ya arkadaşlar tekrar hatırlatım ben 150 ZC kullanıyrm
geçende de söyledim 3 gün oldu trafiğe çıkalı tahmin edersiniz
1000 km 60 dan yukarı çıkamıyrm yani çıkmamaya dikkat ediyrm
tedirgin olduğum tek şey yerlerin ıslak olması ıslak zemeinde kullanmalımıyım?
kullanırsam nelere dikkat etmeliyim bira aydınlatırsanız. .
hacı motorunu ilk 500 km de zorlama 50-60 ı geçme ani frenden kacın ani kalkış yapma ilk bakımını sakın ihmal etme sonra 1000 km ye kadar 70-80 km ye cık ve motoru yine zorlama ani frenden ani kalkıştan kaçın arasıra düz yolda bas son hıza ulasınca gazı bırak yine normal hızına dön.. 1000km de yagını değiştir bakımlarını aksatma 1000kmden sonra allah ne verdiyse basabilirsin şimdi kimisi diyecek 500km yi geç sonra bas bişi olmaz derler hayır efendim 500 ile 1000km arasıda önemlidir..
ıslak zeminde veya yagmurlu havalarda mümkün oldukça sakin ve yavas kullan ani frenden ani kalkıştan kaçın çünkü frenleme esnasında arka teker kolayca kitleniyor ve yola tutunma özelliği kalmıyor kolayca yanlayabilirsin kalkışları ani yapma çünkü teker kalkışta boşa döneceği için toparlamak zor olacaktır direksiyon hakimiyetini bırakma yanlama esnasında direksiyonu kontra yap yani motor yanlayınca direksiyonu gitmek istediğin yöne çevir sağa yanlıyorsan tam sağ , sola yanlıyorsan tam sola kır..
kazasız belasız bol km ler dilerim tekerin düz bassın ayrıca motorun hayırlı olsun..:rendeer:
sevdim sizleri kıyak adamlarsınnız
eğer tanışabilirsek bizde seni severiz daha kıyak olur..:rendeer: