sonunda başardım

Motosikleti aldığımdan beri hep hayalimdeydi. Birgün mutlaka ankaradan kahramanmaraşa motosikletle gidecektim. Ama hep hayal olarak kaldı. 2006 da aldığımda eğliyetim yoktu. Sonra ehliyetsizlikten cezayı yiyince iyice ertelendi gezi. Sonra evlendim. Sonra eskişehire tayin aldım. Eskişehirde bu yaz ehliyeti alınca gezi işi iyice ciddiye bindi. Zaten ocaktan beri hazrılıklar yapıyordum. Ehliyeti alınca hazırlıkları hızlandırdım ve şeker bayramında çıkmaya karar verdim.
Neyse sözü fazla uzatmayayım. Motosikletin uzun yol bakımını başaranmotor salim ustaya yaptırdıktan sonra 26 eylülde yola çıktım.
huzurlarınızda 2500 km süren gezide hiçbir sorun çıkarmayan motosikletime ve son bakımlarını yapan salim ustaya teşekkürlerimi sunarım. Ve artık fotolara geçeyim.

Öncelikle bu geziye hazırlık için yaptığım Eskişehir bozdağı gezimden bazı kareler.

--

--

--

Bunlarda bonus. Fındıkçıda olduk busene

Şunların güzelliğine bakarmısınız. Ben ayırt edemedim. Annesine sordum kafa ve saç yapılarından ayırıyormuş. Ama ben kafadada saçtada fark göremedim.

Buda ekstra

Ve gelelim asıl gezi resimlerine ilkin gidiş geliş rotası ve kilometre sıfırlama. adettendir.

Akşamdan yapılan son planda sabah 7 de yola çıkılacak. Hanımı otogarda otobüse bindirdikten sonra otobüsle beraber yola çıkıyorum. Bakalım hangimiz önce varacak. Planlarıma göre ben önce varıp evden arabayı alıp eşimi Kahramanmaraş otogarından alacağım. Ve öylede oldu. 1,5 saat önce vardım.

--

Yollardayım artık sivrihisarı geçince yay tesislerindeki masrettin hoca heykeli dikkatimi çekiyor. Her zaman geçerim bu yoldan ama hiç böyle görmemiştim heykeli.

Tesettüre bürünmüş gibi. Yaklaşıyorum. Ama bi anlam çıkaramadım.

Kahramanmaraşa kadar olan yollarda son foto. Zira bu fotodan sonra makineyı video çekme konumunda unuttuğum için şarjı bitmiş makinanın. Gidip eşimi garajdan alacağım içinde durup jarj edemedim. Tabi bu duruma çok üzüldüm. Asıl amacım yollarda fotoğraf çekmekti.

devamı geliyor

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Seni ve motorunu tebrik ederim..

Helal olsun tebrik ederim Bende İst-Yozgat yuptım ama hala bir yazı yazamadım, inş birgün olacak. Tekrar tebrikler.

Uzun yol çok zevkli değil mi..

Nice km'lere..

Fotoğraflar için de teşekkürler.. İkizler gerçekten pek tatlı..

K. maraşta eşimi yine motosiklete bindirmiyorum. Onu abim ve yengemle taksiyle köye gönderiyorum. Bense biraderle beraber motosikletle köye doğru yola çıkıyorum.
İşte buralarda benim memleketim.

Buda aileden en küçük birader. Kendisi biraz ucuktur. Köyün imamının kızına aşık olmasındanda bellidir bu.

Çiftçi amca takmış traktöre pulluğu tarlaya gidiyor. Ekim zamanı.

Bizim köye varmak öyle kolay değil. Tırmanmak gerek. Nede olsa yayla yüksekte olur.

Fotoları hep ben çektiğim için görüntüde hep birader var. Ferdi.

Ve köye geldik. Geldik ama akşam olunca bi sorun çıktı. Evin önündeki direkte yanan sokak lambası patlamış. Kim değiştirecek. Tabi tedaştan eleman çağıracak değiliz. Çağırsakta gelmezler zaten. Mecburen bu tehlikeli işe ben kalkışıyorum. Nasıl tırstığımı siz tahmin edin. Hala elektrik var. Tellerde.

En tepeye çıktım direk nasıl sallanıyor. Tellere değmemeye gayret ediyorum. Yaptığım iş tehlikeli ve yanlış ama ışıksızda olmaz.

Sağsalim taktım ampulleri ve herkes bi oh çekti.

Sağımdaki düğünü olan birader solumdaki enişte ufaklık yeğen.

Çoban köpeği. Keçilerle kimseyi yaklaştırmıyor. Ben yaklaşamadım.

Hamakta yatmak başka rahat.

Memleketimin karadenizden farkı yok.

Devamı gelecek…

daha devamı var mı:D abi bütün köyü cekmişsin:p resimler süper cupperla uzun yol çok sarar bende kısmetse uzun yol yapıcam hayırlısı

Bunlarda karakaçanlar

Bilenler bilir bunlarda başkonuştan K.maraşın görüntüsü

Burasıda Kahramanmaraş ta adı Kıbrıs olan meydan ve o meydandaki anıt. Anıtın bir tarafında Atatürk bir tarafında NeneHatun ve bir tarafındada Sütçü İmam Heykelleri var.

Ayakta silahıyla türk kadınının namusunu korumaya çalışan Sütçü İmam dır, yerde vurulmuş olanda fıransız askeri kılığına girmiş bir ermenidir.

O zamanki adıyla maraşa TBMM tarafından istiklal madalyasının verilmesi kararı.

Kahramanmaraşta ulucamii meydanı

Kahramanmaraş kalesi

Kahramanmaraşta Abdulhamithan camii.

Geceleyin gökyüzünde hilalin görüntüsü ilginç caminin alemei gibi

Yeğenlerimden emel.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Ve birkez daha yoldayız

Evet bu resimlerde bizim köyden. İlk ev bizim ev.

Okulumuz

Etinden ve yumurtasından yararlandım

dönüş yolunda çektiğim bütün fotolara hafıza kartında oluşan bi sorun nedeniyle ulaşılamıyor. eğer sorunu halledebilirsem onlarıda yükleyecem.

sonunda eve geldim motosikletin yükünü boşalttım ve çektim bahçeye temizlenmeyi bekliyor.

ve km göstergesi toplamda 2310 km yol yapmışız çinçonla sorunsuz.

Son düzenleme:
eline sağlık resimler güzel şehrimizin tanıtımına bu şekilde faydandan dolayı teşekkür ederim sana bu güzellikleri gören ne kadar güzel bir memlekette yaşadığımızı bilecek havasına suyuna kurban olduğum memleketim

ali helalin var vallahi :) diyodun da inanmıyodum :p:p:p neyseki kazasız atlatmışsın. :) şöförlüğün iyiydi zaten senin:) tedbirli gidiyordun nitekim harika gezmişsin :) resimleri bizimle paylaştığın için teşekkür ederim :)

bravo Ali nice kmlere kazasız belasız inşallah :)
buarada motorun benimkinin aynısı sadece üzerinde yazan farklı :)
ben 20000 kmdeyim ve maşallah.....

cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. eğer önümüz kış olmasaydı ve hanım hamile olmasaydı ( bu arada inşallah nisanda bir kız babası olacağım :rendeer:) gezilerimin devamı gelecekti.
inşallah yeni sezonda devam. planlarımda gezilecek çok yer var daha.

çok güzel olmuş şehrimizin güzel bi tanıtımı oldu ellerine sağlık..........

çok güzel olmuş şehrimizin güzel bi tanıtımı oldu ellerine sağlık..........

evet çok daha güzel fotolar çekmiştim ama hafıza kartında bi sorun var ulaşamıyorum fotolara.
hele gelirken çektiğim fotolar süperdi. koca çantayı yükledim motosiklete. kocamanda bir bayrak diktim arkaya harika bi görüntüydü. ama malesef yeğenlerden birinin kamerayı vitrinde şarj olurken düşürmesi sonucu makinanın hafıza kartının beyni karıştı.

Motosikleti
ZX12R
guzel bir gezi olmuss..paylasim icin tesekkurler..:rendeer:

hafiza karti sorunu nu bende cok yasadim..:pr:

200 fotom gitti..:pale:..telefonumu imha ettim o yuzden :cat:

artik cektigim dakika hemen notebook a kopyaliyorum..:rendeer:
yeni makina aldim 2 ayda 500 foto cekmisim:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar