Debriyaj teli kopmuş motoru servise götürmek..

Evet nasıl beceririm bunu :)

Şu anda 1. viteste aşağıda yatıyor..
Motor vitesteyken nasıl çalıştırılır?
Vurdurarak çalıştır diyecekler için vurdurduktan sonra ısınmayacağı için stop etmeyecek mi? engellemek için sürekli gaz vermem gerekmeyecek mi? dolayısı ile ısınana kadar önümde havaalanı kadar yol lazım gelmeyecek mi? :)

Servisi buraya mı çağırsan gelsin tel taksın deyu?

Yada biriniz gelip yardım edebilir mi? Şunun debriyaj telinin değiştirelim yav :mrgreen:

Valla bak :p

GKN

motoru boşa almak için debriyaja ihtiyacın yok, trafiğin olmadığı yollarda biraz ayaklarınla hızlanıp vitesi takıp devam edebilirsin debriyajı kullanmadan..
yapamam diyorsan en mantıklısı servisi çağırmak.

motoru boşa almak için debriyaja ihtiyacın yok, trafiğin olmadığı yollarda biraz ayaklarınla hızlanıp vitesi takıp devam edebilirsin debriyajı kullanmadan..
yapamam diyorsan en mantıklısı servisi çağırmak.

Tekniği tam olarak anlatırmısın?
Yapılamaz diye bir kavramım yoktur :)
Şuanda dediğim gibi motor zaten vitese takılı, yani 1. viteste ki stop ettiğinde boşa alabilmiştim ama yokuşta olduğu için vitese takmıştım stop halindeyken ama şimdi tekrardan boşa geçmiyor..

Direk vurdurarak çalıştırdım diyelim, ki yapabilirim..Sonrasında devirlenip mi atacam 2 ye? 3'e?
Düşürmek için ne yapmak gerek..?
Teknik bilgi please? :)

Evet nasıl beceririm bunu :)

Şu anda 1. viteste aşağıda yatıyor..
Motor vitesteyken nasıl çalıştırılır?
Vurdurarak çalıştır diyecekler için vurdurduktan sonra ısınmayacağı için stop etmeyecek mi? engellemek için sürekli gaz vermem gerekmeyecek mi? dolayısı ile ısınana kadar önümde havaalanı kadar yol lazım gelmeyecek mi? :)

Servisi buraya mı çağırsan gelsin tel taksın deyu?

Yada biriniz gelip yardım edebilir mi? Şunun debriyaj telinin değiştirelim yav :mrgreen:

Valla bak :p

Geçmiş olsun.

Motoru vites boşta iken çalıştır. Daha sonra motorun bir miktar hareket etmesini sağla. 1. viteste tekerlekler bir miktar dönse yeterli olur. Daha sonra vites levyesini yavaşça 1. vites konumuna bastır. Böylece ilerleyebilirsin.

hangi arada kopardın debriyaj telini..bahçeköyde kalmadın inşallah..

Geçmiş olsun.

Motoru vites boşta iken çalıştır. Daha sonra motorun bir miktar hareket etmesini sağla. 1. viteste tekerlekler bir miktar dönse yeterli olur. Daha sonra vites levyesini yavaşça 1. vites konumuna bastır. Böylece ilerleyebilirsin.

Tamam bunu yapacağım da stop halindeyken 1. viteste olan motoru nasıl boşa alacağım..Çünkü akşam kastırdım beceremedim..

Eyvallah..

hangi arada kopardın debriyaj telini..bahçeköyde kalmadın inşallah..

Yok yav inanamazsın..O kadar yolu geldim geldim..Tam evin sokağına saptım..Park etmeme 3-4 arabalık mesafe varken dedim gürültü olmasın şimdi mahallede vitesi boşa alayım diye debriyajı sıkmamla pıt diye attı tel..
Boşaldı debriyaj maneti..Epey şans aslında :)

motor stop halındeyken debrıyajı sıkmana gerek kalmadan boşa geçirebilirsin,

ve motor ısınıncada 1. vıtese atar ve yoluna devam edersın,
motor hareket esnasında vıtes yükseltebılır ve düşürebilirsin,

yani o kadar sıkındılı durum değil,

dene ve gör,
sıkma canını,
basit yanı...

Kolay Geslın...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam istersen yarın akşam iş çıkışı benim motorla geleyip çekelim?

motoru marşa basıp çalıştıramıyormusun
motoru biraz ileri geri oynatarak dene vitesi boşa almayı mutlaka geçer

sonrada çalışıp ısınınca yaklarınla yavaş yavaş ittir motor biraz hızlanınca (en azından rölantide 1. vites hızına gelince vitesi bas aşşağı zor olabilir biraz ama vitese geçer

sonraki viteslerede gazı keser kesmez devir düşerken vitesi yükseltmek için ayağınla çek hafif zorlayarak tak diye girer devirinde o düşürürkende bi anda gaza yüklenmen gerekicektirvitesi aşağı bastırırken ama sana tavisyem vites geçişleri için yavaşlarken düşük devirleri seç rahat olur hızlanırkende yüksek devirler

esasını sorarsan kendini riske atmadan 1 ve 2. vitesleri kullan sadece :cat: yavaş git ama sağlam git

Teşekkürler öneriler için..Yarın akşam gelişmeleri yazarım :)

umarsız arkadaştanda yardım alabilirsin bence seni çekmese bile yanında yardım için birinin olması daha iyi olur

kardeş geçmiş olsun arkadaşlarda yazmış, ama servis uzaksa, dur kalklarda sıkıntı olur, ama götürürüm diyorsan, ileri geri oynat motoru, vites atar, yük bindiğinden sıkışıyor, debriyajda çalışmıyorya, çalıştırınca hafif ittir, ayaklarınla motoru ve vitesi geçir, sonra gazla, gazı kapa, dişlilere yük binmez, 2 ye geçir, o şekilde kullanılıyor, benim başımada gelmişti, ama dururken sıkıntı,kalkarken ya kafa dikiyor, yada istop ediyor,ayarlaman lazım, bana kalırsa git, bir tel al, kendin değiştir, basit birşey, eski kablonun yolundan, yenisini geçirecen ve ayar yapıcan, 1.2 cm boşluk olur manette, o kadar, bence sıkıntı yapma, değiştir gitsin, kolay gelsin

yaptıgım kazalarsan dolayı kafam tam yerınde deıl ama bi kaç yardımda bulınıyım :D
yolda gıderken vites deiştirmek için gazı kes hemen vıtes kolunu yukarı çek tekrar gaz ver bu şekilde vites alabılırsın ama dur kalklarda ne yaparsın onu bılemem (=

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hocam özel mesaj gelmedi ??

geçmiş olsun engin bir şey demiyorum ...
söylenecek her şey söylenmiş ... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar