Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ANTALYA'DA KULLANMAK ÜZERE 4 MEVSİM MONT TAVSİYESİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Dio
    Beyler antalya'da sık sık işim icabı side-belek ve kemer gibi yerlere motorumla gidiyorum. Buna uygun bir mont arıyorum nispeten uygun fiyata. Gördüğüm kadarıyla prohel colombia tavsiye eden çok. Bu montu alıp bir de yazlık almak gerekir. Öyle mi yapsam yoksa ixon'un yazlık montu var 190'a bıraktılar, onu alıp içine de polar giysem kışın da işimi görür mü? İşe sabah erken gidip genelde akşam dönüyorum. Yani öğle sıcağı çok görmüyorum. Buna göre tavsiyede bulunursanız sevinirim. Not : motorum bajaj discover 150f yani çıplak
    Bu arada ixon sordum 450 tl dediler kışlığına. Prohel'de galiba honda ataberk'te satılıyormuş (fiyatı 300 civarı internette, orada sormadım daha). Canlı bakabileceğim başka marka ve model varsa Antalya'da önerilere açığım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    31 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ybr esd 125-x max 250
    Hocam çok anlamam ama 4 mevsimlik diye bisey yok bence kışlık var yazlık 4 mevsimlik yazarlarla kışın donarsin yazın yanarsin iki ayrı mont al Antalya benim cocuklugumdaki gibi değil kışları soğuk oluyor artık

  3. #3
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Bu 4 mevsim olayı trekking ürünlerinde de var fakat gerçekten yazın ferah kışın sıcak ve kuru tutacak olan giysiler ayrı ayrı alınmadan pekte kullanışlı olmuyor. Motosiklet ekipmanı içinde sanıyorum aynı durum söz konusu. Mümkünse kış ve yaz için ayrı ürün almak gibi geliyor bana.

  4. #4
    dincer59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Istanbul ama kalbi Tekirdağ'da
    Motosikleti
    2011 CBF150 GRI
    1 yazlik 1 kislik alacaksiniz ozellikle antalyagibi sicak bi yerde 4 mevsim diye mont olmaz olamaz. Yazlik fileli bi mont bide kislik kalincana bi mont Antalyada sizi herturlu hava sartindan korur kanaatindeyim. Hayirlisi olur insallah.

  5. #5
    Dublebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2016
    Şehir
    Alaska
    Motosikleti
    Pulsar NS150
    Katılıyorum Kışlık ayrı yazlık ayrı alın. Kışlığın içliği çıkınca sonbahar gibi hafif serinde idare ediyor.

  6. #6
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Tek parça halinde gerçek 4 mevsim mont yok. İçlik dışlıklarla 4 mevsim olan montlar var ama bunları da hakkıyla yapanları 450 dolardan başlıyor, o da ABD fiyatı. En iyisi soğuk ve sıcak hava için 2 mont almak.

  7. #7

    Üyelik
    20 Temmuz 2015
    Kışlık tavsiye alalım o zaman

  8. #8
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Dio
    Aradan biraz zaman geçtiği için bilgilendirme yapayım. Montun 4 mevsim olamayacağını bende biliyorum ama olabildiğince öyle istedim çünkü sabahları erken yola çıkıyorum epey serin oluyor ve aynı gün öğleden sonra da dönüyorum bazen, bu seferde sıcak oluyor. Kendi çapımda yaptığım araştırmalar neticesinde ve bütçem doğrultusunda prohell botari modelini honda ataberk'ten 300'e aldım ve soğukta astarıyla kullanırken dönüşte sıcaksa astarsız kullanıyorum. Yazın sonunda epey sıcak oluyor haliyle ama sabahları üşümekten iyidir. Artık önümüzdeki yaz için de bir tane fileli ince yazlık bir mont alırım artık. Sonbaharın şu günlerinde sabah erken astarlı hali ancak yeterli geliyor. Kafamda kar maskesi tarzı balaklava, onun üstünde kask (mt blade aldım güneş vizöründen dolayı). Ellerimde de şimdilik kışlık kayak eldiveni var. Kışlık motor eldiveni siparişimin gelmesini bekliyorum aliaexpres'den. Dizlik dizlerimi soğuktan da koruyor bu arada.

  9. #9
    Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Dio
    Aradan epey zaman geçti ve bilgilendirme yapayım belki düşünenlere. Malum havalar dehşet sıcak ve bundan dolayı yazlık fileli mont aldım Andes marka. Mont açık renk ve gayet şık. Hem önü, arkası hem de kolları fileli. Sabah soğukları için de prohell botari montumun iç astarını kullanıyorum. Yazın da gayet iyi. Pek terletmiyor uzun yolda. 240 tl'ye mondial bayisinden aldım. Korumalar ahım şahım değil, idare eder işte.

  10. #10

    Üyelik
    09 Mayıs 2017
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    msx125
    motosiklet sürmeye yeni başladım. ankara ulusandaki arkadaş (burak) revit jupiter montu önerdi. yazın dış fermuarı kapatmadan sadece iç fermuarı kapatarak yazında giyilebileceğini, aradaki kumaşın havayı direk içeri verdiğini söyledi. alpha akademi kağan bey sağolsun sadece içteki fermuarı neden kapattığımı sordu. anlattım. "bak bakayım bu hava geçirir mi? bu kışın havayı direk içine almamak için yapılmış şaşırtmalı fermuar" dedi. kandırıldığımı anladım. ulusana da bunun için bir daha gitmedim. yazlık mont ihtiyacı doğdu doğal olarak. aklım revit eclipse de idi fakat fiyat fazla geliyordu. bende Venom Spin Racing modelini aldım. korumaları revite göre hiç güzel değil. izmirde alıp ankarada eve gelince açıp bakmak aklıma geldi o ayrı valla moralimde hafiften bozuldu ama yapacak birşey yok. ankara yazın sıcak olsa da akşamları ayaz olabiliyor diye içlikli bir model almak istediğim için bunu edindim. bu arada içliği de yelek gibi kolları yok . velhasıl bugün 20-30 km ile düştüm ve montun sol dirsek dikişleri hemen açıldı. güvenim iyice gitti bu mont için. ama el mahkum param yok dediğiniz andes monta da baktım ve o daha bi dandik geldiği için venom aldım. şimdi keşke borç harç revit alaydım diyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)