Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

onlineyim ama yanlış anlama bilmiyorum! eklemekten ziyade onun belli bir ebatı olması lazım ama kaça ayarlanıyor bilmiyorum! bir bilen çıkar inşallah bizde öğreniriz arada bari:)

onlineyim ama yanlış anlama bilmiyorum! eklemekten ziyade onun belli bir ebatı olması lazım ama kaça ayarlanıyor bilmiyorum! bir bilen çıkar inşallah bizde öğreniriz arada bari:)

teşekkür ederim sanırım mesaj sayımla alakalı bellı bı sayıyı gecmelıyım henuz yenı uye oldugumdan dolayı olmuyoo bırazcık kurcaladım da :)

kanka Turgutresitende fotolarım var...Mesela Club Armonıadan gece animasyonlarının bir kaç karesi falan...Avta tatil köyünden bir kaç kare...Birde hani ana caddede sahile doğru inerken benzin istasyonuna gelmeden POLONEZ Et deposu var ya oralardan bir kaç kare...Erbil diye birini tanıyonmu kanka...soyadını hatırlayamadım..O Polonezde sezonluk çalışır...Babası İnşaat Mühendisi...Annesiyle AVTA tatil köyünün karşısında oturur ...Erbil...

Abi dediğin şahsiyetleri çıkartamadım ama beni tanıman yeter burda:p

arkadaşlar ikinci el cbf alcaktım ama ne kadar zormuş temiz motor bulmak şimdi sıfır alma düşüncesi dogdu içime sizce degermi sıfır almak.

arkadaşlar ikinci el cbf alcaktım ama ne kadar zormuş temiz motor bulmak şimdi sıfır alma düşüncesi dogdu içime sizce degermi sıfır almak.

Kardeş benim gibi hastalık derecesinde titizsen 0 km al zaten mübarekler öyle fiyatlar çekiyorlarki bunun üstüne alımı vergisi ıvır zıvırı bakıvermişsin 3bin tl yi geçivermiş...bende yaza düşünüyorum ama 0 km alıcam..

Kardeş benim gibi hastalık derecesinde titizsen 0 km al zaten mübarekler öyle fiyatlar çekiyorlarki bunun üstüne alımı vergisi ıvır zıvırı bakıvermişsin 3bin tl yi geçivermiş...bende yaza düşünüyorum ama 0 km alıcam..

evet hastalık derecesınde en ufak cızık rahatsız eder birde adam almıs motoru 2010 model yazmıs dıyo 4500 :) zaten sıfırı daha ucuz dıyom yok cantası demırı var dıyo:)bana demır canta degıl motor lazım dıyorum.

selam arkadaşlar bende tanıtayım kendimi
ismim ilhan
25 yaşındayım
tekirdağ- çorluda oturuyorum
motorum 2008 model 12700 km de dağ dere tepe çamur demeden gidiyo valla :mrgreen:
sadece kendim kulanıyorum nazik nazik
benzini opet ten alıyorum
lastikleri orjinal duro sabun gibi kayıyo benden söylemesi
zinciri deseniz hiç sormayın aklıma geldikçe gerdiriyorum :p
kask ls2 carton yalnız eski modelerinden buğu yapmıyo çünkü rüzgarı alıyo yenilerinde bu sorunu haletmişler
benden bu kadar
sizlerin yazılarını okumaya devam edicem ama çok fazla yazıyosunuz 1 gün okumadımı 1 saat bilgisayarın başından kalkamıyorum haberiniz olsun.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,cbf 150 de merak ettiğim bir konu var xenon far kullanan arkadaşlar var mı motosiklete herhangi bir zararını gördünüz mü birde h3-h4-h7 gibi çeşitleri var cbf de hangisi kullanılıyor? teşekkürler..

evet hastalık derecesınde en ufak cızık rahatsız eder birde adam almıs motoru 2010 model yazmıs dıyo 4500 :) zaten sıfırı daha ucuz dıyom yok cantası demırı var dıyo:)bana demır canta degıl motor lazım dıyorum.

Geçen buraya bi link koydum 2007 model 4000 km de 3100 istiyor motorda aksesuar bile yok ne fiyat dimi??ben sattığımda 2300 e vermiştim 2008 nisanda ..
Benim baktığım şuydu:http://www.sahibinden.com/_cook_temiz_cbf_150_-67WQQaXQQ18548334WQQpXQQdisplayitem

bütün cbf 150 kullanıcılarına selamlar,inş bende yakında cup'tan terfi edip cbf 150 sahibi olucam bayadır sahibinden.com'da ilanları araştırıyorum birtane cbf buldum 2800tl 2008 model 9000 kmde ilan no:(#19765179)bu pazar motora bakmaya gıdıcem ve tanıdıgımda bi arkadaşım yok,motorun nerelerıne bakmam laızm dış gorunusu zaten ilk etap sonrasında dıkkat etmem gereken seyler nelerdir.
bütün cevap veren arkadaşlara teşekkürler ve motoruyla kazasız belasız surusler dılıyorum.

senle özel ilgilenicem biraderim merak etme...araştırmalara devam...o makina 2800 e fena olmaz...şasi no iste bakalım hemen sabıka kaydına vukuatı varmı...:p

aslen Aydın'lı fakat zonguldak ereğli de ikamet etmekteyim [[/QUOTE]

:cat: Bende Uşaklıyım bu arada...

[QUOTE="handsports, post: 1929385, member: 71757"]merhabalar onlıne olan arkadaslara bı sorum olacaktı lısteye foto eklemek ıstıyorum ama nasıl hıc bı fıkrım yok[/QUOTE]

[url]http://www.motosiklet.net/forum/mt-hakkinda-elestiriler-sorular-oneriler-duyurular/70511-foruma-fotograf-eklemek.html[/url]

bu linkte animasyonlu olarak mevcut...çok basit...

[QUOTE="AydoganX, post: 1929413, member: 38001"]:cat::cat: Katılıyorum[/QUOTE]

:cat:

[QUOTE="aykan, post: 1929487, member: 16317"]Abi dediğin şahsiyetleri çıkartamadım ama beni tanıman yeter burda:P[/QUOTE]

çevre ve yarıçapı 6.5 kilo diyosun yani...ok...:P

[QUOTE="ilhan YAZICI, post: 1929524, member: 62464"]sizlerin yazılarını okumaya devam edicem ama çok fazla yazıyosunuz 1 gün okumadımı 1 saat bilgisayarın başından kalkamıyorum haberiniz olsun.[/QUOTE]

sensiz olmaz İlhancım...:cat:

[QUOTE="warlike41, post: 1929534, member: 72126"]ethem abi sendende beklyoruz bak herkes yazıo :)[/QUOTE]

evev etoş bakıyo ama yazmıyor bu ara nedense...:pale:

[QUOTE="ermanay, post: 1929536, member: 58297"]merhaba arkadaşlar,cbf 150 de merak ettiğim bir konu var xenon far kullanan arkadaşlar var mı motosiklete herhangi bir zararını gördünüz mü birde h3-h4-h7 gibi çeşitleri var cbf de hangisi kullanılıyor? teşekkürler..[/QUOTE]

Blue Whıte nikli arkadaşın sisleride farıda zenon...o yazar uygun zamanda cevap buraya...

Bu arada beyler benim muyanem bitti...çok basit işlemler...5 dakka sürmedi inanın...

[url]http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/71676-5-dkda-biten-randevulu-muayene-islemim-cbf150.html[/url]

[FONT="Comic Sans MS"]Barışşşş zenonlarııı hazırla kankkkkk...geliyommm ulennn...[/FONT]

:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

[QUOTE="mete_han, post: 0"][SIZE="5"]Arkadaşlar muayene işlemlerine çeki düzen gelmiş..TUVTURK sayesinde işlemler adam gibi profesyonel yapılıyor ve tahmini 3 dakiika sürüyor...evrakların onaylanmasıda 2 dakika sürüyor...

Yani muayene işlemi eğer randevulu iseniz sıra numarası alma sizi çağırmaları muayene işlemi ile birlikte 15-20 dakika...[/SIZE]

[SIZE="5"]randevusuz giderseniz numara alıyorsunuz (bankadaki gibi) ama 3-4 saat sonrasına sallıyorlar haberiniz olsun...oradaki kalablığın hepsi o bekleyen randevusuz kalabalık...tabi istasyon hareketliliğine bakar bu işler...motorcu adam akılı uyanık adamdır...orada ne yapacağınıo bilmeyen tiplerdne olmanızı istemem...

1.adım...Muayene için TUVRTURK web sitesine girip RANDEVU almanız...

web site adresi bu...

[url]http://www.tuvturk.com.tr/[/url]

Muayene istasyon çalışma saatleri..

[B]Tüm İstasyonlar için Standart Saatler [/B]
Pazar hariç haftanın her günü 08:30 – 17:15 (Öğlenleri de Açık)

İstanbul İstasyonları

[B]Hafta İçi [/B]
Mimarsinan, Orhanlı, Çatalca 07:00 - 18:45
Pendik, Haraççı, Dudullu, Esenyurt, Sultanbeyli, Hadımköy 07:00 - 21:45
Silivri, Kavaklı, Şile 07:30 - 17:45
Samandıra 08:30 - 18:15

[B]Cumartesi [/B]

Samandıra 08:30 - 18:15
Tüm İstasyonlar 08:00 - 15:45

[url]http://www.tuvturk.com.tr/content/default.aspx?cid=114[/url]

Muayene istasyon noktaları...

[url]http://www.tuvturk.com.tr/pages/arac.aspx[/url]

önceki bildiğiniz muayene istasyonlarıyla alakası olmayan farklı yerler...ve istasyon sayısı gerçektten az...istasyonlar ebesinin şeyinde...bana en yakın Dudulludakiydi...tahminim çoğunuza en yakın yer Dudullu olacak...

[URL=http://img32.imageshack.us/i/sany0479b.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/81/sany0479b.jpg[/URL]

ön kayıt ve sıra aldığınız parayı ödediğiniz yer burası...

Randevu için...istediğiniz saat ve günü bir kaç bilgi girişi ile yapabilirsiniz...randevu alma işlemini kendiniz yapabilirsiniz...basit...

https://reservation.tuvturk.com.tr/Web.UI/DisplayContent.aspx

.................................................

Randevunuzu aldınız ..Muayene istasyonuna gittiniz...

En önemli detaylar...haybeye gitmemeniz için...

Öncelikle...[/SIZE]
1.Motorlu Taşıtlar Vergi Borcunuz olmayacak...(MTV...6 ayda bir ödenen ...eğer gecikme yoksa ödemenize gerek yok..şu an ödenmesi gereken MTV vergimi ödemedim...son ödemem 31 Ocakta çünkü...yani borcum var ama son ödemesine daha var...muayenem 15.01 de bitti..

MTV borc kontrol için site bu...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

2.Aracınıza ait trafik cezanız olmayacak...ceza kontrol içinde aynı adres...

3.Köprü cezanız olmayacak...Ziraat Bankasına gidip yatırın...ama tebligat varsa Ziraat kabul ediyor...Yoksa Boğaziçi veya FSM Köprüye gidip oradan kağıt alıp oradaki Zİraate yatırabilirsiniz...bir cezalı geçiş 41.50 toplamı..benim 2007 den cezam vardı indirime giremedi...tebligat 7-8 ay olmuştu...mutlak ödeyin yoksa işiniz olmuyor beyler...

köprü ceza kontrolü için...

http://ihlal.kgm.gov.tr/otoyol/

İstasyona geldiniz..randevunuz 12:00 de...15 dakka önce orada olun...ama öncesi sıra numarası alınız...sıra numarası alırken RANDEVULU ARAC butonuna basınız...önemli size farklı numara verilecek...İstasyonun içinde bilgi işlem merkezi var...orada önce arac kayıt olacak...

sıra numaranız yandığında görevli sizden şunları isteyecek...

1.Ruhsatınızdaki TESCİL yapraklarını çıkarın...
2.Ruhsatınızdaki Trafik Sİgorta Poliçesini çıkarın...
3.65 TL hazırlayın...

Fenni Muayene Belgesi veya Vergi Dairesinden BORCU YOKTUR kağıdı falanda almanız agerek yok unutmayın...

benim muayene tarihim 15.01 de bitiyor...16 sında gittim...1 günde geciktirseniz 29 günde 5 tl cezası var unutmayın...

vergi köprü ve trafik cezalarınız varmı diye bilgisayardan kontrol ettikten sonra

işlemleri yapıp verdiğini bu evrakları alıp dışarı çıkıp beklemenizi isteyecek...

sizi dışarda mavi tulumlu muayene görevlisi çağıracak...

.....................

yaptığı işlemler çok basit...

motorun önüne ışık kontrolü için bir cihaz koyuyor...

a.UZUN AÇ KAPA diyor...

b.ön sağ ve sinyali yak diyor...

c.arka sağ ve sol sinyali yak diyor...

d.arka frene bas diyor...stop ışığı için...birde ön freni sıkıyosun yine arka ışık yanıyormu diye bakıyor...

e.birde arka freni hareket halinde sert basarak kızakla diyor...

muayene BİTTİ beyler...içeri gidiyor...

onaylayıp size yaprağınızı veriyor...

Yaprağınızda şu hologram ver ve 2 yıllık muayeneniz bitti...

birde TUVTURK teknik kontrol kağıdı veriyor ruhsatta bulundurunuz...

Ayrıca plakanıza şu çıkartmayı yapıştırıyor...

kısa özet....

1.Mutlaka randevulu gidiniz...randevuyu burdan alınız...

http://www.tuvturk.com.tr/

2.MTV cezanız olmayacak..sorgulama için link...

3.Plakanıza ait trafik cezanız olmayacak..ceza sorgusu için link burada..

4.Köprü geçiş cezanız olmayacak...sorgulama için buraya...

http://ihlal.kgm.gov.tr/otoyol/

............................

gittiğinizde tescil yapraklar trafik sigorta poliçesin ve 65 liranızı içerden randevulu özel numaranızı alarak vereceksiniz...

kaydınız yapıldı dışarı çıkıop çağrılmayı bekleyeceksiniz...muayene işlemlerini yazdım zaten...işiniz 5 dakkada biter...

Motosikletde egsoz emisyon ölçüm belgesi olmaz böyle bir uygulama yok unutmayın...ayrıca ilk yardım çantası yangin söndürme cihazı falanda olmaz aklınızda olsun...kafanıza arabadan takılmasın...

bugün bi fırsatını bulup bikaç ay önce aydoğanx arkadaşımdan aldığın Qringli zinciri takma fırsatını buldum ve taktım kendi zincirine göre bence daha iyi yola çıkıp deneme imkanım olmadı ama boşta denediğim kadarıyla gayet iyi gibiydi, en kısa zamanda yoldaki performansını da aktarırım, bi kaç tanede foto var ama takmış halini çekene kadar fotoğraf makinasının pileri bitti şans yokki ne yapalım :)

bu arada metehan abi yine rahat durmamış...

Arkadaşlar mete_han neden forumdan uzaklaştırıldı? yetkililer bizi bu konuda bilgilendirirlerse seviniriz. Saygılarımla

İlhan kardeşim, maaşallah motorun kapak altındaki dişlisine kadar tertemiz. O ring li zincir ile ilgili sürüş yorumlarını sabırla bekliyicem. Şu an 23 bindeyim. Bende 28 binde bu zincirden temin ederek dişli grubu ile beraber değiştirmeyi düşünüyorum.

Evet Meto yine mapus damına düşmüş, bu sefer biraz uzun ve 1 ay. 16 Şubat a kadar yok :( 3 kayıtlı 7 misafir varmış forumu okuyan, belkide misafirlerden biridir. kimbilir :)

Waw Metonun cezada indirime gidilmiş, bi kaç saat önce baktığımda 16 Şubat tı, şimdi 1 Şubata çekmişler :)

Son düzenleme:
İlhan kardeşim, maaşallah motorun kapak altındaki dişlisine kadar tertemiz. O ring li zincir ile ilgili sürüş yorumlarını sabırla bekliyicem. Şu an 23 bindeyim. Bende 28 binde bu zincirden temin ederek dişli grubu ile beraber değiştirmeyi düşünüyorum.

Evet Meto yine mapus damına düşmüş, bu sefer biraz uzun ve 1 ay. 16 Şubat a kadar yok :( 3 kayıtlı 7 misafir varmış forumu okuyan, belkide misafirlerden biridir. kimbilir :)

Waw Metonun cezada indirime gidilmiş, bi kaç saat önce baktığımda 16 Şubat tı, şimdi 1 Şubata çekmişler :)

sağol ethem abi nasıl yollarda geziyom ama sonra bi güzel yıkayınca eski halini alıyo motor, benim cbf de12800km de ama zinciri germekten bıktım artık bakalım yenisi nasıl olacak.

İlhan kardeş tekrardan hayırlı olsun zincirin.
maşallah tertemiz yapmışsın ön arka dişlileri, gazyağı ilemi temizledin?

bende ortalama ayda 1 buna benzer bi temizlik yapıyorum gazyağı ile,
yoksa o ön dişlinin olduğu kapaktan acayip pislik çıkıyor.

Ön tekerlek rulmanlarını değiştiren arkadaşlarımız varmı?
Benim ön tekerlek rulmanları sanırım dağıldı ufaktan sallıyor gidonu.

Yoğun trafikte ve eski püskü yollarda hergün kullana kullana dağıldılar sanırım.

Rulman numaramız 6301 olarak aldım. (Sağolsun osmaniyeli kardeşimin tavsiyesiyle NSK marka aldım. En kalitelisi NSK rulmanlarmış, aklınızda olsun)
(10x2adet= 20 lira)

Yalnız bir sorun var , rulmanları değiştirmişken , rulmanların üstündeki keçeleride değiştireyim diyorum fakat keçelerin ölçülendirilmesi neye göredir? nereden bulacağım onu bulamadım henüz, varmı fikri olan?

Yahu mete yine nereye gittin ??

Son düzenleme:
İlhan kardeş tekrardan hayırlı olsun zincirin.
maşallah tertemiz yapmışsın ön arka dişlileri, gazyağı ilemi temizledin?

bende ortalama ayda 1 buna benzer bi temizlik yapıyorum gazyağı ile,
yoksa o ön dişlinin olduğu kapaktan acayip pislik çıkıyor.

Ön tekerlek rulmanlarını değiştiren arkadaşlarımız varmı?
Benim ön tekerlek rulmanları sanırım dağıldı ufaktan sallıyor gidonu.

Yoğun trafikte ve eski püskü yollarda hergün kullana kullana dağıldılar sanırım.

Rulman numaramız 6301 olarak aldım. (Sağolsun osmaniyeli kardeşimin tavsiyesiyle NSK marka aldım. En kalitelisi NSK rulmanlarmış, aklınızda olsun)
(10x2adet= 20 lira)

Yalnız bir sorun var , rulmanları değiştirmişken , rulmanların üstündeki keçeleride değiştireyim diyorum fakat keçelerin ölçülendirilmesi neye göredir? nereden bulacağım onu bulamadım henüz, varmı fikri olan?

Yahu mete yine nereye gittin ??

Hayırlı olsun İsmail hocam bilyalar. keçelerin ölçüsü genelde üzerinde yazar bazen yazmaz.şu şekilde yazar mesela: 22x42x8 gibi. 42 dediği dış çapı, 8 dediği eninin mm olarak ölçüsü, 22 dediği ise geçtiği milin ölçüsü. yani 22 mm lik milde çalışır anlamında. keçenin iç çapını ölçerseniz 21 mm civarında olur. 1 mm dar olmasının sebebi yayın mili sıkması içindir.bir resim bulup atmaya çalışayım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:50 ----------

123ip.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:56 ----------

outermag.JPG

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar