- Motosikleti
- ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Çok uygun bir fiyata aldığımız 2005 model Mondial 150 Zat'ı komple sökerek sıfırından daha temiz bir hale getirmeye çalıştık. Motorumuz 13.000 km. de ve ilk halindeki fotoğraflara baktığınızda neredeyse hurdaya ayrılacak durumda olduğunu görebilirsiniz.
Fotoların kalitesi için kusurumuza bakmayın, telefonla çekildi mecburen. Buyrun ilk halinden kareler;
Ancak ilk aldığımız halinden malesef sadece 4 kare var şimdilik.
ale: Akşama yandan çekilmiş birkaç foto daha eklicem. Bulunduğum pc de yok çünkü...
Daha sonra motor tamamen söküldü ve iskeleti kaldı ortada.
Daha sonra karbüratör söküldü. Asıl işi yapan arkadaşım Cemil de ilk fotoda.
Cemil'in işi normalde bilgisayar donanımı, ama en iyi ustadan daha iyi ustadır. Kendine hobi edindi bu işi ve severek yapıyor. Sağolsun benim motosikletimin bakımlarını da onunla beraber yapıyoruz. :rendeer: Servislere ihtiyacım olmuyor o açıdan, allah mecbur bırakmasın... Neyse, buyrun karbüratör sökülüyor;
Karbüratör temizlendi. Sıra geldi tahrik burçlarına;
Tahrik burçları değiştirildi, varyatör kapağı değiştirildi ve tabiki kayışta değiştirildi. Güzelce temizlendikten sonra kapatıldı.
Daha sonra alttaki fotoda göründen yuvarlak burçlar değişti. Bir tanesi kopukmuş, motoru çıkartmışken ikisini de değiştirelim dedi Cemil usta. :cherry:
Sonra motorun içini açmış ama niye bilmiyorum. O sıra ben kendi motorumla ilgileniyodum. :cherry:
Şimdi de grenajların boyanmasında sıra. Bütün çatlak patlak ne varsa hepsi özenle yapıldı ve boyahaneye girdi. Boyandıktan sonraki halleri;
Bu arada motorun diğer aksamları da sıfırlandı. Bujisi, benzin hortumu, arka fren ve gaz teli, fren balataları vs... Far ampülleri normalde traktör ampülü biliyorsunuz, her ikisi de H4 olarak değiştirildi. Ferrari korna takılacaktı, takıldı mı bilmiyorum. Şu sıralar toplanıyor ve bitmek üzere sanırım. Bir iki eksik parçası var, mesela ön konsoldaki torpido kapağı yok, düşürmüşler. Ufak tefek eksikleri dışında bu akşam tamamlanacak gibi. Ben de gidip son halinin fotoğraflarını çekicem akşam. Yeni fotoları sizlerle paylaşırım tekrar. İlk halinin yandan görünüşünü de eklicem. :cat: Güvenipte bi yere gidilebilecek bir ZAT ımız oldu bu sayede. Her türlü eksiğini tamamladık, daha doğrusu sponsorumuz Necmi usta destek verdi, Cemil usta tamamladı. :cherry: Elimize sağlık. :wiinkk:
Kazasız sürüşler hepinize...
Ancak ilk aldığımız halinden malesef sadece 4 kare var şimdilik.
Daha sonra motor tamamen söküldü ve iskeleti kaldı ortada.
Daha sonra karbüratör söküldü. Asıl işi yapan arkadaşım Cemil de ilk fotoda.
Karbüratör temizlendi. Sıra geldi tahrik burçlarına;
Tahrik burçları değiştirildi, varyatör kapağı değiştirildi ve tabiki kayışta değiştirildi. Güzelce temizlendikten sonra kapatıldı.
Daha sonra alttaki fotoda göründen yuvarlak burçlar değişti. Bir tanesi kopukmuş, motoru çıkartmışken ikisini de değiştirelim dedi Cemil usta. :cherry:
Sonra motorun içini açmış ama niye bilmiyorum. O sıra ben kendi motorumla ilgileniyodum. :cherry:
Şimdi de grenajların boyanmasında sıra. Bütün çatlak patlak ne varsa hepsi özenle yapıldı ve boyahaneye girdi. Boyandıktan sonraki halleri;
Bu arada motorun diğer aksamları da sıfırlandı. Bujisi, benzin hortumu, arka fren ve gaz teli, fren balataları vs... Far ampülleri normalde traktör ampülü biliyorsunuz, her ikisi de H4 olarak değiştirildi. Ferrari korna takılacaktı, takıldı mı bilmiyorum. Şu sıralar toplanıyor ve bitmek üzere sanırım. Bir iki eksik parçası var, mesela ön konsoldaki torpido kapağı yok, düşürmüşler. Ufak tefek eksikleri dışında bu akşam tamamlanacak gibi. Ben de gidip son halinin fotoğraflarını çekicem akşam. Yeni fotoları sizlerle paylaşırım tekrar. İlk halinin yandan görünüşünü de eklicem. :cat: Güvenipte bi yere gidilebilecek bir ZAT ımız oldu bu sayede. Her türlü eksiğini tamamladık, daha doğrusu sponsorumuz Necmi usta destek verdi, Cemil usta tamamladı. :cherry: Elimize sağlık. :wiinkk:
Kazasız sürüşler hepinize...