Dağ havası

2 Kasım 2008

Antalya

Bu güzel öğleden sonrasını biraz dağ havası almak ve birkaç fotoğraf çekmek için şehirden uzaklaştım.

Çakırlar'ı geçip devam ediyorum.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Sonbahar doğaya yeni renkler katmış.

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Hisarçandır'a geçmek için vadinin dibine iniyorum.

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

Yol kenarında duran Mustafa amcaya yol sorma bahanesi ile "Merhaba..!" diyorum.

23.jpg

24.jpg

Burada biri yürüme, diğeri de görme özürlü iki malul akrabasına baktığını söylüyor.
Ali o sırada bahçeye çıkmış, elindeki sopadan güç alarak yürümeye çalışıyor.
25.jpg

"Bu evde mi yaşıyorsunuz?" diye soruyorum.
"Hayır, orası ambar." diyor gülerek.
26.jpg

Yaşadıkları ev burası.
27.jpg

Balkonun altındaki tavukların görüntülerini dijitalleştirmeye çalışırken evden inleme sesleri geliyor.

28.jpg

Yukarı çıkıp baktığımda solda görünen yatakta biri olduğunu anlıyorum.
Yorgana sarınmış, hiçbir yeri görünmüyor.
Ben yanına gidince inlemesi kesiliyor ama başını yorganın altında tutmaya devam ediyor.
Ben de onu rahatsız etmemek için hemen ayrılıyorum yanından.
30.jpg

29.jpg

Bu sevimli insanlara "İyi şanslar..!" dileyip, yeniden görüşmeyi umarak veda ediyorum.

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

Antalya'ya yaklaşırken güneş dağların ardında kalıyor.
36.jpg

.. ve şehir ufukta görünüyor...
38.jpg

Herkese mutlu geziler...

Memleketimden insan manzaraları (Nazım Hikmet'in kitabıdır)... Ailenin durumu iç parçalayıcı. Onlar için birşeyler yapabilir miyiz? Maddi destek te olabilir. PM ile cevap verebilirsiniz abi..

Çok güzel resimlemişsiniz abi. Teşekkürler. Sizin bu güzel yazılarınız yüzünden endurocu olacak millet...

Fotoğraflar güzel fakat fotoğraflara bakınca ne düşündüm söyliyim.Orda çektiğiniz insanlara ömrünüz olurda ilerde bakınca acaba ölmüşmüdürler kalmışmıdırlar diye düşünürüm ben.Yani fotoğraf çekmek çok ilginç birşey sanki o anı donduruyorsunuz ve o saniyeden itibaren artık o an artık geçmişde kalıyor.İnsanların olduğu fotoğraflar ayrı bir güzel.:cat:

Güzel resimler. hele hele o aileyi görüpte duygulanmamak eldemi ?

Mustafa amca kendisi bakıma muhtaç bir haldeyken birisi görme diğer yürüme engelli iki akrabasına bakıyor.büyük ihtimalle yataktaki inleyende görme özürlü olan.ev evlikten çıkmış. bu insanlar ne yer ne içer ? içim parçalandı.ülkede bu halde ne kadar insan vardır Allah bilir.

İnanın elim ayağım boşaldı arkadaşlar.bu insanlar için lütfen bir şeyler yapalım.

Çerkes abiye katılıyorum. Maddi destek için Harduro birşeyler başlatabilir. Cevap bekliyoruz abi...

Abiciğim gezi raporlarına hayranım sitede harduro ismini görünce bugün güzel bigün diyorum.mustafa amca dramı gerçekten üzdü bizi ancak şubir gerçekki mustafa amcaya baktığımda da gururlandım.neyilie gururlandınız diyebilirsiniz.mustafa amca dünya medenilerinin sömürdüğü yok ettiği bir çağda akrabasına hayatını vakfetmiş bu bir büyüklüktür deli çerkesin ve diyer yardım etmek istiyenlerlede gururlandım işte memleketimin insanı bu işte gerçek türkiye bu dedim.şimdi göreviniz yeni başlıyor banka hesap nosu veya posta çeki nosu verin yardım etmenin mutluluğunu yaşıyalım.her motorcuyu bir gezide harcayacağı benzin tutarını mustafa amcaya yardım etmeye davet ediyorum selamlar,

Adana İl Temsilcisi
çok çok güzel bir gezi olmuş.arada sırada insan başını alıp gitmek istiyor,ee lazım da.emeğinize sağlık.sevgilerimle.

Gezi süper...Resimler dahada süper..Kartpostal gibi olmuş maşallah..ellerinize emeğinize,tekerinize sağlık..:cat:

Gaziantep İl Temsilcisi
abicigim yaptıgın gezileri hayranlikla izliyorum kendını yıne dogaya birakmişsın ne güzel hasan abimin dediklerine katılıyorum ...

Gaziantep den selamlar..

çok güzel bi gezi yapmışssın abi ellerine ve motoruna sağlık
bende antalya tarafına gitmek istiom ama burdan bira zor gibi geli o bana:)

harduro abi ellerine yüreğine sağlık. o insanları bi merhaba demen onları ne kadar çok sevindirmiş...yüzlerinden okunuyor... çektiğin resimlerde çok hoş duruyor abi..

Paylaşım için teşekkürler.Yorganın altındakini merak ettim? acaba hastamıydı? ateşimi vardı?. Bende ateşlendiğim zaman yorganı tepe çekerim yanlış ama insan ateşten üşüyor.

Yatakta yatan hasta görme özürlüydü ve sanırım psikolojik bir rahatsızlık yaşıyor bundan dolayı.
Yorganın altından çıkmayıp bana yüzünü göstermemesini buna bağlıyorum..

İlginize teşekkürler arkadaşlar..
En yakın zamanda bu güzel insanların yanına yeniden gidip nelere ihtiyaçları olduğunu soracağım.
Yardım etmek isteyen arkadaşlara da buradan bir yol gösteririm ya da ben öncülük ederim.
Birlikte karar veririz..

abi paylaşım için sagol ne güzel yaşlı ınsanlarra selam vermek hayır dualarını almak iki kalem sohbet etmek ...ellerine saglık

Yurdumun bu güzel manzaralarına hayranım. Bir de insanımız bu güzellikle doğru orantıda bir refah içinde yaşasalardı...

Ellerinize ve emeğinize sağlık. Selamlar.

paylaşım için teşekkürler. insan işi gücü bırakıp, atlayıp motoruna gitmek istiyor. zamanın durduğu yerlere...

uzun zamandır gezilerinizden mahrum kalmıştık,saolun doğa rengarenk olmuş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar