(eski)kaskım(yeni)

düşük hız derken mesela 25-30 gibi hızlardan mı bahsediyoruz. yeterince yavaş değil mi? tamam.

şimdi olabilecek en hızlı şekilde asfaltta koştuğunuzu düşünün. hızınız 20 civarı olur. o hızda yüz üstü asfalta atlayın bakalım ne olacak. düşük hızda işe yaramı yaramaz mı bu şekilde anlaşılır. kaçınız yapar bunu??

edit: bir diğer tavsiyemde bütün gücünüzle yüzünüzü motosikletin gidonunun ortasına vurmanızdır. hızınız motosiklete göre yeterinde düşüktür. düşük hızda önünüze bir araç çıkarda çarparsanız olacak şey yüzünüzün motora yapışması olacaktır. taktığınız kaskla bunu yapmıyorsanız o kask bir işe yaramaz.

bunları "düşük hızda kullanma durumu"na karşı genel düşüncem olarak yazdım, kimseye eleştiri değildir.

Son düzenleme:
Iscilik guzel olmus. :cat:

çene kısmı kaskı kafada tutmaya yarıyor, çene bölgesi yaralanma da pek sık rastlanmıyor

Bu yorumuna katılamayacagım.
kaskresmihp0.png

Motosikletle 1 veya 2 kazam vardır. Bunlardan bir tanesinde de dustugum an yere cenemi vurmustum. Neyse ki kafamda tam kapalı kask vardı. Yoksa cenem dagılmıstı. Kaskın cene kısmı kırıldı.

Umarım boyle bir kazaya denk gelmezsin :cat:

yoksa su bana sattigin kaskmiydi o:))
neyse saka bi yana..bole kasklar sadece tencere olarak kullanilmali

bende bi ara denemeyi düşündüm fakat zımpara yapmadan boyayınca boya aktı şimdilik kask bodrumda yatıyor. en yakın zamanda elden geçirip odama koyucam .

buda boyamadan önceki hali

bende vizörlü açık kask takıyorum.bence kaskın çok hoş...senin kaskından zamanında çok aradım am bulamdım bende vizörlüsünü aldım...güle güle kullan....

düşük hız derken mesela 25-30 gibi hızlardan mı bahsediyoruz. yeterince yavaş değil mi? tamam.

şimdi olabilecek en hızlı şekilde asfaltta koştuğunuzu düşünün. hızınız 20 civarı olur. o hızda yüz üstü asfalta atlayın bakalım ne olacak. düşük hızda işe yaramı yaramaz mı bu şekilde anlaşılır. kaçınız yapar bunu??

edit: bir diğer tavsiyemde bütün gücünüzle yüzünüzü motosikletin gidonunun ortasına vurmanızdır. hızınız motosiklete göre yeterinde düşüktür. düşük hızda önünüze bir araç çıkarda çarparsanız olacak şey yüzünüzün motora yapışması olacaktır. taktığınız kaskla bunu yapmıyorsanız o kask bir işe yaramaz.

bunları "düşük hızda kullanma durumu"na karşı genel düşüncem olarak yazdım, kimseye eleştiri değildir.

Cruiser motorlar da kullanılan kask şekli budur. Amerika da bulunmuş olsaydınız, ss ve naked kullanıcılarının mutlaka fullface, cruiser ve Chopper kullanıcılarının ise nazi kaskı tabi edilen kasklarda taktığını görebilirsiniz. Şimdi trafik kurallarının aşırı sıkı olduğu bir ülke, hatta ölümlü trafik kazasına karıştıysanız ve alkollüyseniz idamla yargılanabileneceğiz ve alkollü iseniz mutlaka ehliyetinize el konulacak bir ülke, kurallar çok sıkıdır ve diyeceksiniz uymayan yok mu? Çok var, ama mutlaka uyduruyorlar.

Şimdi neden Chopper ve Cruiser kullanıcıları kask takıyor?

Herkes kendi kullandığı motora göre yorum yapıyor. SS bir motorda oturma pozisyonunuzdan dolayı yaptığınız tüm kazalarda fırlamaya meyillisiniz. Ama Cruiser ve Chopper motorlarda oturma şekliniz ve geniş tekerlek aralığı yüzünden direk gömülmezsiniz ( Otobüs, tır gibi yüksek araçlar hariç onu bilemiyorum ) tabiatları gereği yan yatarsınız. Şimdiye kadar yaptığım kazalarda motordan fırlama olayını hiç yaşamadım, aksine sol tarafım veya afedersiniz k.ç üstü düştüm ve motorumdan arka tarafa motor hep önümde kaldı ( fazla sürüklenmezler ss ler gibi ); bu tür kazalar yaşanıyorsa ve düşülen pozisyonlar aynı ise; genel olarak Cruiser ve Chopperlar için en uygun kaskın Half Helmet denilen kasklar olduğu ortaya çıkmaz mı? Elin Amerikalısı bakkala giderken bile emniyet kemerini takar ama Chopper kullanacaksa yarım kask, SS kullanacaksa Fullface takıyor.

Bir de açık kasklar kapalı kasklara göre daha rahattır ama gözlük kullanma şartı ile...

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum...:cat::cat::cat:

Düşük hızda kask TAKMAMAYI savunan arkadaşlar umarım kaza yapmazlar...

draggy haklı.madem bu kadar işe yaramaz bi kask niye yasaklanmıyo bunlar.kendine göre bi kullanım alanı var.bu arada işçilik güzel eline sağlık hocam:cat:

Cruiser motorlar da kullanılan kask şekli budur. Amerika da bulunmuş olsaydınız, ss ve naked kullanıcılarının mutlaka fullface, cruiser ve Chopper kullanıcılarının ise nazi kaskı tabi edilen kasklarda taktığını görebilirsiniz. Şimdi trafik kurallarının aşırı sıkı olduğu bir ülke, hatta ölümlü trafik kazasına karıştıysanız ve alkollüyseniz idamla yargılanabileneceğiz ve alkollü iseniz mutlaka ehliyetinize el konulacak bir ülke, kurallar çok sıkıdır ve diyeceksiniz uymayan yok mu? Çok var, ama mutlaka uyduruyorlar.

Şimdi neden Chopper ve Cruiser kullanıcıları kask takıyor?

Herkes kendi kullandığı motora göre yorum yapıyor. SS bir motorda oturma pozisyonunuzdan dolayı yaptığınız tüm kazalarda fırlamaya meyillisiniz. Ama Cruiser ve Chopper motorlarda oturma şekliniz ve geniş tekerlek aralığı yüzünden direk gömülmezsiniz ( Otobüs, tır gibi yüksek araçlar hariç onu bilemiyorum ) tabiatları gereği yan yatarsınız. Şimdiye kadar yaptığım kazalarda motordan fırlama olayını hiç yaşamadım, aksine sol tarafım veya afedersiniz k.ç üstü düştüm ve motorumdan arka tarafa motor hep önümde kaldı ( fazla sürüklenmezler ss ler gibi ); bu tür kazalar yaşanıyorsa ve düşülen pozisyonlar aynı ise; genel olarak Cruiser ve Chopperlar için en uygun kaskın Half Helmet denilen kasklar olduğu ortaya çıkmaz mı? Elin Amerikalısı bakkala giderken bile emniyet kemerini takar ama Chopper kullanacaksa yarım kask, SS kullanacaksa Fullface takıyor.

Bir de açık kasklar kapalı kasklara göre daha rahattır ama gözlük kullanma şartı ile...

Amerida değil Türkiye'de yaşıyoruz. Öyle bir kaza yaşarsın ki sen bile şaşırırsın nasıl olduğuna :) Keyfiyet senin tabiki, fullface de nazi de kanun karşısında kask sonuçta. Hava yapmak için yarım tak, kaza sonrası yarım yüzle kalma riskini göze alarak...

Amerida değil Türkiye'de yaşıyoruz. Öyle bir kaza yaşarsın ki sen bile şaşırırsın nasıl olduğuna :) Keyfiyet senin tabiki, fullface de nazi de kanun karşısında kask sonuçta. Hava yapmak için yarım tak, kaza sonrası yarım yüzle kalma riskini göze alarak...

Hava yapmakla ilgisi yok, fullface kasklar bana göre daha havalı ve şekilli, ama her motora göre kask türü ayrıdır. O zaman Shoei ve Nolan neden half face kask yapıyor ve satıyor, firma adlarının lekelenmesinden korkmuyorlar mı? Ben kaza yaptığımı ve nasıl düştüğümü de söyledim yazdıklarımı okumadan yorum yapma istersen...

Ayrıca arkadaşlar kaskların koruması 27 KM hıza göre ölçülür, sen 200 km hızla giderken kaza yap seni ne açık kask ne de kapalı kask kurtarır...

foruma bi kaç gündür giremedim bugün bi baktımki ortalık kızışmış:)
her kesin zevki, tarzı, olaylara bakış açısi ayrı
bu kaskı tencere tava yerine kullanmalı diyenler kendileri için başka şekillerde hayal etmişlerdir orasıda kesin
ben bu tarz kaskları beğeniyorum ve takıyorum bundan ötesi yok kim ne derse desin!
yaralanmaktan, ölmekten de o kadar korkuyorsanız motora binmezsiniz olur biter

Kaskın boyası temiz olmuş. Ancak korumayacağı konusunda hemfikirim. Çene koruması dışında, kaskın üzerine herhangi bir kimyasal müdahele yapılmaması gerektiği. Bu müdaheleler sırasında oluşan mikro çatlaklar, bir çarpışma halinde gayet makro çatlaklar haline gelebiliyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu kaskta güvenlik yetersiz korumaz bu kask açık heryanı

Şehir içinde bi derece takabilirsin ama uzun yolda arkadaşların dediği gibi koruması az ama yinede güzel olmuş

Dostum kaskı harika yapmışsın.. Tebrikler. güle güle kullan..
Tedirgin olan arkadaşlara gelince bu kask fikrimce race dışında tüm modellerde kullanılabilecek bir kask..
Saglamlıgı konusuna gelince lütfen tr de ucuza satılan kasklala karşılaştırmayın derim.. Takın deneyin araca kafa atın bu kask ile..
Boş kafalı amerikan polisi beyinleri boşuna bu kaskla korunmuyor.. İnanın saglam.
Aynısını bi dönem birkaç kez kullanma şansına nail olmuştum..
İyi günlerde kullanmanı dilerim arkadaşım..
Kazasız günler.

Ha birde draggy arkadaşım.. sen ne kadar gerçekten bildigin ve dogru oldugundan emin oldugun şeyi anlatmaya çalışırsan çalış. buna muhalefet olanlar hep olacaktır.. Kaskın yapılış amacı zaten beyni korumaktır.. kaza anında içgüdüsel olarak insanoğlu kendi bünyesinde vucudunu içe dogru kasar ve kenetler bu motor üzerinden uçarsa da geçerlidir.. Kaza anında en zor şey bazı arkadaşların bahsettigi gibi çeneyi motora vurabilmek yada suratı gidonun oralara çarpabilmektir ki bu büyük bir yetenek ister.. :wiinkk:

Benim sana tavsiyem : Beyni çenesinde olan ve kaza anında ellerinin motora japonla yağışık kalacagını sanıp sadece çeneyi vuracagını sananlarla tartışma. ann laa taa mazz sinn..:rendeer:

Son düzenleme:
yorumlarınız için sağolun,
ben zaten son mesajımda diyeceğimi dedim
sonrası zaten...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nasıl bi sprey boya kullandın ? nerden temin edebilirim ? benim kasktaki çiziklerde artmaya başladı elimden düşüp duruyo v.s. bende boyarım . .

yapı marketlerden alabilirsin spreyi ben koçtaşdan almıştım
benim kullandığım dupli-color marka mat siyah
(yalnız çiziklere macun çek sonrada zımpara)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar