Yeni sistem muayene...
"Fenni muayene" randevusu almak için 20 Nisan akşamı, internetten TüvTürk sitesine girdim, iki tık-tık bi şık-şık randevuyu aldım.
Gideceğim istasyonu ve saatini kendim seçtim. (Mimarsinan ist. 21 Nisan 2009 saat: 18.00-19.00 arası)
Dün 17.30 da istasyona gittim. Randevum olduğunu söyledim, ellerindeki listeye bakıp içeri buyur ettiler.
Vezne önündeki bankomatın dokunmatik ekranına plakamı yazdım, vıjjt diye sıra numaralı fişimi verdi.
Yan taraftaki kahve-expresso makinasına 1 lira attım, sıcak çikolatamı aldım, yumuşak koltukların üzerine kuruldum, saatin 18.00 olmasını bekledim.
Saat 18.00
Kibar bir bayan buyur etti vezneye.
3 aylık gecikme faiziyle beraber, 73,5 lira bayıldım, kaydımı yaptırdım.
Yaklaşık 10 dakika sonra muayene alanına kibarca davet edildim.
Önce bir ön fren, sonra arka fren gösterisi istendi, aynen uyguladım.
sonra tek tek şase ve motor numaralarına bakıldı, doğrulandı.
sinyaller, stop ışığı, uzun-kısa farlar, lastik diş derinliği, kontak kilidi kontrol edildi.
Gidona abanılarak
ön amortisörlerin çalışması sınandı.
İşlem bitti, imzam alındı, ve dışarı davet edildim.
5 dakika sonra kontrolör geldi, muayene evrakımı verdi, plakaya muayene etiketi yapıştırdı, kısa farın ayarsız olduğu bilgisini verdi, hafif kusurla muayeneden geçtiğimizi bildirdi.
Ve iyi akşamlar dileyerek işine döndü.
Herşey medeni, herşey kuralına uygun, sistematik.
Çalışanlar son derece kibar, nazik.
Kimseye iltimas yok, görevlilerin dötünde dolaşan muameleciler yok.
Eski sistem muayene ile kesinlikle kıyas kabul edilemeyecek bir uygulama.
Bu sistemle (şayet sistemi kitabına uydurup bozmazsak), en çok 2 yıl sonra piyasada yamuk yumuk araç kalmayacak.
eski arabalar ya adam akıllı tamir edilip dolaşacak, ya da emekliye ayrılacak.
Eskiden de bu parayı bayılıyorduk, o odadan bu odaya koşuyor, o vezneden bu bankoya gönderiliyorduk.
Ve muayene memurunun o anki hissiyatına göre, insafına kalmış bir şekilde muayeneden geçiyorduk. (O da, muayene memurunun dibinden ayrılmayan muamelecilerden fırsat bulursak)
Ama ne muayene... Komedi filmleri gibi. şase etiketi var mı? var. (bakmaya bile gerek yoktu)
Frene bas, sinyal ver, tamamdır, al sana imza-mühür, hadi yallah...
Yeni sistem muayene hakkında kim ne derse desin, Taksimden aşşa, Kasımpaşa. Hiiç tınlamam.
Uygar ülkeler, hizmet odaklı bu sistemi kurmuşlar ve yıllardır uyguluyorlar.
Bize daha yeni geldi.
Çok şükür ki geldi.
Darısı, diğer çetrefilli işlerin başına diyelim...
"Fenni muayene" randevusu almak için 20 Nisan akşamı, internetten TüvTürk sitesine girdim, iki tık-tık bi şık-şık randevuyu aldım.
Gideceğim istasyonu ve saatini kendim seçtim. (Mimarsinan ist. 21 Nisan 2009 saat: 18.00-19.00 arası)
Dün 17.30 da istasyona gittim. Randevum olduğunu söyledim, ellerindeki listeye bakıp içeri buyur ettiler.
Vezne önündeki bankomatın dokunmatik ekranına plakamı yazdım, vıjjt diye sıra numaralı fişimi verdi.
Yan taraftaki kahve-expresso makinasına 1 lira attım, sıcak çikolatamı aldım, yumuşak koltukların üzerine kuruldum, saatin 18.00 olmasını bekledim.
Saat 18.00
Kibar bir bayan buyur etti vezneye.
3 aylık gecikme faiziyle beraber, 73,5 lira bayıldım, kaydımı yaptırdım.
Yaklaşık 10 dakika sonra muayene alanına kibarca davet edildim.
Önce bir ön fren, sonra arka fren gösterisi istendi, aynen uyguladım.
sonra tek tek şase ve motor numaralarına bakıldı, doğrulandı.
sinyaller, stop ışığı, uzun-kısa farlar, lastik diş derinliği, kontak kilidi kontrol edildi.
Gidona abanılarak
İşlem bitti, imzam alındı, ve dışarı davet edildim.
5 dakika sonra kontrolör geldi, muayene evrakımı verdi, plakaya muayene etiketi yapıştırdı, kısa farın ayarsız olduğu bilgisini verdi, hafif kusurla muayeneden geçtiğimizi bildirdi.
Ve iyi akşamlar dileyerek işine döndü.
Herşey medeni, herşey kuralına uygun, sistematik.
Çalışanlar son derece kibar, nazik.
Kimseye iltimas yok, görevlilerin dötünde dolaşan muameleciler yok.
Eski sistem muayene ile kesinlikle kıyas kabul edilemeyecek bir uygulama.
Bu sistemle (şayet sistemi kitabına uydurup bozmazsak), en çok 2 yıl sonra piyasada yamuk yumuk araç kalmayacak.
eski arabalar ya adam akıllı tamir edilip dolaşacak, ya da emekliye ayrılacak.
Eskiden de bu parayı bayılıyorduk, o odadan bu odaya koşuyor, o vezneden bu bankoya gönderiliyorduk.
Ve muayene memurunun o anki hissiyatına göre, insafına kalmış bir şekilde muayeneden geçiyorduk. (O da, muayene memurunun dibinden ayrılmayan muamelecilerden fırsat bulursak)
Ama ne muayene... Komedi filmleri gibi. şase etiketi var mı? var. (bakmaya bile gerek yoktu)
Frene bas, sinyal ver, tamamdır, al sana imza-mühür, hadi yallah...
Yeni sistem muayene hakkında kim ne derse desin, Taksimden aşşa, Kasımpaşa. Hiiç tınlamam.
Uygar ülkeler, hizmet odaklı bu sistemi kurmuşlar ve yıllardır uyguluyorlar.
Bize daha yeni geldi.
Çok şükür ki geldi.
Darısı, diğer çetrefilli işlerin başına diyelim...
Son düzenleme: