Kuba Kuba SJ 150-23 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadadaşlar topic in başında ne demiş salton arkadaşımız motorunuzla ilgili problemleri mutlaka yazın demiş yazıyorum ama cvp alamıyorum
hatta yazıyım bitanesini bakalım cvp gelecekmi
benim motorum 5. vites son gaz giderken tekliyor yani boğulur gibi oluyor sonra tekrar düzeliyor ama her zaman değil ara sıra yapıyor nedendir sizce ne yapmalıyım

Motorun bir sebeble aşırı ısınıp şişiyor. Şişen motor Gaz yemez. Motor devamlı boğulur gibi olur. Uygun yağ kullanıyormusun?

uygun yağ kullanıyorsan Gidon millerini aşağıya mı çektin ? Ne alaka dersen aşağı alınan amartisor nedeniyle ön tarafı pusan motor yeterince hava alamıyacağı için ısındığında yeterli hava alamadığından soğuyamaz. Buda motoru aşırı ısınmadan dolayı şişirip boğulma yada tekleme olayı olur.

Eğer yok bunları hiç biri de değil diyorsan karbüratöründe pislik olabilir. Ama bu sefer rolantide bile stop edecektir. Benzin filtren de pislik olabilir. Karbüratöründe ayarsızlık olabilir. Hava filtresi kirli olabilir. Aldığın benzinde pislik olabilir. Bunların hepsi boğulmalara sebeb olabilir. Unutmaki iyi doktor yoktur. Derdini iyi anlatabilen hasta vardır. Sen iyi, dürüst bir tamirciye derdini iyi anlatırsan teşhis koyması çabuk olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Önerim İyi bir ustaya danış. Benzin filtrene biir baksın. Karbüratörüne bir baksın. Hava filtreni temizlesin. Birde benzini temiz olan bir istasyondan devamlı olarak benzin al. Farklı istasyonlardan benzin alma.

eywallah saol kardeş dediklerini uygulayacağım

beyler bu arada motorumun resmini koyuyorum bakın bakalım nasıl

Son düzenleme:
arkadadaşlar topic in başında ne demiş salton arkadaşımız motorunuzla ilgili problemleri mutlaka yazın demiş yazıyorum ama cvp alamıyorum
hatta yazıyım bitanesini bakalım cvp gelecekmi
benim motorum 5. vites son gaz giderken tekliyor yani boğulur gibi oluyor sonra tekrar düzeliyor ama her zaman değil ara sıra yapıyor nedendir sizce ne yapmalıyım

Karburatöre pislik geliyordur, Buji patlamayı tam yapamıyordur, Motor elektrik kesiyordur.

(Büyük ihtimalle pislik geliyordur.)

Motorun Güzel görünüyor Allah kaza bela vermesin. Yanlız birşey soracam neden ayna kullanmıyorsun?

reo

evet ya.
neden herkes aynaları söküyor?? size agırlık mı yapıyor arkadaş?? yoksa arkaya kamera ve göstergelerinize monitör mü taktınız da aynaları söktünüz??:)

ben mecburiyetten dolayı 1 gün aynasız gezmiştim: gerekten cok kötüydü, arkayı göremiyor insan yaw.. ayrıca motorun ön kısım sanki daralmış gibi hissediyordum.

şaka bi yana gercekten cok güvensiz oluyor bu şekilde.
herkese güvenli, başarılı ve mutlu sürüşler dileriz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
temsili resimdir alıntı yaptığım arkidiş kızmasın..

benim teyze oğlunda bunun siyahı var 3 aylık motor fren esnasında arkayı çok savuruyor sizdede böylemi..

Gökhan abi,çamurcalığın bağlantılarını cumartesi sizin dükkandan alsam olur mu?bi de ön çamurcalık ne kadara mal oldu?ha unutmadan şu titremeyi bi halledelim yav!
bu sorularıma bir cevap yok mu Gökhan abi yav!:pale:
06bluedragger;dostum anladığım kadarıyla arka lastiği birmilyonlukta yapsak bu motor kaydırıyor.(benimki 130luk yine de kayıyor)

06bluedragger;dostum anladığım kadarıyla arka lastiği birmilyonlukta yapsak bu motor kaydırıyor.(benimki 130luk yine de kayıyor)

Tamam C.tesi günü demirleri vereyim sana.

Ve Arkası savrulmayan motosiklet yokturdur. R1 inden godwing ine kadar arkayı savurur.

arkadaşlar ayna kullanıyorum ama geçen gün motoru ayaklığa aldım zannedip bıraktım arabanın üstüne devrildi kırıldı ayna :D fırsat bulupta yenisini alamadım ayrıca önü normal daralma fala nyok arkadaşlar full orjinal :D

Forumdan Uzaklaştırıldı

ya kardes motor teyze oğlunun bi kere bindim arka lastik hemen kitleniyor ve soğa doğru savuruyodu..

çok tedirgin kullandım

Gökhan abi,bugün onur motora çamurcalığı sordum,kalmamış.hem de zaten fiyatı çok pahalıymış(45 ytl).o yüzden sen bağlantıları atma da param olup ta taktıracağım zaman senden alırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam titreşim meselemi ya.20 liraya %40-%50 orannda azltırsın.kimse 3.bin ytl racing keyfi yaşatmaz.gül-diken mewzu yani:p

yok hoca ne biliyim ben o motordan elektrik alamadım:p

reo

motorun arkayı savurması normaldir. çünkü hafif bir motor ve ayrıca arka lastik sert seçilmiş, dolayısıyla yol tutuşu da azalıyo. ben de cok defalar kalkışlarda patinaj cektim.

fakat arka freni daha dikkatli kullanırsan problem olmaz. ön ve arka freni %80 ve %20 oranında kullanırsan cok daha iyi sonuc alırsın. Rossi de öyle yaptıgını söylemişti biyerlerde:)

ön fren zaten cok güzel. ayrıca basit ABS de cok işe yarıyor. bir husus da arka lastiğin ilk 1000km de yani yeni iken daha fazla kayması. sonraları biraz azalıyor bu olay.
iyi sürüşler:)

motorun arkayı savurması normaldir. çünkü hafif bir motor ve ayrıca arka lastik sert seçilmiş, dolayısıyla yol tutuşu da azalıyo. ben de cok defalar kalkışlarda patinaj cektim.

fakat arka freni daha dikkatli kullanırsan problem olmaz. ön ve arka freni %80 ve %20 oranında kullanırsan cok daha iyi sonuc alırsın. Rossi de öyle yaptıgını söylemişti biyerlerde:)

ön fren zaten cok güzel. ayrıca basit ABS de cok işe yarıyor. bir husus da arka lastiğin ilk 1000km de yani yeni iken daha fazla kayması. sonraları biraz azalıyor bu olay.
iyi sürüşler:)

hocam arkayı savurmak bana müthiş bi heycan ve ego tatmini sağlıo.yani ben seviyorum.hele yer kaygansa tutmayın beni.:queen::queen:patiyle kalkıyorum.alışınca müthiş oluyo yani

evet benim motorda kalkışta pati çekiyor gaza alısılırsam çok manyak oluyo ya bizim motorlarımızı kötüleyenlere inat ben motorumu çok seviyorum her baktığımda dahada hayran oluyorum ona

Forumdan Uzaklaştırıldı
1600 ytl ye sarı renk 2006 model skyjet alsam sizce uygunmudur..

motor ne kadar yakıyo artıları ve eksileri nelerdir..

bana yardımcı olursanız satıcı ile hemen irtibata geçicem..

Forumdan Uzaklaştırıldı
haydaaa hocam bu topicte bunlar var zaten okusana hepsini:queen::queen:

valla biradder araştırmaya üşendim açıkçası.......

kısaca kaba taslak bilgi edineyim dedim tavsiye edilirse artısı çok kolay arıza vermeyen bi model se alıcam yardım..:rendeer::rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar