Dostum hayırlı olsun motorun. Özel mesajda da söylediğim gibi bahsettiklerin halledilecek şeyler. Tek tek bahsedeyim.
- Far tasının içindeki sırlar bozulmuş olabilir. Yada ampul iyi bir marka değildir. Yapılacak en basit operasyon ise sis farları ile güçlendirmek motoru.
-4 lü flaşör takmak gayet basit en fazla 5 lirana ve yarım saatine malolur.
-Koruma demirini alıp taktırabilirsin. Orijinalinde de yok zaten herkes kendi zevkine ve kendisine gücen veren bir koruma demirini alıp taktılar. 25-100 ytl arasında maliyetleri değişiyor.
-Zırıltılar gevşek vidalardan geliyor olabilir kontrol etmekte fayda var veya depo kapağından geliyor olabilir. eski sayfalarda çözümü mevcut.
- Zırıltılar dediğim gibi gevşek vidalardan kaynaklanıyordur.
-Ön cam yine 25 ile 100 ytl arasında kendi sevkine göre alıp takabilirsin.
-Jiklesiz çalıştırıyorsan uzun sürebilir zira ben hala jikle ile çalıştırıp ısıtıyrum motoru.
- Sanıyorum 90 lı yıllardan sonra çift silindir hiç bir motosiklette ayak marşı yok.
- orijinal mct250 çelik jantını mondialden getirtebilirsin çift 270 ytl civarı. Bu fiyat regal raptorda 400 ytl keeway de 300 usd +kdv. Benim arka jantım çelik ve lastiğim tubelless.
- Salıncakta zinrcirin altında lastik bir muhafaza var. onun vidasına çarpıyor olabilir. Aynısından muhafazada da var kontrol etmelisin çürüyüp aşınmış olabilir.
-Düşük hızlarda kontrol tamamens enin sürüş karakterine bağlı. Zamanla alıştığını görüceksin.
-Gaz konusunda denemeden birşey demem zor.
-5 Ytl ye düdüklü flaşörler satılıyor ve MCT elre uyuyor alıp takabilirsin.
-Benim en şikayetçi olduğum sele altındaki plastik kapakalrdı geçmeli oldukları için. Ama ben civatalı yaptım sen de yapabilirsin sorun kalmıyor. SÖküp toplamak biraz sıkıcı olabiliyor.
-Üzerindeki DURO marka lastikler Taywan malıdır. Hondanın bazı modellerinde de bu marka lastikelr var. Fakat hamurunun ömrü bittiği için yada sertleştiği için tam görev yapmıyor olabilir. Ben 10000 de arka lastiği değiştirdim yine duru tubelles aldım. Ön rakılalı 11000 km oldu değiştirme zamanı geldi.
Eğer İstanbul Bursa İzmit taraflarında oturuyorsan buluşup motorunun durumuna bakabiliriz.
Tekrar hayırlı olsun.
Sağlıcakla.
Sağol Arbetus
Ben şişlide oturuyorum.Önümüzdeki hafta bir bakım yaptıracağım.Sonrasında ufak tefek 1-2 aksesuar yapacağım.Bu konuda yardımcı olacağınızı düşünüyorum.Buluşma fikride gayet güzel geldi.
Bu haftasonuda dolaşayım biraz