Gündüz kaçımız farları açık geziyoruz?

Gündüz seyir halinde Farınızı acark tutarmısınız?

• Kullanılan toplam oy
    283
uzunlar açık yola devam ederim gündüz artık far açma kapama düğmesi nerde onu unuttum anca uzun kısa yapıyorum o kadar....farımda hep açık yolumda....sol şeritçiyiz biz....

saolsun honda beni düşünüp kontağa bağlamış farları açar açmaz yanıyoo

hatta iş yerinde bi abim var

lem ne artistsin farları felan yanık geziyon felan dedi
hiç sönmediğini hiç bilmiyorki:mrgreen:

AB normları gereği yeni modellerde farlara müdahale edilemiyor. Yani isteseniz de kapatamazsınız. Tabii tesisatı sökerseniz o başka.

hep yanıyo valla ama akün zayıf olduğu için çalıştırırken kapatmak zorunda kalıyorum basmıyo yoksa :)

Hep yakıyorum. Babam diyor yakıcan ampulü. Diyorum olsun fark edilmek daha önemli.

Gündüz uzunlar ,geceleri ise önümde araba yoksada uzunlar.

asm

Motora binince farlarını muhakkak açarım. Scooter'da uzunları açarım direkt.

Büyük motor ile bazen tanıdık bir muhite gireceksem,bir tanıdığımın yanına gideceksem,kalabalık içine girip o bölgede hemen duracaksam yanlış anlaşılmamak adına gideceğim alana yaklaştığımda farı kapatırım sadece.

Bazı insanlara xenon farı hava atmak için taktırmadığınızı,aydınlatmayı ve farkedilebilirliği arttığını anlatamazsınız. (100 liralık malın 1 lira etmeyecek lafını yaparlar)

Far yanık olsa bile adam diyoki görmedim ben senin farlarını.Taksici sıkıştırdı bi kere gündüz ben seni fark etmedim dedi altımdaki makinanın farları kontaga bağlı öküz ne diceğini bilemedi işte gerçi intikamımı az ilerde ışıklarda aldım:cherry:

asm

Kör noktaya girmemek lazım.

Ben araba kullanırken -üşenmeden- öne eğilirim solda kör noktada kalan var mı diye. (motosiklet vs. olması önemli değil bu eski bir alışkanlık)

Ama bazı araba kullanan arkadaşların koltukları öyle arkaya yatırılmış ki öne eğilmeye zahmet etmezler. Zaten sinyal falan da vermezler, elleri falan yorulur aman zahmet olmasın!

Havalı korna tavsiye ederim sinyal vermeden ufaktan ufaktan şerit değiştirenlere çalmak için.

istesemde kapatamıyorum :) zaten kapatmakta istemiyorum..
motoru çalıştırınca farda otomatik yanıyor..

mümkün oldukça görünür olun arkadaşlar trafikte kör çok biliyorsunuz ne kadar görürlerse sizi daha iyi:)

allah kimseye kaza vermesin

araba ve motosiklet sahibi oldugum ilk gunden bu gune kadar kapali kullandigim olmadi.

demek ki bu başlığa yorum yazanlar pek izmir-istanbul arasında gitmiyor :). 4 sayfa olmuş ama yanılmıyorsam sadece bir kişi yakmıyordum yakacağım artık diyor, diğer herkes açık geziyor. kaç kere izm-ist gidip geldik kaç tane motorcu gördük çok azı far açık gidiyordu.

ben de gündüzları farsız gezen taifeye mensubum. çünkü şirkete ait (genelde benim kullandığım) honda beat'te zayıf bir akü var. bırakın soğuk havaları, serin havalarda bile bazen sabahları motor ilk denemede çalışmıyor. öyle bir aküyü de mümkün mertebe "iktisatlı" (bu kelimeye kesin kızacaksınız:cherry:) kullanmaya çalışıyoruz.

ama yeni motorlarda farların kontağa bağlanmasının çok yerinde bir uygulama olduğuna katılıyorum. yoksa pekçok vatandaşın gündüz far yakmaya niyeti yok.

Benim motorumunda farları hep açık. Farımız da yolumuzda hep açık olsun.....

bende açık geziyorum...şuaralar aküm biter gibi oldu....gündüz uzunları dahi açıyorum....karşıyaka da bazı dangalak araba sürücülerine inat olsun diye bazen akşamda uzunları açıyorum....ya sellektör yapmama rağmen önüme atlıyorlar.....farım açık daima....görüntüde güzel oluyor hemm...

İşte nasıl motosiklet firmaları sürücüye insiyatifi bırakmayıp, çalıştığı anda yanmasını sağlıyorsa otomotiv firmaları da 4 tekerli her aracın çalıştığında
farlarının yanmasını sağlamalıdır.
Çünkü cehalete laf anlatmak mümkün olmayıp,onun yerine en doğru kararı teknoloji sunmalıdır,ama çoğu ülkelerdeki YOL GÜVEnLİĞİ dairesi veya benzeri bir kurum bizde nedense yoktur,koskoca mecliste ancak yandaşlarının semizleşmesi için uğraşmaktan böyle bir kanun çıkması için teklif bile hazırlayamaz.Hatta ne anlattığınızı bile anlayacaklarından şüpheliyim.

80 li yılların sonlarındaydıı,makina mühendisi arkadaşımın arkasında trfk ışığında durduk enduroyla.(XR 650) acı bir düdük sesi baktık bize el sallıyarak gelen polis memuru, : ''söndür lan ışıklarını,sen artismisin gündüz açmışın ''deyince arkadaş bunun sönmediğini ve çalıştığı anda direk yandığını anlatmaya çalıştıysa da vatandaş galiba fırça mı yemşti nedir bilinmez fara tekme attı ve kırdı..
O sırada yandaki taksiden inen çelebi tavırlı babacan bir amcamız polise yanaşarak öyle bir tokat attı ki hepten şaşırdık.Sonra camına bakınca cumhuriyet başsavcısı olduğunu gördüm ve memurun bingöl trfk şubeye nakledildiğini sonradan duyup,neler oluyor yav memlekette diye garip düşüncelere dalmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar