Motor sıcakken yağ değiştirilir mi ?

axeko01.jpg

Arkadaşlar merhaba
Motorun yağı motor sıcakken değiştirilebilir mi ?

Dün mecidiyeköy'den Pendiğe geldim ve acilen yağı değiştirmem gerekiyordu çünki servis kapanacaktı. Usta dediği birşey olmaz değiştirebiliriz dedi ve değiştirdik.

Ancak ben sanki motor sıcakken yağ değiştirilmez diye biliyorum.
Bu konuya nedenleri ile birlikte bir açıklık getirebilir misiniz ?

Yanma tehlikesi olmamak kaydıyla değiştirilir fakat gelirgelmez değiştirmesi pek iyi değil neden: motor daha yeni durduğu için yağ yukarılardan aşağıya süzülmemiş olur ve normalinden falza eski yağ motorun içinde kalır. Yağ yeteri kadar süzüldükten sonra ama kesinlikle sıcakken yağ değişir. Sıcak olmasındaki maksat yağın ince olup rahat süzülmesidir. Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence elinin kolunun yanmasından başka bişey olmaz.

GKN

bence sıcakken değişmesi daha iyidir, yağ iyice inceldiği için yağın nerdeyse tamamı ve çapaktı pislikti komple rahat bi şekilde motordan akar..:wiinkk:

CBA

bence sıcakken değişmesi daha iyidir, yağ iyice inceldiği için yağın nerdeyse tamamı ve çapaktı pislikti komple rahat bi şekilde motordan akar..:wiinkk:

+1

GKN abiye aynen katılıyorum. Bende servise gittiğimde motor soğusun yağını değiştirelim derler ama herhalde eli filan yanmasın diye söylüyorlar..

Gerçektende aydınlatıcı bilgiler oldu çok teşekkür ediyorum.
Zaten motor bi 10 dakika falan geldikten sonra beklemişti. O halde tam kıvamında değiştirmişim.
Normalde 2binde bir değiştiriyorum bu sefer 3500km olmama rağmen motor yağı özelliğini kaybetmemişti.

GKN

üreticinin öngördüğü yağı öngörülen zamanlarda değiştirdiğin müddetçe heleki kış aylarında herhangi bir sıkıntı yaşamassın..
yaz aylarında aşırı trafik sıcak vede yüke bindiği zaman motorun hava soğutmalı olduğu için biraz daha fazla eskiticektir yağı öngörülenden daha az km de değiştirmen uzun vade de yararına olucaktır:wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben scooterinkini 1000 km de bir değiştiriyorum 3025 olmuş 4. yağı. benim merak ettim scootera normal 10-40 araba yağı koysak. sonuçta yaplı debriyaj değil bişey fark etmemesi lazım dimi?

GKN

ben scooterinkini 1000 km de bir değiştiriyorum 3025 olmuş 4. yağı. benim merak ettim scootera normal 10-40 araba yağı koysak. sonuçta yaplı debriyaj değil bişey fark etmemesi lazım dimi?

markalı kaliteli bi yağ koyduktan sonra araba yağı olması pek bişey değiştirmez..
daha dün çıktı motosiklet yağları, eskiden motosiklet yağı diye bişeymi vardı, 10/40 viskozitesinde bi yağ alıp koyardık..
fakat yeni teknoloji motosikletlerde kendileri için üretilen yağı kullanmak gerekir..
çünkü artık otomobillerdede motosikletlerdede ileri teknolojiye geçildi, sıkıştırma oranları çalışma sıcaklıkları vs.. birbirinden oldukça farklılıklar göstermekte..
bundan 3 sene önceki arabamda 20/50 yağ kullanıyodum geçen senekinde 10/40 şu anda da 5/30 yağ öneriyor marka..
üreticinin önerdiği standartlar kullanıldığı taktirde kesinlikle başınız ağırmaz.
örneğin servis manuelinde , Api sc api sg gibi standartlar yani performans seviyeleri yazar, viskoziteside 10/40 ise bunun dışına çıkılmaması gerektiğini düşünüyorum..

üreticinin öngördüğü yağı öngörülen zamanlarda değiştirdiğin müddetçe heleki kış aylarında herhangi bir sıkıntı yaşamassın..
yaz aylarında aşırı trafik sıcak vede yüke bindiği zaman motorun hava soğutmalı olduğu için biraz daha fazla eskiticektir yağı öngörülenden daha az km de değiştirmen uzun vade de yararına olucaktır:wiinkk:

Üstad benim motor hava soğutmalı değil yaw :)
Gücendireceksin motoru
Honda Dylan karbüratörlü ve su soğutmalı. 8500d/d - 16 Beygir
fazlaca agresif :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam iyide ben fındık yağı demedim ki :)

aslında doğruyu söylemek gerekirse 1000 km dir castrol un 10-40 yağını kullanıyorum bundandı galiba. bi sorun yapmadı. zaten scooter tam kobay oldu elimde :)

magnatec1_b[1].jpg

GKN

Üstad benim motor hava soğutmalı değil yaw :)
Gücendireceksin motoru
Honda Dylan karbüratörlü ve su soğutmalı. 8500d/d - 16 Beygir
fazlaca agresif :p

çok özür dilerim, o zaman gününden gününe km sinde km sine yağını değiştirmen yeterli olacaktır deryali :wiinkk:
avatar bilgilerindeki motora bakmadım, resimdekinide jinluntarzı bi cooper zannettim:cat:

aslında doğruyu söylemek gerekirse 1000 km dir castrol un 10-40 yağını kullanıyorum bundandı galiba. bi sorun yapmadı. zaten scooter tam kobay oldu elimde :)

magnatec1_b[1].jpg

Kuru tipler için kullanabilirsiniz diyor, yağlı debriyaj için otomobil motor yağı kullanamazsınız diyor:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
markalı kaliteli bi yağ koyduktan sonra araba yağı olması pek bişey değiştirmez..
daha dün çıktı motosiklet yağları, eskiden motosiklet yağı diye bişeymi vardı, 10/40 viskozitesinde bi yağ alıp koyardık..
fakat yeni teknoloji motosikletlerde kendileri için üretilen yağı kullanmak gerekir..
çünkü artık otomobillerdede motosikletlerdede ileri teknolojiye geçildi, sıkıştırma oranları çalışma sıcaklıkları vs.. birbirinden oldukça farklılıklar göstermekte..
bundan 3 sene önceki arabamda 20/50 yağ kullanıyodum geçen senekinde 10/40 şu anda da 5/30 yağ öneriyor marka..
üreticinin önerdiği standartlar kullanıldığı taktirde kesinlikle başınız ağırmaz.
örneğin servis manuelinde , Api sc api sg gibi standartlar yani performans seviyeleri yazar, viskoziteside 10/40 ise bunun dışına çıkılmaması gerektiğini düşünüyorum..

He bende bunu diyorum tek silindir çin işi scootera tamircide ne olduğu belirsiz 10/40 yağı koydurucağıma kaliteli yağ koydurayım diyorum.

Kuru tipler için kullanabilirsiniz diyor, yağlı debriyaj için otomobil motor yağı kullanamazsınız diyor:silent:

yağlı debriyaja otomobil yağı yada motor yağ yakıyo diye içine katkı atınca debriyaj kaçırıyor yada tutmuyor diye duymuştum.

Son düzenleme:

magnatec1_b[1].jpg

En iyi markanın en kaliteli ürününü koymuşsun,aynen arabaya onu kullanırım:cat: benim hatlar karıştı scooterı yağlı tip gördüm:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
devam ediyim yani bunu kullanmaya :)

devam ediyim yani bunu kullanmaya :)

Ama ben olsam orjinal, aynı markanın motorsiklet yağını yani Castrol scooter...
motor yağını tercih ederdim, motora göre yapılan yağla her zaman daha fazla verim alırsın:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar