- Konu Yazar
arkadaşlar bildiğiniz gibi motorda yeniyim
ve sonunda 2 hafta aradan sonra motoruma bindim ve 2-3saat gibi bir gezi yaptım, yaklaşık 40km felan, tüm pratiklerimi yaptım, vitesi seri arttırma, devrine geldiğinde vites küçültme, hızlı giderken karşımıza çıkabilecek bişey karşısında nasıl motoru durduracağımı ve motoru kaldırış aşamaları, debraj kavrama noktaları vs. bütün çalışmalarımı yaptım. herneyse asıl soruma geleyim, geçenlerde abim bana " sadece motoru yokuşta kaldıramıyorum" dedi, bende ne varki kolay dedim, dün pratik yaparken aklıma geldi ve bende deneyeyim dedim, 30 derece eğime kadar motoru çok rahat kaldırabiliyorum stop ettirmeden, yalnız 60 derecelik bir rampanın ortasında durdum ve arka frenle kendimii ve motoru sabitledim. sonra kavramaya tam getirdim derken birden motor stop etti, 2-3-4 derken bir türlü kaldıramadım, debrajı erken bıraktığımdan değil, daha kavramaya gelemden stop etti. baktım beceremedim geri geri gidip düz yerde kaldırıp sonra yokuşu çıktım.
sizden ricam bu konuda bana teorik değil de pratikte yani sizlerin bu durum karşısında ne yaptığı ve bana ne önericeğiniz...:silent:
sizden ricam bu konuda bana teorik değil de pratikte yani sizlerin bu durum karşısında ne yaptığı ve bana ne önericeğiniz...:silent: