Üstad imzayı sürekli değiştiriyorsun ve herbiri ayrı güzel geliyor bana
Ps:Ben makyajladım hondanın yerine, Merak eden olur ise paylaşırım![]()
hele bi iki resim koy bakalım
Üstad imzayı sürekli değiştiriyorsun ve herbiri ayrı güzel geliyor bana
Ps:Ben makyajladım hondanın yerine, Merak eden olur ise paylaşırım![]()
Çok bir makyaj olmamış bende photoshop gibi birşeyle motorla oynadın sandım.Çantalar falan tabiki biraz daha düzgünleştirmiş ama bence motorun en büyük kaybı jantları. Neden telli yapıyorlar hala anlayabilmiş değilim.. :S
neden telli oluyor bildiğim kadarıyla anlatayım
ybr ler ve bir çok motor çelik jant dediğimiz esneme payı olmayan metalden yapılıyor ve sert bir zemine çarptığınızda jant çatlıyor,tel jantın esneme payı olduğundan bu sorunu yaşamıyorsunuz.
tabi her ikisininde birbirine göre avantajları var:cat:
Sayfanızda bana yer verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar..
Emok fest. de lastik standında 90/90 harici kalın vede daha dişli touring tip lastik sordum aradım ben.Sizden de hiç örn.100/100 arazi tipi lastik yada 110/80 kalın lastik takmayı düşünen oldumu?
Bu arada me22 ler ön arka 110ytl idi çifti...
Alıp takmış bir titancı ile görüşrüm hoş duruyordu dişli bi lastik ama kalın olsun hevesindeyim..
dişli lastik için bende görüşmüştüm fakat lastikçi arkadaş asfaltta tutunamaz demişti:cat:
Festivale Eskişehirden katılan 125lik krosslar vardı geziyede geldiler bol virajlı asfalt ağırlıklı gezi..
Özellikle sordum fikir aldım prelli mt40 kullanıyormuş ve viraj sorunu olmadığını belirtti..
Arazi tip değilde touring düşüne bilirim hani misal atıyorum f650gs nin (18 değil ama 18 olan herhangi bir motosikletin) lastiğini alsam..
Hyosung karion un ön lastiği 130/80/18 gördüm çok hoşuma gitti arkaya taksam dedim nassı olur..
Sırf görüntü için değil ama bu..
karion'un arka lastiğide mübarek racing lastiği gibi
sen bilirsin ama sanırım endro ruhu sana işlemiş,tavsiyem ucuz yollu kesene göre bi tane bul:cat:
Motorla birlikte bir bisiklet kullanıcısı olarak (hatta bilenler için street-dj tarzında kullanıyorum ve başlangıçta bolca akord bozmuş biriyim) telli jantın dediğiniz gibi motorda da öyle bir avantajı olabilir,haklısınız. Ancak bu Cross tipi motorlarda kullanılıyor çünkü esnemeye ihtiyacı olan onlar. Yani kısacası enduro ve cross hariç motorlar asfalt yada düzgün arazi koşullarında -asfaltta- kullanılmak için üretilmiş standart motorlar olduklarından dolayı bence biraz gereksiz. Tek avantajı hafiflik olabilir ama onda bile çok fazla farkedeceğini düşünmüyorum. Onun dışında çelik yada alüminyum alaşımlı jantlar asfalt koşullarında her hangi bir rampa vs. gibi durumda normal şartlarda çatlama yapmaz zaten. Bunun için bana göre telli jantın demode görüntüsünü seçmekten çok daha iyi diğer jantlar. Tabi ki jevkler ve renkler tartışılmaz oda ayrı. Yalnış bir kelime kullandıysam şimdiden affola,iyi sürüşler dilerim herkese..
![]()
dedikleriniz kısmen doğrudur:cat:
fakat istanbul gibi metropolde olmamıza rağmen yollar patates tarlası olabiliyor,özellikle kışın.
Telli ve alaşım jant arasındaki farka maliyet açısından da bakılabilir.
Brezilya'da satılan üç tip ybr 125 var, bunların ikisi tel jantlı diğeri
alaşım jantlı ve daha pahalı. Aslında düşününce tel jant daha pahalı
olmalıymış gibi geliyor çünkü üretim ve montajda daha fazla emek
gerektiriyor ama bazı ülkelerde emek ham maddeye oranla daha
az değere sahip olabiliyor.
ybr'yi beğenmezsen almazsın olur biter,benim şikayetim yok hertürlü yol şartındada kullandım memnunum.
senin titanına biz herhangi bir laf demedik gelip ybr topiğnde bu motorlar çok yakıyor demenin alemi yok.
yakıyorsada sahibi biziz seninle ilgisi yok.