Kendinden Alarmlı Xena Disk Kilidi Incelemem

Güzelmiş, kapalı garajımız olsa bile bazen gittiğimiz yerlerde motoru sokakta bırakmamız gerekebiliyor. Her yerde kapalı garaj bulmak takdir edersiniz ki mümkün değil.. Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim ki eğer kasko yaptırıyor iseniz bu tip aparatlar kasko ödemelerinizde size indirim olarak da yansıyor..

ben motorumu aldığım günden beri kullanıyorum.gerçekten çok kullanışlı bir ürün.

en sevdiğim özelliği ise disk kilidini unutmak gibi bi şansınız olmuyor.motoru diktinmi başlıyo vıyaklamaya:)tavsiye ederim.

hassasiyeti de ayarlanabilmesi güzel ben de kullanıyorum baya işe yarıyor.fiyatı biraz pahalı olsa da buna değer.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Peki birşey soracağım. Farz edelim hırsız bu işleri önceden düşünmüş. Daha önceden senin kilidi görmüştür ve aklına çeşitli çözümler getirmiş olabilir.

Üzerine çocukların oynadığı oyun hamuruyla disk kilidinin üzerini kaplasa yine ses çıkacak mı? Belki de disk kilidinin o ses çıkan deliğinin üzerine bir sakız yapıştırması bile yetecektir. Ya da koyu kıvamda marmeladı döker üzerine gene sesi yutar.

Marmeladı boş geçme, çok eskiden 1980'lerde cam kırmakta kullanılyordu. Cama marmelat sürüldükten sonra üzerine gazete kağıdı yapıştırılırdı ve bir çekiç darbesiyle sessizce dağılmadan "tok" diye cam giderdi. Bence alarmlı disk kilidine çok fazla güvenme. Bence motorun kapalı bir yerindeki alarm daha güvenli olurdu. Disk kilidi ve zincirler de ayrı olarak takılır tabii.

Forumda motorun calinmasina karsi etkili bir caydirici etkisi bulunan "kendinden alarmli" disk kilitlerini kimi topiclerde bazi arkadaslarimiz tarafindan tesadufen hic bilinmedigine sahit oldum. Buna istinaden yeni almis oldugum "XENA" (zeyna diye okunuyor) marka alarmli disk kilidinin minik bir incelemesini yaparak urun ve kullanimi hakkinda bu tarz guvenlik cozumu dusunen arkadaslara bir fikir verebilecegini dusunerek paylasmak istedim. Ben urunden fazlasiyla memnun kaldim ve bu tarz bir urun almayi dusunen arkadaslara urunu ve markayi kesinlikle tawsiye ediyorum...

Sadece alarmdan ibaret urunlere gore bu tarz "kendinden alarmli disk kilitlerinin" bircok avantajlari mevcut.
Ornegin,

1- Cihaz enerji ihtiyacini arac akusunden almadigindan akuye extra bir yuk bindirmiyor. Batarya 6 ay gidiyor ve azalmaya basladiginda cihaz surekli dusuk tonda bir uyari sesi cikartarak sizi uyariyor.

2- Motorun orjinal elektrik tesisatina ve aksamina hic bir sekilde mudahelede bulunulmuyor, bu sayede garantisi devam motorlar garanti kapsamindan cikmiyor.

3- Kullanimi, montaji ve sokulup-takılması oldukca basit ve hizli.

Kendinden alarmli disk kilitleri ulkemizde maalesef heryerde bulunmuyor hatta birakin bulunmayin cogu satici bilmiyor bile ne oldugunu! Yogun bir arastirmanin ardindan gecenlerde motosiklet guvenligi konusunda dunyanin en iyilerinden biri olan "XENA" (zeyna) markasini kesfettim. Firma guvenlik konusunda ust duzey standartlara sahip ki, web sayfalarindan ve aldiklari odullerden acikca belli oluyor zaten.

Ben "XN14" modelini aldim ve herkese kesinlikle tavsiye ederim. Firmanin tum urunleri 7 farkli ulkede yaplan testlerde guvenlik konusunda odul almis urunler :cat:

Almis oldugum, "XN14" modelin ozellikleri ve urunun almis oldugu Guvenlik Odulleri;

KILIT OZELLİKLERİ;

- %100 saf celik
- Korozyona karsi izole edilmis ozel govde kaplamasi
- Cift guvenlik Systemi
- 14mm sertlestirilmis ozel celik guvenlik pin'i
- Buz spreyine karsi direncli, izole edilmis ozel govde
- Ultra-yuksek derecede sertlestirilmis ozel celik govde
- 6 ay batarya omru

ALARM OZELİKLERİ;

- 110db Alarm ses seviyesi
- Otomatik alarm start/stop
- Otomatik caydirici uyari sinyali
- Cift şok ve hareker sensoru (mekanik degil, "cift elektronik infrared goz ile" hareket tespit ediliyor)
- Sokulebilir alarm kit'i ve yedek batarya kit'i.

(Aracta hareket algilandiginda iki defa cihaz ön-alarm, uyari alarmi veriyor. Sayet hareket devam ederse 110db ile kulaklari sagir edercesine cihaz avazi ciktigi kadar bagirmaya basliyor! Sayet hareket kesilirse otomatik olarak 15 sn sonra alarm susuyor ve stand-by'e geciyor yani gece don-gomlek asagiya inip manuel olarak alarmı susturmak zorunda kalmiyor ve komsularla iliskilerinizi max derecede iyi tutuyorsunuz:p)

Ureticinin sayfasi; http://www.xenasecurity.com/product/motorbikes/alarm/page1/

Tavsiye ettigim XN14 modeli; http://www.xenasecurity.com/product/motorbikes/alarm/XNSeries/XN14/page1/

Urunu istanbulda alabileceginiz firma; http://www.villalevent.com/magaza/index.tsp?cat_id=18

Ayrica kilit ile birlikte kutudan yedek batarya unitesi, alyan anahtari ve kaliteli bir tasima cantasida cikiyor arkadaslar.

sevgili arkadasım bu onemli konuyu ve deneyimini buraya tasıdıgın icin tesekkur ederim
bana epey faydası oldu en kısa zamanda xena marka kilitten alıcam ama benim sormak istedigim XN 15N modeli ile XN 14N modelinden farkı ne fiyat olarak daha pahalı ve 15 sanki 14N in bir ustu gibi ??

Peki birşey soracağım. Farz edelim hırsız bu işleri önceden düşünmüş. Daha önceden senin kilidi görmüştür ve aklına çeşitli çözümler getirmiş olabilir.

Üzerine çocukların oynadığı oyun hamuruyla disk kilidinin üzerini kaplasa yine ses çıkacak mı? Belki de disk kilidinin o ses çıkan deliğinin üzerine bir sakız yapıştırması bile yetecektir. Ya da koyu kıvamda marmeladı döker üzerine gene sesi yutar.

Marmeladı boş geçme, çok eskiden 1980'lerde cam kırmakta kullanılyordu. Cama marmelat sürüldükten sonra üzerine gazete kağıdı yapıştırılırdı ve bir çekiç darbesiyle sessizce dağılmadan "tok" diye cam giderdi. Bence alarmlı disk kilidine çok fazla güvenme. Bence motorun kapalı bir yerindeki alarm daha güvenli olurdu. Disk kilidi ve zincirler de ayrı olarak takılır tabii.

Dostum ben 6 aydır kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim. Sadece alarmlı disk kilidine güveniyorsan hata edersin. Motosikletinizi sağlam bir zincirli kilit ile bağlaman, ayrıca dahili bir alarmı olması ve kapalı garaj gibi bir çok şey eklendiğinde caydırıcılığın yükseliyor.
Ama profesyonel bir hırsızdan kurtuluşunuz malesef yok gibi sadece riskinizi bir parça indirmiş oluyorsunuz.

sevgili arkadasım bu onemli konuyu ve deneyimini buraya tasıdıgın icin tesekkur ederim
bana epey faydası oldu en kısa zamanda xena marka kilitten alıcam ama benim sormak istedigim XN 15N modeli ile XN 14N modelinden farkı ne fiyat olarak daha pahalı ve 15 sanki 14N in bir ustu gibi ??

XN 15N-14N gibi bir çok modeli bulunuyor. Tavsiyem Villa Levent'e motosikletinizle gidin, diskinize uygun modeli seçin.
Eğer böyle bir şansınız yoksa http://www.xenasecurity.com/product/motorbikes/alarm/page1/
sayfasında "which lock for my bike?" başlığı altında motosikletinize uygun olan modeli bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

Hocam dedigin gibi "bu isleri onceden dusunmus ve kafasina mutlak motoru calmayi koymus bir hirsizi" DEGİL ALARMLI DİSK KİLİDİ VS HİC BİRSEY GOZU DONMUS O HIRSIZIN ELİNDEN SENİN MAKİNEYİ KURTARAMAZ. Gunumuzde kapalı garaj haric hicbir koruma onlemi (zincir, normal disk kilitleri, alarmli disk kilitleri vs) hicbir araca %100 koruma ve guvence saglamaz.

Bu tarz bir onlem ziyadesiyle MESLEGİ CALMAK OLAN VE PROFESYONEL EKİP CALİSMASİ YAPMAYAN HIRSIZLARA, MERAKLI VATANDASLARA, COCUKLARA, AMACI MOTORU CALMAK OLMAYAN AMA MOTORLA DK'LARCA OYNAYARAK PASİF ZARARLAR VEREN KİSİLERE (MOTORU DUSUREN, GAZ KOLUYLA OYNAYARAK MOTORU BOGAN, USTUNE CIKMAYA CALISAN VS GİBİ) MAKİNEYİ KURCALAMAYA MERAKLI, HASERAT TAYFAYA KARSI EN ETKİLİ VE CAYDIRICI ONLEMLERDEN BİRİ OLMASIDIR.

Xena alamli disk kilidinin pasif yani "alarmsiz disk kilitlerine gore avantaji" yukarida bahsi gecen "meslegi calmak olmayan, profesyonel hirsizlar disinda kalan" tum MOTORU KURCALAMAYA MERAKLI zararli haserelara karsi yuksek kalitesi ve etkili alarmli ile oldukca caydirici bir urun olmus olmasidir. Burada kendimize sormamiz gereken soru, "madem disk kilidi kullanacagiz neden en kaliteli, alaninda yedi farklı guvenlik odulu kazanmis, konusunda uzman, ust duzey bir alarmli disk kilidi kullanmayalim?" sorusu olmali :cat:

Yoksa motoru calmayi kafasina mutlak koymus bir hirsizdan kapali ve kilitli bir garajin yoksa kurtulus yoktur! Seni bu durumda ya full kasko kurtarir yada Allah!!
Otesi yok bu isin :bounce:

Son düzenleme:
link icin cok tesekkur ederim ama ben orda suzuki gsr600 bulamadım sanırım gsxr600 emsal teskil edicek

link icin cok tesekkur ederim ama ben orda suzuki gsr600 bulamadım sanırım gsxr600 emsal teskil edicek

İlla kendi motorunuzun modeli belirtilmesi sart degil. onemli olan disk capiniz. Sitede her urunun disk araligi mm olarak belirtiliyor bu bilgiler isiginda motorunuz icin en uygun modeli secebilirsiniz.

pininfarina hocam sen kendi motorunun resimlerini çekip gönderecektin. :) beklemedeyim ben şahsen

pininfarina hocam sen kendi motorunun resimlerini çekip gönderecektin. :) beklemedeyim ben şahsen

Dostum aklimda ama kapali garajdan acikcasi cikartmaya gozum pek yemiyor bu karda-kista motoru. Otopark'in icide cok mantikli degil zira karanlik bir ortam flash'la oldukca kotu cikar sanirim parlar vs. HAvalar biraz acsin ilk firsatta cekicem benim makineyi :cat:

bende fuardan xena xr-1 aldım ama suanlık motorum olmadıgı ıcın denıyemedım :)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
ben motorumu aldığım günden beri kullanıyorum.gerçekten çok kullanışlı bir ürün.

en sevdiğim özelliği ise disk kilidini unutmak gibi bi şansınız olmuyor.motoru diktinmi başlıyo vıyaklamaya:)tavsiye ederim.

Gerçekten güzel bi cihaz, diski parçalamaya karşı da etkili. :) Fuarda vardı aslında, alıcaktım ama vazgeçtim. Keşke alsaymışım. Bilgilendirmeler için teşekkürler, faydalı bi başlık olmuş.

arkadaşlar konuyu açan arkadaşa ayıp olmazsa konuyu toparlamamda ve kimsenin aklına gelmeyen bir şeyi yazmamda sakınca yok değil mi?büyük harf yazcam daha dikkat çeksin konu toparlansın:
1.hırsıza kilit olmaz.kilidin amacı pasif+aktif koruma ile basit hırsızları ve kurcalayacak çoluk çocuğu uzak tutmak.
2.hiç kimse ya ben disk kilidi unuttum düştüm dememiş.alet bozulup yada aniden pil bitmedikten sonra(pil biterken uyarıyormuş)sizin üstünde unutup düşmemeniz için oldukça ideal.

illa disk kilit alacakların ilk tercihi bu tip olmalı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hmm kapalı garaj avantajı olmayanlar için iyi bir seçenek gibi gözüküyor ki şahsen ben de bu konuda kafa yoruyordum uzun zamandır :) güzel bir alternatif pahalı olmasına karşın, bilgi için teşekkürler :rendeer:

slm pininfarina...buluşmaya bekledik qelmedin :)

bu arada ön tekerleğe taktım diyelim...we adamlar ön tekerleği söküp qötürdüler...ötme ihtimali nedir...ilk uyarıyı da duymadım diyelim...o 110db' lik olay dewreye qirermi dersin ?

Son düzenleme:
burdan tavsiyeler vermek nederce dogru bilemem cunku bu site herkeze acık yani annesi para karsılıgında erkeklerle beraber olan hırsızlarada tekerlegin sokulmesi cok kolay degil o surec icinde muhakkak duyarsın :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar