Türkiye'nin Ilk Motosikletli 112 Ekipleri Izmir'de Göreve Başladı

[IMGL]http://img25.imageshack.us/img25/2852/turkiyeninilkmotosiklet.png[/IMGL]İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye'nin İlk Motosikletli 112 Ekiplerini 14 Mart Tıp Bayramı'nda Göreve Başlattı. Müdürlüğe Bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri 54 Cankurtaran, Bir Helikopter ve 10 Bisikletli Ekiple 24 Saat Kesintisiz Hizmet Veriyor.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye'nin ilk motosikletli 112 ekiplerini 14 Mart Tıp Bayramı'nda göreve başlattı. Müdürlüğe bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri 54 cankurtaran, bir helikopter ve 10 bisikletli ekiple 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.
İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, acil sağlık araçlarıyla ilgili yönetmeliğin Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

İzmir 112 Acil Servisi'nin, 2007 yılında yine Türkiye'de ilk defa bisikletli acil sağlık araçlarını hizmete sunduğunun belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: "Trafik kazası, trafiğe kapalı yollar ve dar alanlarda sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesini sağlamak amacıyla geliştirilen bu uygulamanın daha gelişmiş şekli olan motosikletli 112 timleri, başlangıçta iki ekiple şehir merkezinde göreve başlayacak. Bu sayı kısa sürede beşe çıkarak yaz aylarında tatil beldelerinde de hizmet verecektir."

İzmir İl Özel İdaresi tarafından alınan 2 adet motosiklet ve malzemelerinin Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilerek hazır hale getirildiği belirtilerek, motosikletlerde bulunanlar şöyle sıralandı: "Acil hekimi ve sağlık personeli, acil tıbbi müdahaleyle ilgili canlandırma çantası, oksijen tüpü, defibrilatör ve travma ekipmanları, sesli ve ışıklı ikaz cihazları."

Sürüş ve sürücü güvenliğiyle ilgili 4 mevsim kıyafetler ve özel tasarımla hazırlanan motosikletle yoğun trafikte bile araçlar arasından hızlı hareket edeceği belirtilen ekiplerin, cankurtaranların giremediği yol ve alanlarda hastaya kolaylıkla ulaşılabileceği vurgulandı.

Kaynak:Spor Haberler

hadi gözümüz aydın

acaba sağlık ekibine sürüş eğitimi mi vermişler :silent:
yoksa sürücü sadece sürücü mü ?:p
yoksa zaten senin motorun var al motorize sağlık ekibi olmu demişler ?:)

yurdumda bu tip faaliyetlerin artması sevindirici
ne kadar çok olursa o kadar ii hakkımızda hayırlısı :cat:

Trafikte ambulansları gordukce hep sinir olurdum milletimiz sağolsun emniyet serdini cok amacli kullandıkları için bence yerinde bir uygulama olmus umarım yararli olur.

Kesinlikle büyük bir çözüm olmuş. Umarım yaygınlaşır..

ilk olan motorize sağlık ekiplerinin kabul görmesi
TR de olması bizler için yeterli :) :)

hayırlı olsun,daha fazla olması dileğiyle.

yollarda sıkça gördüğümüz şekliyle,sıkışık trafikte ambulansın peşine takılıp daha fazla yol almaya çalışan asalak sürücülerin işi zorlaştı.:queen:

ben de dün bursada gördüm ama benim gördüğümün altında asya t1 vardı:D burdakilerin bütçesi pek yetmemiş sanırım büyük motor almaya:queen:
süper bir olay,vatana millete hayırlı uğurlu olsun:rendeer:

Ümit ediyorum ki ülke geneline yayılır ve daha ekipmanlı ve organize olarak
insanımıza hakettiği hizmeti verirler.

Süper bir düşünce aferim daha önce olması gerekiyordu, ama bunada şükür :rendeer:

3-4 yıl önce gazetede okumuştum. hangi hastanede oldugunu hatırlamıyorum =) srad kullanıyordu ilk müdahale ekibi :)

çok akıllıca bir uygulama.otomobil sürücüleri emliyet şeridi işgal ettiklerinden ambulanslar olay yerine hep geç kalıyolar.en azından hastaya veya kazazedeye ilk müdahale için çok iyi olmuş bence

vatana mıllete hayırlı uğurlu olsun İTFAYE İÇİNDE LAZIM ÖNCÜ OLMAK İÇİN inşallah oda olur .:cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motorların büyük olmasına gerek yok..Küçük olsun çok olsun.... :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar