Cihan, radyatör suyu kontrolü her bakımda yapılan bişey (adam gibi usta ise bakımı yapan). Hatta kullanım kılavuzunda her 1000 km sonrasında kontrol edilmeli diyor. Senin de aklına gelmesi ve kontrol ettiğin çok iyi olmuş. Fakat radyatör içine sadece normal su koymamalısın. Parçacılarda ve benzincilerde "antifriz" satılır. Radyatör hacmini sadece antifrizle mi doldurmalısın yoksa bir kısmı antifriz bir kısmı normal su mu orasını bilmiyorum. Bir ustaya sormakta fayda var. Ama kesinlikle sadece normal su koymuyorsun. Bunun en önemli sebebi kış aylarında suyun donmaması gerektiği. İkincisi ise normal suyun antifrize göre daha düşük sıcaklıklarda buharlaşması, dolayısıyla sistemde devirdaim yapan suyun kısa sürede azalması ve hararet.. Hava yapma olayı da suyun kısa sürede buharlaşması ve su buharının petekleri tıkaması olur. Bildiğimiz kaloriferlerdeki hava yapma muhabbeti de burdan gelir.
Kolay gelsin.
Bu arada bugün Bağdat Caddesi'nde bir beyaz GPR125 gördüm. Acaba bu siteden mi? Daha öncesinde Bostancı'da da görmüştüm. Türkiye'de bir o bir de ben varım sanırım beyaz gpr.
Kolay gelsin.
Bu arada bugün Bağdat Caddesi'nde bir beyaz GPR125 gördüm. Acaba bu siteden mi? Daha öncesinde Bostancı'da da görmüştüm. Türkiye'de bir o bir de ben varım sanırım beyaz gpr.