Motorun kompresyon yapamaması o nun artık ölmek üzere olduğunu gösterir ve rektifiye gereklidir.İyi kompresyon yapan motor herzaman sağlıklıdır.Üstelik hepinizinde bildiği gibi motosiklet kullanırken fren kadar önemlidir yavaşlamak ve durmak için KOMPRESYON..İnanmayanlar ustaların bu konuda yazdıklarını okuyabilirler.şimdi motorun açılması demek şöyle: motorla viteste giderken gazı bırak, yeni motor gücü keser, çünkü silindir bloğu iyice açılmamış ondan.. ama 32 bin km civarı bu sıkıntı biter, artık blok iyice aşındığı için tıpkı araba gibi olur. yani gazı bıraktınmı motor aynen gider, kompres yapmaz.. bu motor açılmış demektir.. alıpta
30 bin beklemem şahsen..
japon teknoloji motorlarda 30 binden önce açılan motor bilmiyorum.. bende titan var işyerinin.. 27 binde aldım, 32 bin yağ ve bakımından sonra motorda öyle bir açılma oldu ki gaza olan tepkisi çok değişti..
şimdi 52 bin km ama 100 e çok rahat çıkıyor.. 110 sabit gidiyor, rampada 130 yapıyorum.. Ama ne varki 18 binde ki motorla 100 e çıkarmak için baya bağırtıyorum motoru..
Son düzenleme: