Motosikletinizde Hangi Ampülü Kullanıyorsunuz?

Motosikletinizde Hangi Ampülü Kullanıyorsunuz?

• H4 tipi Şeffaf Ampül

Oy: 96 35.7%
  • xenon

Oy: 68 25.3%
  • üstü mavi boyalı ampül (çakma xenon)

Oy: 41 15.2%
  • S2 tipi ampül (armut tipli yuvarlak)

Oy: 64 23.8%

• Kullanılan toplam oy
    269
Arkadaslar eger tuvturke gidecek ve bu muayeneden gecmek istiyecekseniz...Sonradan xenon denemeyin yada masraf yapipda takmayin...
Cunku bu tur uygulamalar testleri gecmezzzzzzzz.....
Orjinal xenon araclarda optik mercekler kullanilmakda isigi yogunlastirmak adina...
Bilmeden bilge olmayin...
Trafigi tehlikeye atmayin...
:cat:

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
standart ampül kullanıyorum zira bir xenon sevdasına elektrik problemleriyle uğraşıp yollarda kalmak istemem. orjinali neyse onu bozmam. eğerki fabrika bir gün motora xenon koyarsa o zaman gider onu kullanırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
parklar için ledleri kendim yaptım, far içinde eskitip dülü ampül kullanıyorum

Armut ampülün yetersiz aydınlatmasına benim salaklığım da eklenince kaza yapmıştım.

Şunu almayı düşünüyorum. Bu ampül hakkında fikri olan var mı acaba? 35 W olduğuna göre bir duy değişikliği ile motora takılabilir.

Osram 12V HS1 H4 35/35W Motosiklet Far Ampulu

h2osram.jpg

osram nightbraker kullanıyorum , çok iyi ışık veriyor ama ömrü kısa patlayabiliyor...

farlarda osram armut tipi h4 kullanıyorum sislerdede narva h3 kullanıyorum ancak paraya kıyacam farlara xenon takacam sisler içinde SMD HİGH LED aldım ebaydan ocakın ilk haftası gelecek gelince resimlerini çekip foruma koyarım led olduğu için çok düşük bi enerji tüketeceğini umuyorum inş. eğer öyle ise biz düşük cc li ve düşük amperli aküleri olan motorcuların karanlık yollarda çok yardımcı olacağı kesin:)

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
ben osram ın h4 12v 35w/35w normal ampülünü kullanıyorum tek olmasına rağmen özellikle uzunları çok iyi , birde osram nightbreaker kullanan arkadaşlara bir tavsiyem olacak bu ampulun motosiklet için tasarlanmış olanı çıktı ismi night racer ,üretici firma standart ampule göre yüzde 90 daha fazla aydınlatma iddasında ve bir güzel yanıda tekli paketlerde satılıyor ,tekli farları olanlar ikili paket almak zorunda kalmıyor

Motosikletimde orijinal H4 tipi Philips ampuller var (iki tane) ve çok memnunum.:cat:

Orijinallikten yana olduğum için değiştirmeyi düşünmüyorum.:)

s6001094bn0.jpg

GKN

Motovision gerçekten anlatıldığı kadar yüksek aydınlatma sağlıyorumu?
Beyaz sarı mavi arası yanıyormuş, hangi renk ağarlıkta?
Mototal da 55 lira adep fiyatı malum motorum çift far olduğu için alıp denemedim beyenmezsem pek çöpe atılıcak bi para deil çünkü:)

Piaggio X9 kullanıyorum, 8000K xenon takmayı planladım ve servisle görüştüm, kesinlikle beyin arızası vereceğini söylediler. Maalesef vazgeçtim. Orijinal H7 lere dewam.

GKN

Piaggio X9 kullanıyorum, 8000K xenon takmayı planladım ve servisle görüştüm, kesinlikle beyin arızası vereceğini söylediler. Maalesef vazgeçtim. Orijinal H7 lere dewam.

Mtech in de Philips inde arıza lambası yakmayan xenonları mevcut.:wiinkk:

Mtech in de Philips inde arıza lambası yakmayan xenonları mevcut.:wiinkk:

Fiyatları ne kadar?

M-tech ve kamasonic leri araştırmıştım, 2 x beyin ve ampul - 150TL -200 TL. idi.
Servis de beyin arızası veriyor deyince biraz korkar oldum

Peki bu xenonlar beyne zarar vermiyormu?

Son düzenleme:
h2osram.jpg
[/QUOTE]

Motorumda bunun üstü mavi boyalı olanı ver ama yuvası aynı degil.Bugun akşam yagmur yagdı ve beyaz ampülün aydınlatması gerçekten sıfır. Gittim Bu resimdeki ampülün aynsından aldım ama eski duy ile uyuşmuyor buna göre bir duy aldım ancak busefer farın deligine sıgmadı. Buna göre duy motosikletler icin özel satılıyormu?

Motorumda bunun üstü mavi boyalı olanı ver ama yuvası aynı degil.Bugun akşam yagmur yagdı ve beyaz ampülün aydınlatması gerçekten sıfır. Gittim Bu resimdeki ampülün aynsından aldım ama eski duy ile uyuşmuyor buna göre bir duy aldım ancak busefer farın deligine sıgmadı. Buna göre duy motosikletler icin özel satılıyormu?

Bunu ben dün sipariş etmiş bulundum. Bugün gelir sanırım.

Aldığım sitede motosiklet ampülü dediğine göre motosiklet farına duy değişikliği ile uyacağını düşündüm. Benimki şu an S2 ampül, armut tipi. Duy buna uymaz ve değiştirilmesi gerekir tabii.

Kafamı bulandırdın şimdi ama, ampül bir gelsin, dur bakalım ne olacak :) Sonucu paylaşırım burada. Motora uyarsa, eskisine oranla aydınlatmasını vs'de yazarım burada.

osram cool blue fiyatına göre harika bir ışık.

:cat:aynı ampulleri ben de kullanıyorum..sıkıntı yok.
Xenon far aydınlatmaları sadece ve sadece mercekli sistemde verimlidir ama buna kimse riayet etmiyor:silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:37 ----------

12000cal xenon ondekı aracların yol verısını gormenız lazım:)

Elbette yol verir çünkü akıllı bir sürücüdür yol veren:bounce:yalnız unutmadan,aniden frene basabilecek kadar düşüncesiz birine rastlarsan zenonlarının tadı kalmaz:wiinkk:amaç rahatsız etmek olmamalı....güvenli sürüş yaptığımızı söyleriz hep değil mi?
12000cal xenon daylight'a (gün ışığına) en uygun/yakın olan 4000cal'in çok üstünde ve artık maviye kaçan çok rahatsız edici bir ışıktır.
Xenon aydınlatma sistemi ancak mercekli farlarda verimli olur,aksi halde kontrolsüz bir ışık şaçma kaynağından öteye gitmez ve yoğun sis'te kendi kendinizi kör eder yol alamazsını...alırsanız da sakın görüneceğinizi sanmayın.Allah korusun.

Fabrika Çıkışı Üzerinde ne varsa halen daha onu kullanmaktayım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar