uzun yol için termos yahut matara önerisi

arkadaşlar malumunuz uzun yolda insan çok susuyor, bir benzinlik bulamadığınız zaman da her yerde soğuk su bulma imkanı pek olmuyor, suyumu her daim soğuk tutmak için bir termos yahut matara almayı düşünüyorum ya da ikisini birden, bu konuda önerebileceğiniz marka var mıdır? çantanızdan eksik etmediğiniz böyle bir malzeme var mıdır? tavsiyeleriniz nelerdir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Matara Soğuk Tutmuyor Bildiğim Kadaroyla Termosda Bi Yere Kadar. Eski Yöntem Şaşala Su Doldur Buzluğa Koy Buz Bulundur Yanında :mrgreen:

Önerilecek bir şey yok bunda canım bir süpermarkete girip 10 larca model farklı fiyatlara bulunur.soğuk suyu 2 kat havluya sarıp top case e öyle kmoyunca da bayagı muhafaza ediyor soğukluğunu..

çin işi bi kaç bişey baktım da yine de bi sorayım dedim, bana önemli bi ayrıntıymış gibi göründü çünkü, kampçılarda vs olur ya belki uzun yol yapan motorcuların da böyle tercih ettikleri tavsiye edebilecekleri markalar olabilir diye düşündüm

çin işi bi kaç bişey baktım da yine de bi sorayım dedim, bana önemli bi ayrıntıymış gibi göründü çünkü, kampçılarda vs olur ya belki uzun yol yapan motorcuların da böyle tercih ettikleri tavsiye edebilecekleri markalar olabilir diye düşündüm

doğrudur..eminim çok pahalı modelleride vardır termosların ama gene de çöl e gidilmeyecekse basit bir şey iş görür diye düşünüyorum.

burda güzel ürünler var online alışveriş için.
http://www.everestoutdoors.com/index.php

ankaradada bu tükkanlardan var.

ben bizzat sıhhiye mıntıkasındaki askeri malzemeler satan pasajlardan bir adet kılıflı alüminyum matara edineceğimdir. dizim iyileşir iyileşmez :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
cafcaflı bir sey istiyorsan,motordan inmeden içmek için camelbag alabilirsin

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Uzun motosiklet yolculuğunda soğuk su içilmez, su sıcaklığı ortalama 50 derece olmalı.

Yolculuğa çıkmadan önce de sıcak bişeyler içmiş olmalısınız, yoksa dehidrasyona uğrarsınız.

Konu ile ilgili yeteri kadar bilgi sitemizde mevcuttur.

canım arkadasım :) dagcıların kullandıgı sıstemler var ana hazne sırt cantanda duruyor ordan hortumla yolda gıderken bıle su ıcebılıyorsun o sıstemden almak lazım bır tane yazın sıcagında cok ıhtıyac oluyor cunku...

arkadaşlar kendimde asker olduğum için söylüyorum sakın kılıflı asker mataeası almayın hele hele alüminyum hiç almayın.çünkü suyun tadı resmen yağlı bir hal alıyor ve su yaklaşık 15-20 dakikada sıcak altında hemen ısınıyor.yapacağınız şey basit.suyu petşişede dondurun.üzerini soğuk suyla ıslanmış bir bezle iyice sarın.onuda poşete koyupağız kısmı boşta kalacak şekilde çantanıza atın.uzun süre soğuk olarak hatta buz olarak dayanır.yada aşağıda linkini verdiğim ürünü tavsiye ederim.

http://www.hepsiburada.com/aladdin-...aspx?categoryid=367284&productid=sporald19610

Arkadaşım marketlerde 3 TL.ye satılan poşetler var. Bunlar sıcak koyulan malzemeyi sıcak soğuk koyulan malzemeyi soğuk olarak saatlerce aynı şekilde muhafaza ediyor.:)

Su-meyve suyu-soğuk içecek koyacaksan o poşetin içine buzluktan bir tabaka buz koy sonra değme keyfine.

Ben hep öyle yapıyorum çok memnunum tavsiye ederim.:cat:

Termos konusunda önerebileceğim tek marka Aladdin'dir. Alın kesinlikle pişman olmazsınız. Zaten 25 yıl garantilidir.Evladiyelik bir ürün yani.Fiyatlarıda makul.

Uzun motosiklet yolculuğunda soğuk su içilmez, su sıcaklığı ortalama 50 derece olmalı.

Yolculuğa çıkmadan önce de sıcak bişeyler içmiş olmalısınız, yoksa dehidrasyona uğrarsınız.

Forumu aradım adminin açmış olduğu uzun yol için olan topikte böyle bir bilgiye rastlayamadım. Tek bulduğum konu da oydu.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
http://www.motosiklet.net/forum/zafer-yangin/6436-dehidrasyon.html

Uzun yolda soğuk su içilmez diyorum, anahtar kelimeyi yazıyorum google a yazılınca rahatca bulunsun diye.

Ama hala yok alaaddin yok sihirli lamba :)

Bir kişide merak edip aramadı mı dehidrasyonun ne olduğunu?

Yada sadece ilk mesajı okuyup sonraki mesajları okumadan direk mesaj atma gibi bir hastalığa mı yakalandınız :)

Son düzenleme:
arkadaşlar bende 100cc cub varselenin altına çakmak soketi yaptım geçen yaz bim den 6litrelik simtel marka araç buzdolabı aldım arkada 35lt kappa çanta var buzdolabını oraya koyuyorum aynı zamanda bu aletin ısıtma fonksiyonuda var keşke siteye resim eklemesini bilsemde daha detaylı görseniz

helal olsun vallahi ne diyebilirim arabada kullanmadık sen motorda olayı son noktaya tasımıssın, soguk karpuz kavun tasırsın artık yolda yandıgın zaman ıyı gıder :queen:

cam iç haznelileri motosiklet sürüşü için tavsiye etmiyorum, zira hazneleri sarısıntıdan tuzla buz oluyor. işin kötüsü siz de bunu suyu içtikten çok sonra farkebiliyorsunuz. küçük cam parçalarını da yutarsanız fena olur.

piyasada satılan hemen bütün termoslar bu şekilde.

demek ki çayımızı kahvemizi sıcak tutmak için de ihtiyacımız olacak termosa... :)

şöyle ki, ehliyetimi aldıktan sonra motorumun rodajını (700 km kaldı) ankara çevre yolunda yapmak istiyorum, bir tur 120 km ama hiç benzinlik ve oturup bişeyler içebileceğim bi durak yok, içeceğimi yanımda taşımalıyım ki mola verdiğimde bir de tekrar çevre yolu çıkışından şehre girip bakkal falan aramayayım. bana mantıklı gözüktü...
neyse
ciddiye alıp cevaplayan arkadaşların önerilerini inceledim, ilgilenen herkese teşekkür ediyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:44 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:43 PM ----------

dehidrasyon dışında terle dışarı atıldığından dolayı tuz kaybı da önemli bir sorundur ki bunun için de bol tuzlu ayran derde devadır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar