16 silindirli Yamaha motorlu otomobil

Amerika Northern California merkezli Show Car üreticisi Reeves Callaway yeni tasarladığı otomobil için kullanacağı motoru tanıttı , yeni motor 4 adet Yamaha 1000 cc motorunun tek aliminyum blokta birleştirilmesinden ortaya çıkarılmış.Toplamda 4000 cc 16 silindirli 90 derece V açılı 80 sübaplı aliminyum blok ve monifoldlu motor 8500 devirdede 340 ft/lb gibi oldukça yüksek tork oranları elde etmiş...Her silindir başına EFI benzin enjeksiyon sistemine sahip olan motor geliştirme çalışmaları sonucunda 11500 redline devirde 640 hp güce ulaşmış...Callaway patentli Cyclone cam sürüş sistemine sahip olacak olan aracın tasarımı merakla bekleniyor...

Yeni Callaway Cyclone V16 motorun kullanılacağı otomobil henüz tanıtılmadı altta önceki yıllara ait bir kaç Callaway modeli yer alıyor...

Ben bunu hep zihni sinir projesi olarak düşünmüştüm:cherry:.Niye otomotiv üreticisi 2 adet 1000'lik makinayı V8 yapıp 350hp almaz diye? Benden daha manyaklar varmış,4 tanesini birleştirmiş kırıklar.:mrgreen:.

Diyecek bişey bulamadım... Ama kardeşim her ne olursa olsun sonuçta 4 tane tekerleği var bunun ve burasıda istanbul :) arkamda kalacak hep :):):):):)

yani allah aşkına akıllı işi mi ama bu motorlu arabayı ne cbr 1000rr ne suziki gçemez anca belki kakışta valantino rossiyle kapışırlar:):):)

uzun yolda şişer bu gitmez...........

ya ne şişmesi ya adam mılyon dolarlarla yatırım yapıyo fabrıkalara git de sitesinden bi izle videosunu adamlar en ince detayda yenıden üretim planı yapıyolar kusursuz bi kul harıkası cıkartıyolar ortaya bide böle çamur atmayın bilip bilmeden... şişermiş hava sogutmalı ya bu hava almaz dimi içerdeki pistonlar sanki fiat kartal da şişcek la havleee zzzzz :farao::farao:

Son düzenleme:
Battınız hala silindir çoğaltıyorsunuz...
Akıllanmayacak bu Amerikan otomobil endustrisi...

Bu aracın kasası Dodge Corvet çalıntı yada takendisi... Gözüm biryerlerden ısırıyor..:)

neden 1000 cc yamaha kullanmışlar.. bence yanlış yapmışlar 16 silindirden 640 hp alacağına 2 tane turbolu hayabusa motoru koy 1300er cc den 499x2= 998 hp. Hadi 98'i sildim.sayı yuvarlak olsun :) ortalama 800-900 hp güç sağlamaz mı :p:p:p amma cırdım haa:queen:

Bir yandan dünyadaki petrol rezervleri azalıyor,
Bir yandan bu yüzden savaşlar çıkıyor, ülkeler işgal ediliyor, masumlar katlediliyor,
Bir yandan doğa kirleniyor,
Diğer yandan da, para babası şımarık zengin çipleri için böyle tasarımlar yapılıyor.

Kaç kişi kullanacak bunu?
Kime ne fayda sağlayacak? :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar