Evet belki de öyle yapmalı..Ben yarın servisi bir arayayım bakalım en iyisiMadem öyle 400' de git, ortası olsun. Lastik değiştirmeklede en doğru işi yapmışsın. Kazasız belasız kullanmanı dilerim.
herkese selam....
herkese selamlar,
umarım keyifler yerindedir.motoru sattık diye buradan kopacağımı sanmayın sakın arasıra bir görünüp kaybolacağım.kendinize iyi bakın
sizlerle hayalimdeki motoru paylaşmak isterim..
suziki v storm 1000
Meraba arkadaşlar,
Bende çok düşündükten sonra ilk motorumu zat-150 olarak belirledim bi iki gün içinde elimde olucak acaba ilk aldıgımda değiştir dediğniz seyler var mı yoksa sonradan mı yapmak lazım???
İlk aldığında tüm civataları mutlaka sıktır.
Sonra benzin ve yağ hortumlarını mutlaka değiştirt. Bunlar patlıyor.
İstersen lastiği de hemen değiştirebilirsin. Yol tutuşu çok zayıf.
Başka da birşey değiştirmen gerekmez.
Geri kalanı zamanı geldikçe değiştirtirsin.
Buji vs gibi.
Meraba arkadaşlar,
Bende çok düşündükten sonra ilk motorumu zat-150 olarak belirledim bi iki gün içinde elimde olucak acaba ilk aldıgımda değiştir dediğniz seyler var mı yoksa sonradan mı yapmak lazım???
Bende sıfır almıştım ve buralardan edindiğim bilgilerle kayış, buji, lastikler ve motor yağını motosiklete binmeden değiştirmiştim..en sıkıntı çıkaran parçaları bunlar sanırım..
Renk konusuna gelince de şuanda piyasada mavi renkten başka kalmamış diye biliyorum..Bana bunu aldığım yer söylemişti..Zaten artık üretimi yapılmıyor zat ların..ama yedek parça vb. sorunun olmaz emin ol..
@ Herkese
Bugün motoru biraz sıkıştırdım azcık basayım dedim sahil yolunda 90 km/s kadar çıktım ve daha da gideceğini hissettim..Deniz, kaymak gibi bir yol ve rüzgar ile birleşince inanılmaz keyifli bir sürüş oldu benim için. motorumu daha da sevdim gerçekten..yanlış anlaşılmasın süratten dolayı değil o anki ambiyanstan dolayı :bounce:
Lakin motor 80 - 85 km/s geçince derinden derinden bir titreşim başladı..Bu normalmidir? Hani şu meşhur tek silindirli motosiklet titreşimi mi bu? Bastıkça arttı titreşim ama 85 in altına düşünce azaldı ve kesildi..Zaten kitapçığa göre max. hızı 85 km motorun acaba bu titreşim o sınır olayımıdır?
Bu arada servise de uğradım bugün; fren ve yağında sorun bulamadı ismet usta..Ben pimpirik yapmışım sanırım ehuegerçi servisin kokusunu seviyorum o da ayrı :mrgreen:
Nasıl yani alır almaz mı değiştirdin bunları???
Bide alır almaz yağı değiştirmek sakıncalı olur mu???
Sakıncalı olmaz değiştirebilirsin.
Ama bence değiştirme zaten 300 km sonra değiştireceksin. Motordaki çapak vs herşey yağın içinde olacak boşa yağ değiştirme bence.
300 km idare eder orjinal yağı.
Ben kayış da değiştirmedim. 4000 km ye gelince değiştirdim. şimdi 11000 km de hala aynı kayış ve sağlam.
Peki mondial in sattığı kayışlardan mı aldın yoksa daha kaliteli bişe mi????
Amma soru sordum yaaaaaa:queen::queen::queen::queen:
Kayışı servisten aldım ama orjinal takmayın iyi birşey takın demiştim. Onlarda bu en iyisi diye bir kayış taktılar. Artık ne taktılar bilmiyorum.
Orjinali de bagajda duruyor o günden beri. O da sağlam aslında. Yolda kalınca iş görür.
Bir de bir tavsiyem olacak. Diğer arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum. Yaptıkları tabiki iyi birşey ama ben sadece dediğim parçaları dediğim zamanlarda değiştirdim. Ve hiç bir problem de yaşamadım.
Bende al motorunu dediğim bakımları yaptır parçaları değiştir daha fazlasına girme. onlar idare ediyor. Benim motor 2005 model gören sıfırmı diye soruyor. Görünümü yolda gidişi vs vs hala süper. Dediğim gibi benim yaptıklarımı yaparsan hem fazla masrafa girmemiş olursun. Hem de büyük ihtimalle bir sorun yaşamazsın (istisnai durumlar hariç. çöl ve bedevi misali)
kaliteli bir yağ kullanmanı tavsiye ederim....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:04 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:00 PM ----------
kardeşim;
ne işin var burda yaaaa......:queen::queen::queen:
ZAT'ın varmı??? YOK!!!!! EEEEE.....?????? :queen::queen::queen::queen:
V STROM bizi bozar,bunun çin'lisi yokmu????