Zinciri boyalamak

arkadaşlar zincirimi benzinle tertemiz yapıp bütün yağı cıkarmayı ondan sonrada boyalamayı düşünüyorum sizce bi zararı varmı kopma gibi falan ? ve sizce güzel olurmu ??

güzel olur bence zararıda olmaz ama tekrar yağlarsan. zinciri yağlamadığın takdirde her an kopma tehlikesi 1, gıcırtı çıkaracaktır. yağlayıncada zincirin rengi yawaş yawaş siyaha döner. boşuna uğraşmış olursun. renksiz yağ yada renkli yağ çözüm olabilir.:p

süreğen hareketli mafsallardan oluşan zinciri boyamak çok büyük zararlara yol açar arkadaşım. piyasada neden halihazırda boyalı zincir olmadıgını düşündün mü? bunu yerine renkli zincir yagı kullanabilirsin.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Zincir

arkadaşlar zincirimi benzinle tertemiz yapıp bütün yağı cıkarmayı ondan sonrada boyalamayı düşünüyorum sizce bi zararı varmı kopma gibi falan ? ve sizce güzel olurmu ??

Zincirin "O" Ring'li ise SAKIN benzinle temizleme.Gazyağı bul.Boya sürmek ise gereksiz ve boşuna zahmet.Çok istiyorsan kendinden sarımsı zincirler var.

gazyağı ile temizle veya özel spreyi var onu al.
zincir boyamakta neymiş ilk defa duyuyorum. zararı olmasın, zincire bişey olsa cana da zarar verir. dişlileride boya bari :mrgreen:

bende pistonu boyasam diyorum :queen:

Süper Moderatör (BBRR)
motorda her yerin boyandığını gördüm ..zinciri ne gördüm nede duydum .

benden tavsiye
1) zincir birbirine bağlanmış oynareklemleri olan hareketli bir parçadır .. bu nedenle boyamak işlevselliğini azaltacağı gibi perforansınıda düşürecektir.
2) ne kadr boyarsan boya hareket kabiliyeti çok olan ve devirli çalışan bu aktarma organı asla boya tutmayacak pulpul atacaktır.
3)tutki boya tuttu atmadı ve işlevselliğinde hiç bir azalma olmadı. (ki bu imkansız) ortaya panayır eşşeği tadında bir motor çıkacakır..

kolay gelsin

cırtlak renkler olmazsa çok hoş durabilir bence ama evet boya tutmaz, renkli metal daha net çözüm

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bayanların tırnak boyası gbi bişiy bu.... İlk günde boya namına bişey kalmaz....:p

Mantıklı düşüncede boyanabilseydi eğer piyasada renk renk zincirli motorlar dolaşırdı...:p
Ayy benim motorum yeşil...Zinciride yeşil olsun takım olur.... :p

Kolay gelsin.. :)

sitemize üye güçlü atamer isimli abimizin zx10 u ve zinciri boya deil bildiğim kadarıyla

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
bence zincir baklaları birleştirilmeden önce elektro statik boyayla boyanıp sonra toplanırsa olabilir yukarıdaki resim bana bunu çağrıştırıyor,ama kim uğraşır bu işle aklım almıyor.tutki uğraştın yaptın çok çabuk kirlenip siyaha dönecektir neticede yağsız binemezsin.

eger renkli gorunmesni istiyosan bunun için renkli zincir yagları var sanırım fuarda gordum hatta zincire suruyosun renkliymiş gibi oluyo:cat:

Mantıklı düşüncede boyanabilseydi eğer piyasada renk renk zincirli motorlar dolaşırdı...:p
Ayy benim motorum yeşil...Zinciride yeşil olsun takım olur.... :p

Kolay gelsin.. :)[/QUOTE]

:queen::queen::queen: süper ya katılıyorum ama bnm motor çift renk acaba bulabilirmiyiz:queen: arkadaşım kimse duymamış sende bence yapma allah korusun kopar mopar sonra üzülmeyelim :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zincirin çelik alaşımı,birçok çekme ve eğilme dayanımı testi , yağı tutma özelliği v.s. laboratuvar çalışmaları sonucu denenip kalite kontrollerin hepsinden geçerek bize ulaşır. Boya atılması gerekiyorsa onu da atarlar öyle geçer testten. Ama sonradan boya::yanliss:

Krom kaplatabilirsin :mrgreen:

Zincirin "O" Ring'li ise SAKIN benzinle temizleme.Gazyağı bul.Boya sürmek ise gereksiz ve boşuna zahmet.Çok istiyorsan kendinden sarımsı zincirler var.

Ama yani bu fikir en iyisi illa dikkat cekmek istiyorsan sen fren kaliperlerinide boyarsin yakinda otomobi,llere yapiyolar bazilari fosforlu renkde ...:):rendeer:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Efendim bilinenin aksine bir arkadasimizin verdigi resimdeki gibi boyali zincirler bolca var.
Hatta piyasada neredeyse boyasiz zincirli motosiklet gormek imkansiz hale gelmeye basladi.:)
Ben suslemeye uygun bir motosiklet kullanmadigim için hiç merak etmedim ama sanirim moto-tuning malzemeleri satan yerlerden hazir aliniyor.
Gordugum boyali zincirlerin ortak ozelligi kesinlikle parlak boyaya sahip olmalari.

Hah bu arada boyadan kastim, baklalarin dista kalan yuzeyleridir.
Komple boyali zincirden bahsetmiyorum.

arkadaşlar yorumlaırınız için teşekkür ederim neyse boyadan vazgeceyim :) zararlı olabilir dediğiniz gibi kopma felan en iyisi boşvermek ne gerek var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar