selam arkadaşlar.selçuk abi yine döktürmüşsün fotoları.
süleyman hoşgeldin.hadi hayırlısıyla seni bu sayfaya transfer edelim
maturin hoşgeldin aramıza.motorun hayırlı ve uğurlu olsun.kazasız belasız kullanman dileğiyle.140 güzel bir hız.ben antalya'dan izmir'e gelirken 135 e kadar çıktım daha da çıkacaktı ama rüzgar çok zorluyordu.bende bıraktım.ama ideal hız 100-120 arası.yağ gibi gidiyor motor.bu arada motor selçuk abinin dediği gibi marşa bir basmada çalışıyor.sen zorlanıyorsan ustaya götürmekte fayda var.ilk çalıştırmalarda jikleyle çalıştırman iyi olur.15-20 sn jiklenin açık kalması yetiyor.
brody bu kappanın "soft bag" denilen körüklü çantaları var.körüklerini açınca çok fazla genişleyen modeller.istersen onları da bir araştır.
balbar benim motorda 110 kuruş yakıyor km.de.istersen karbüratöre filtrelere bir baktır istersen.
herkes aynı görüşte sanırım.benim motor 2007 model geçen aylarda garantisi bitti ama kesinlikle hiç garantiye ihtiyacım olmadı.banada hyosung mu s&t mi deseler kesinlikle hyo alırdım.
bu arada bugün motorun 4000 bakımını yaptırdım.işte resimler..
motorun yağ filtresi değişti önce.
yağ filtresinin çıkmış hali ve filtrenin takıldığı yer.
bu arada yağ filtresi değiştirildikten sonra hava filtresi çıkarılıp temizlenip yerine takıldı ama o sırada ustabaşı ile sohbet ettiğim için resimlemeyi kaçırdım.
eski yağ filtresi yerdeki küçük şey.
şimdide yeni yağ konuyor.
motora konulan yağın markasını ilk defa gördüm.shell advance alacaktım ama shell istasyonlarında iki zamanlı vardı ama 4 zamanlı ellerinde kalmamış benim şansıma.bende kendi yağlarını koysunlar 2000 km kadar sonra ben shell alıp değiştiririm diye düşündüm.
motora 1,5 lt yağ kondu.
şimdide temizliğe alınıyor ve yıkanıyor.
bu arada serviste bir tane moped ilgimi çekti.ustabaşı motorun 31 yıllık olduğunu.çalıştırdığı bir tane ustanın babasına ait olduğunu söyledi.söylediğine göre motor 7 yıl falan kapalı bir yerde kalmış hiç kullanılmamış.7 yıl sonunda sadece bujiyi temizleyip yakıt koymuşlar ve yarım pedalda çalışmış.çok sağlam diyor usta.
bu arada motorun benzin deposu arka selenin altında çok ilginç.
bu arada yan kapaklarının üstünde köln yapımı gibi bişi yazıyor.alman malı olduğu anlaşılıyor makinenin..
daha sonra serviste işim bitiyor ve karacamı otoparka koyuyorum.
işte bu kadar :bounce:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:41 PM ----------
ha bu arada amma çok "bu arada" demişim şimdi dikkatimi çekti

ha birde motorun vitesi biraz aşağıdaydı.spor ayakkabı falan pegle vites arasına girmiyordu,onu yükselttirdim.zincir kontrol edilip yağlandı.debriyaj delinin içine yağ sıkıldı.manetin orayı yağladı o içine gider dedi usta :silent: birde deponun üstünde bir çizik gibi bişi vardı onada rütuj çekti usta.