İkna-i Ebeveyn

Merhaba arkadaşlar..

Ailenizi motor konusunda nasıl ikna ettiniz , neler söylediniz. Ben anneme konuyu açtığımda ben yaşamak istiyorum diyor. Motoru güvenli bulmuyormuş ve bu yüzden izin vermiyor.

Taktiklerinizi bekliyorum :D

Sabahtan akşama kadar motor sayıkla annenin, babanın yanına git yeni çıkan motorları say uretimden kalkan motorları say ve onları için üzüldüğünü söyle motorla yapılan gezilerin fotolu raporlarını okurken annenin ve babanında görmesini sagla ve mutlaka " Anne-baba bak nasılda geziyo bukadar insan tehlikeli olsa neden bunca insan binsin bu motora korumaları kullanırsan bide dikkatli gidersen hiçbişey olmuyo" diye söylen gerekirse mızmızlan :p ben bu şekilde aldırdım işe yarıyo yani :) :) hadi bol şans

Önce ehliyet al sonra motor için aileni ikna etmen kolay olur

Moderatör tarafında düzenlendi:
Acele etme, sabır insanı pişirir, olgunlaştırır. Ehliyetini alıp, tüm korumalarını da tamamladıktan sonra motor almayı düşünürsün.

Ehliyeti aldıktan sonra zaten kask , mont , dizlik ne varsa dizeceğim. Fazla büyük bir motor da istemiyorum. Kanuni racers 200'lükler olsa yeter bana. Bakalım şu ehliyeti aldıktan sonra zaman gösterecek ve yiit10; dediğini uygulayacağım. :)

motor artık takıntı olmaya başladığında benzetmelerin muhabbetlerin hemen hemen herşey motor üstüne olduğunda ve ailende bunu farkettiğinde bi motor almaya mecbur kalıyolar :queen:

yürümeyi bilmeden iki tekere çıkardınız, bu yaşıma kadar iyi sabrettim dedim, şimdi herkes kabullendi :D arkadaşlar arabalarda kaza yapıyor bu da bir gerçek... her ne kadar motor daha tehlikeli olsada vazgeçilmezzzz

benim annem evham hastasıdır. babam müthiş karşıdır bu işlere. arabayı bile vermez. ben 24 yaşındayım. geçen sene param biriktiğinde birgün eve girdim ve gösterdim anahtarı. 1-2 hafta evde soğuk rüzgarlar esti. sonra onlar bile alıştı. ara sıra nüksediyor hassasiyetleri kaza haberlerinde falan ama gerçekten istediğini gördükleri zaman iş bitiyor.

ek:
"Gerçekten istemek" öyle birşeydir ki eğer sende de varsa senelerce kuruş kuruş motor parası biriktirebilirsin.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Valla başlığa bakılırsa Osmanlı bir aileden geliyosun.O yüzden işin biraz zor gibi.Ancak bi Vakay-i Vakvakiye yapmayı denersen belki olur :queen::queen:

ilk Motorumu 7 yaşındaydım aldıklarında ama yaklaşık 14-15 yaşlarına kadar Günde 1 saat Kendi Kontrollerinde Veriyorlardı ve artçı olarak babam veya abim gelirdi yanımda.Hiç Bi zorluk Cıkmadı cıktıgını hatırlamıyorum.Son motorumuda izinsiz gittim aldım babam geri iade halinde 500 lira fiyat kırılacagını duyunca kalsın binersin dedi. fiyat kırma olayı yokta Ben Öle söyledim:):)

Ben kendimi bu konuda şanslı hissediyorum. Çünkü bende motor hastalığının ortaya çıkmasına neden olan kişi babam. Sağolsun kendileri motoru aldıktan sonra aman yakalanma diye ehliyetimide alıverdi. ama tek sorun şöyle güzel bir motor almıyo. Neyine yetmiyo bu diyo.

bende hala ikna edemedim

bir tane istatistik raporu vardı ben bu sitede rastlamıştım

trafik kazaları raporlarına ilişkin...

arabaların yaptığı kaza oranı motosikletlerden fazla
arabaların yaptığı kazalardaki ÖLÜM oranı da motosikletlerden fazla

istatistiki bilgilere göre motosiklet uçaktan sonra en güvenli araç :p yok canım o kadar da değil

Bence Kaskı Al. Sonra Montu Al.Yatağının Üstüne Koy. Sonra Korumalıkların Güvenliğini Anlamaları İçin Tek Tek Göster. Ondan Sonra da İnternetden Korumalıkların Güvenilir Videolarını İzlettir. %60 Fikri Değişcektir.

Ama Hala Fikri Değişmediyse Artık Biraz Yalvarcaksın İşte Kaskla Monta Para Verdim Boşa Gitmesin Falan .. :)

Bence Kaskı Al. Sonra Montu Al.Yatağının Üstüne Koy. Sonra Korumalıkların Güvenliğini Anlamaları İçin Tek Tek Göster. Ondan Sonra da İnternetden Korumalıkların Güvenilir Videolarını İzlettir. %60 Fikri Değişcektir.

Ama Hala Fikri Değişmediyse Artık Biraz Yalvarcaksın İşte Kaskla Monta Para Verdim Boşa Gitmesin Falan .. :)

:cat::cat::cat:

Bak bu gerçekten işe yarayabilir ki nice zırh benzeri koruma gördüm hatta bunun defilesi bile oluyormuş sanırım :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar