Motora fazla yağ koyarsak ne olur?

Motora fazla yağ koyarsak ne olur? CBF'in yağ hacmi 1 litre, ama diyelim 1.2 litre koydum, yağ karterinin boğazına kadar yağ dolu. Motora ne gibi bir zarar/yarar oluşturur?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bişiy omaz.... At patatesleri içine .... Köfteler yanmasın.... :p

fazla yağı motor atmaya çalışır durur.burada bir yerleri zorlayacağı kesin sakın ölçüsünden fazla koyma?

Motor yağ eksiltirse yağ fazlasından eksiltsin diyorum :) 1000 yağ koyup 800ml geri almaktansa 1200 koyar 1000 geri alırım :mrgreen: Kullanılmış yağı da arabaya mı koysam diye düşünüyorum :mrgreen:

Motora fazla yağ koyarsanız hararet riski artar.Gömlek bölümünden fazla basınçla atma riski yükselir.diye biliyorum.

Ben yaptım ne olduğunu söyleyeyim, hava filtresinden bile yağ çıktı. Bunun haricinde fazla yağ , yağ keçelerini zorlar ve silindir yanma odasına yağ sızar,iki zamanlı gibi yağlı benzin yakmaya başlarsın, bujilerin kurum yapar ayrıca egzosdan bir süre sonra köfteci arabası gibi duman çıkmaya başlar.

Motora fazla yağ koyarsak ne olur? CBF'in yağ hacmi 1 litre, ama diyelim 1.2 litre koydum, yağ karterinin boğazına kadar yağ dolu. Motora ne gibi bir zarar/yarar oluşturur?

fazla yağ konulursa
yağ basıncı artar, yağ keçelerinden tapalarından sızma yapabilir
eskiden krank kolları yağa çarpmaz iken bu sefer yağ havuzuna çarpıp yağı köpükleştirip yağın özelliğini bozabilir
daha fazla yağ ile uğraşmak zorunda kalan krank motorun ürettiği gücün bir kısmını yağ direncini yenmek için harcayabilir yani motor çekişten düşebilir

http://www.teknikegitimli.com/m_index/m_bm_dortzamanli_teorik.html

Son düzenleme:
Kısacası sanki biri motorun boğazına yapışmışta sıkıyo gibi olur motor boğuluyormuş gibi olur yani :mrgreen:

Ben yaptım ne olduğunu söyleyeyim, hava filtresinden bile yağ çıktı. Bunun haricinde fazla yağ , yağ keçelerini zorlar ve silindir yanma odasına yağ sızar,iki zamanlı gibi yağlı benzin yakmaya başlarsın, bujilerin kurum yapar ayrıca egzosdan bir süre sonra köfteci arabası gibi duman çıkmaya başlar.

5000 bakımında bunu ustaya sormuştum verdiği cevap buydu :cat:

bir kere en başta 1.5 litre yağ koyunca motor gitmiyor hızlanamıyor çok düşüyor performanstan bu 1
2.si keçelerine zararı olabilir
3.sü bunu bir arkadatan duydum ve çok mantıklı geldi piston biyel kolundan çıkabilir aşağı inerken yer bulamadığından(arkadaşın traktörün de olmuş bu olay fazla yağdan)

4.hava filtresinden filan yağ geliyor

ben çok kullandım fazla yağ koyarak pek bi şey olmadı ama olabilir zaten yavaş gitmesi büyük bir problem

Ses toklaşır motor belli zaman sonra çekiden düşer üstüne üstelik rektifiye yaptırırsın.

keçeleri patlatman muhtemeldir,krank keçelerini patlatırsan da keçileri kaçırman muhtemeldir :p niye dersen motoru komple indirtiyorsun ve ortadan ikiye yardırıyorsun bu kadarı açıklayıcı oldu mu? ::melek02:

keçe patlar. Kapak kenarlarından cıkmak bilmeyen yağ lekesi oluşur.
buji kafasını temizlemee bıkarsın vesaire vesaire bence koyma

arkadaşların dediğine ek olarak buji yi yağlar çalışmada problem olur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tahliye tapasını gevşetip fazla yağı boşaltmak zor olmasa gerek ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar