygulama doğru bir uygulama, plakadaki il kodu ayrımcılıktır arkadaşlar.

Yanlış hatırlamıyorsam bazı avrupa ülkelerinde bir plaka ile birden fazla araca sahip bile olunabiliyor.

Plakayı cepte taşıyon hangi aracı kullancaksan o gün takıyosun kullanıyorsun gibi, hatta bazı ülkelerde araç renginin bile bir önemi yok. Kafana göre boyatıp renk değiştirebiliyosun.

Biz ise çizik olan parçayı bile boyamıyoz orjinalliği bozulmasın satarken problem olur diye :mrgreen:

Peki iki aracın aynı saatlerde trafikte olması gerekirse. Mesela hanımda carsıya pazara gidecek ama sen diger araba ve plaka ile zaten carsıdasın..

iyi oldu mezar taşımıza asarız plakayı:(

14 CBR 1000RR Ne plaka beaaa...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar