Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Siz uyurken çok önemli değişikler oldu !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Gece alkol satışı yasak, alkollü araç kullanana da hapis

    Türkiye'de son dönemlerin en tartışmalı konularının başında gelen alkol yasakları Meclis Genel Kurulu'nda tartışmaların ardından kabul edildi. Tasarıya eskisinden farklı olarak gece saat 22.00'den sonra perakendede alkol satışı yasağı ve araç kullanmadaki promil sınırının 1,00'den 0,50'ye çekilmesinin de arasında bulunduğu önemli maddeler eklendi.


    Alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. İşte alkolle ilgili yeni düzenlemeler:
    * Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılamayacak.

    Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkinin özendirici görüntülerine yer verilemeyecek.

    PROMİL DÜŞÜRÜLDÜ, HAPİS CEZASI DA GELDİ

    *0,50 promilin üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücülere 700 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi 6 ay geri alınacak. Teklifin komisyondan geçen halinde, promil sınırı 1,00 idi.

    *Alkollü olarak araç kullanma nedeniyle ehliyeti geri alınan kişiye, son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 5 yıl içinde; ikinci defasında 877 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgeleri 2 yıl süreyle geri alınacak. 3 veya 3'ten fazlasında ise bin 407 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgeleri her seferinde beşer yıl geri alınacak.

    *Yapılan tespit sonucunda, 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücü ayrıca 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.


    ‘İÇKİ YASAĞI’ İLE BEYOĞLU BİTİRİLİYOR

    ÜFLEMEYENE AĞIR CEZA

    * Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılıp kullanılmadığı ya da alkolün kandaki miktarını tespit amacıyla, kollukça teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmeyen sürücüler, alkollü olarak sayılmak yerine, 2 bin TL idari para cezasına çarptırılacak ve sürücü belgesi 2 yıl geri alınacak.

    *Uyuşturucu veya uyarıcı madde aldığı tespit edilen sürücülere 3 bin 600 TL idari para cezası verilecek ve sürücü belgesi beş yıl süreyle geri alınacak.

    REKLAM TAMAMEN BİTTİ

    *Alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları düzenlenebilecek.

    *Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar, her ne suretle olursa olsun, hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacak. Açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde servis amaçlı materyallerden marka, amblem ve logo kullanılabilecek.

    *Alkollü içkileri üretenler, ithal edenler ve pazarlayanlar, teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon veya bedelsiz olarak alkollü içki dağıtamayacak. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere 5 bin TL'den 200 bin TL'ye kadar idari para cezası verilecek.

    - Perakende ya da açık alkollü içki satışı yapılan işyerlerinin tabelaları, yürürlük tarihinden itibaren bir yıl içinde bu hükümlere uygun hale getirilecek.

    18 YAŞIN ALTINA YOK

    - Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamayacak. Buna aykırı hareket edenlere, para cezasının yanı sıra, çocuğun sağlığının tehlikeye sokulması halinde, TCK'nın "Sağlık için tehlikeli madde temini" başlıklı 194. maddesi hükümleri uyarınca 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek.

    - 18 yaşını doldurmamış kişiler, alkollü içkilerin üretiminde, pazarlanmasında, satışında ve açık sunumunda istihdam edilemeyecek. Yasal düzenlemeler uyarınca gerçekleştirilen eğitim amaçlı çalışmalar bu hükmün dışında olacak.

    - 18 yaşını doldurmamış kişilerden, alkollü içkilerin üretiminde, pazarlanmasında ve satışında halen çalışmakta olanlar, maddenin yayımı tarihinden itibaren bir yıl süreyle çalışmaya devam edebilecek. Bu hükümlere aykırı davrananlara 10 bin TL'den 500 bin TL'ye kadar ceza verilecek.

    - Alkollü içkiler, otomatik satış makineleri ile satılamayacak, her nevi oyun makineleri veya farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edilemeyecek. Bu ürünler basın ve yayın yoluyla tüketicilere satılamayacak ve posta ile satış yöntemi kullanılarak gönderilemeyecek.

    - Alkollü içkiler sunum izni verilen yerlerde açık tüketilebilecek ve bu yerlerde tesis sınırları dışında tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamayacak. Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satılamayacak. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere 5 bin TL'den 50 bin TL'ye kadar ceza verilecek.

    * Türkiye'de üretilen veya ithal edilen alkollü içkilerin ambalajları üzerine, alkol ürünlerinin zararlarını belirten Türkçe yazılı uyarılar veya mesajlar konulacak. Uyarı mesajlarını taşımayan alkollü içkiler satılamayacak. Uyarı mesajlarının şekli, boyutu ve içeriği; sağlık bakanlığı'nın uygun görüşü alınarak Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunca belirlenecek.

    *Alkollü içkilerin marka, tanıtıcı ve ayırt edici hiçbir işareti, alkolsüz içki ve sair ürünlerde; alkolsüz içki ve sair ürünlerin marka, tanıtıcı ve ayırt edici hiçbir işareti de alkollü içkilerde kullanılamayacak ancak ihraç amaçlı üretilenlerde bu hüküm uygulanmayacak.

    *İhraç amaçlı üretilenler hariç olmak üzere; alkollü içki kategorisindeki ürünlerin işlenmesi sonucunda elde edilen alkolsüz içkilerde; içeriğinde alkol kalmış içeceklerin ambalajları üzerine içerdiği alkol miktarı, alkol tamamen alınmış ise bu husus tüketiciler tarafından kolaylıkla okunabilecek şekilde yazılacak. Bu fıkralara aykırı hareket edenlere de 100 bin TL'den az olmamak üzere, yasaklara aykırı olarak piyasaya sürülen malların değeri kadar ceza kesilecek.

    *Meskun mahaller ve konaklama yerleri hariç olmak üzere; otoyollardaki ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde alkollü içki satışına ve tüketimine izin verilmeyecek. Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, her türlü eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastahane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içkilerin satışı yapılamayacak. Aykırı hareket edenler, 10 bin TL'den 100 bin TL'ye kadar ceza ödeyecek.

    *Tütün mamulü, etil alkol, metil alkol ve alkollü içki satmak isteyenlerin, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (TAPDK) satış belgesi almaları zorunlu olacak.

    *Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan (TAPDK) satış belgesi almak isteyenler, öncelikle belediye veya il özel idaresinden işyeri açma ruhsatı ya da Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgesi almaya mecbur olacak.

    *Belediye veya il özel idaresi, ruhsat vermeden önce yetkili kolluk kuvvetinin görüşünü alacak.

    *Bu kanun kapsamına giren ürünlerin toptan, perakende veya açık satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az 100 metre uzaklığın bulunması zorunlu olacak. Bu mesafe şartı turizm belgeli işletmeler için uygulanmayacak. Mesafe şartı satış belgesinin verildiği tarih itibarıyla aranacak.

    *Bu mesafe içerisinde bulunan taşınmaz kültür varlığı tescilli yapılarda düzenlenecek süreli etkinlikler için, TAPDK tarafından açık alkolü içki sunum izni verilebilecek.

    *Bu hükümler, maddenin yayımı tarihinden önce işyeri açma ruhsatı ve satış belgesi almış işletmeler için uygulanmayacak. Bu işletme sahipleri, işletmelerini birinci ve ikinci derece kan hısımlarına devredebilecek.

    SOĞUTUCULARA ÜÇ YIL SÜRE

    *Perakende alkollü içki satışı yapılan işyerlerindeki alkollü içkilerin konulduğu ve üzerlerinde alkollü içkilerin marka, amblem ve logosu bulunan mevcut soğutucular, işyerlerinin kapalı bölümlerinde bulunması kaydıyla üç yıl kullanılabilecek.

    - Ürünler, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından çıkarılacak ikincil düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayımından itibaren on ay içerisinde, düzenleme hükümlerine uygun hale getirilecek.

    SÜRÜCÜYE SİGARA İÇMEK YASAK

    *Sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında da içilmesi yasak olacak.

    *Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilecek.

    *Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanunu'nun cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde idari para cezası bir kat; ikinci tekerrürü halinde iki kat artırılarak verilecek. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de işyeri 10 günden 1 aya kadar kapatılacak.


    KAYNAK http://www.haberinbizden.com/
    Cadde34 Motosiklet Tutkunlari

    Cadde34MT


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    B..kunu çıkardılar artık...
    Her yeni güne bi salaklıklarla uyanır olduk...
    Görecekler elmi yaman bey mi yaman...

  3. #3
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    F650GS
    şimdi dalkavuklar üşüşür buraya, bu yasa gençleri korumak için çıkartıldı diye. hadi geçmiş olsun herkese.

    geçen sene eyüpteki festivalde alkol yasaklanınca üstüne bir de sanatçılar sahnedeyken ezan nedeniyle sesleri kesilince artık anlamıştık, ortadoğudaki sefil halklardan biriyiz artık. yabancı bir kadın ingilizce bas bas bağırıyordu aptallar ülkenizde neler oluyor görmüyor musunuz diye? artık bir gün özgürlüğüm için hoşgörülü, başkalarının hayatına karışmayan(!) müslüman kardeşlerimle karşı karşıya geleceğimden korkmuyorum. çünkü gelecekten eminim artık.
    Mengu16, İHTİYAR ve crxforever bunu beğendiler.

  4. #4
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Bu iktidar gitsin teneke çalacağım artık arkasından yaa oduruma geldim

  5. #5
    Bolu'lu Lynx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2007
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    KLE 500
    Güzel bi gelişme (gelsin polemikler) olmuş...
    Bu sebeple bir çok kişi kötü alışkanlıklarından kurtulur,yoksa başka türlü uzaklaşılmıyo meretlerden....
    Biz severiz böle dayatmaları,herkes bişey söyler ,söver (ben dahil) ama bi şekilde uyarız...Kendimede sebep arıyom bu arada

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Transalp
    Şu alkollü araç kullananlara verilecek cezaları okudukça içimin yağları eridi.Evet biraz sert ama olsun.Adamın alkol keyfi insan hayatından üstün olamaz.İçiyosan ya bi yerde sızar kalırsın , ya da taksi çağırır evinde sızarsın.Bu kadar basit.İçki sofrasına 100'lerce lirayı döken adam ksura bakmasın ama taksiye de 10 liracık veriversin.Önünü göremiyecek derecede içipte direksiyonun başına geçip insanların canını tehlikeye atmasın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------

    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi dalkavuklar üşüşür buraya, bu yasa gençleri korumak için çıkartıldı diye. hadi geçmiş olsun herkese.

    geçen sene eyüpteki festivalde alkol yasaklanınca üstüne bir de sanatçılar sahnedeyken ezan nedeniyle sesleri kesilince artık anlamıştık, ortadoğudaki sefil halklardan biriyiz artık. yabancı bir kadın ingilizce bas bas bağırıyordu aptallar ülkenizde neler oluyor görmüyor musunuz diye? artık bir gün özgürlüğüm için hoşgörülü, başkalarının hayatına karışmayan(!) müslüman kardeşlerimle karşı karşıya geleceğimden korkmuyorum. çünkü gelecekten eminim artık.
    Ne diyon sen ya.Kafan iyi mi senin?%99'u müslüman olan ülkede yaşıyosun ve kalkmışsın ezan okununca şarkılar susuyo diye şikayet ediyosun.Senin ezana saygın yoksa git o zaman, özentisi olduğun avrupada yaşa dicem ama oraya da almıyolar ki sizi.Eğer bu ülkede yaşıyosan , ezan okununca adam gibi susup oturacaksın.Saygı göstereceksin.

  7. #7
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2008
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    alkol ve trafik yan yana gelemez, sigara da trafikte ciddi dikkat dağıtıyor. sigarayı da alkolü de bıraktım, bu hükümetin yaptığı hiç birşeyi tasdiklemesem de bu hareketi tasdiklerim. alkol toplumun düzenini bozan bişey. sigara da ona keza sağlığın düşmanı. gençleri özendiyorlar.
    DEISIS, Eagle7 ve dogrusukru bunu beğendiler.

  8. #8
    emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Kanunu yerinde buluyorum .
    kimsenin bu kanunu taktığını da düşünmüyorum .
    hiç te polemik çıkmaz.
    *sonuçta alkol yasaklanmıyor.
    *tekel tabelaları kalkacak. tv ve gazetlerede reklam olmayacak hepsi bu .
    *ben gidip migrosa yine vodkamı biramı alabileceğim . okul meyhane çevresinde meyhane olmayacak e yanlış olan ne ?
    *araçta sigara içmek yasak e geç bile kalındı . eskiden şehirlerarası otobüslerde içiliyordu yasaklandı herkes şok. sonra vapurlar rezaletti yasaklandı herkes ozaman da şok oldu ama şimdi kanıksandı meğer doğrusu buymuş deniliyor.
    * alkollü sürücülere cezalar arttırılmış ( aslında aynıydı değişmemiş benim gördüğüm kadarıyla sadece testi red edene ceza gelmiş kötü mü ? )
    DEISIS bunu beğendi.

  9. #9
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    sigara yasaklandı ne oldu heryerde içiliyor bunada bir kılıf uydurulacakdır mutlaka içkili restranlar ne yapacak adamlar cidden iflas edecekler 22.00 da yeni yeni gelmeye başlarken müşterileri adamlar alkol satamayacak yok böyle bir şey yaa bunasıl bir ülke yönetmek İRAN gibi olduk resmen

  10. #10
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    Alkoldeki suruculerle ilgili olan duzenlemeyi cok sevdim. Keske daha ilk yakalanmada hapis verselerdi ve ehliyetleri geri verilmemek uzere alsalardi. Alkol alabilirsin karsi degilim ama o sekilde arabaya binince baskalarinin hayatlarinada kast edebilme durumu var ve bence savunulacak hic bir tarafi yok.

  11. #11
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    hepsini tek başlıkta doplamışlar geçiriverişler vatandaşa

  12. #12
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne diyon sen ya.Kafan iyi mi senin?%99'u müslüman olan ülkede yaşıyosun ve kalkmışsın ezan okununca şarkılar susuyo diye şikayet ediyosun.Senin ezana saygın yoksa git o zaman, özentisi olduğun avrupada yaşa dicem ama oraya da almıyolar ki sizi.Eğer bu ülkede yaşıyosan , ezan okununca adam gibi susup oturacaksın.Saygı göstereceksin.
    her seferinde dile getirdiğin şu % 99'u bir gösterir misin bana ? hayır İstanbul gibi koca bir şehirde yaşıyorum burda bile sözde %50 özde % 20-30 filandır herhalde.. ? ezan okunduğunda kesilmeyen müzik saygısızlıksa bi zahmet sabah ezanında pirelerini kovup ayağa kalk olur mu ? bunu yapan kaç müslüman var ? hadi ver yüzdeliği....sizin gibi insanlar yüzünden kişiler inançlarını sorgulamaya başladı..herkes kendi inancını yaşasın arkadaş size mi kaldı ?
    Two Against the World

    Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

  13. #13
    emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Ne diyon sen ya.Kafan iyi mi senin?%99'u müslüman olan ülkede yaşıyosun ve kalkmışsın ezan okununca şarkılar susuyo diye şikayet ediyosun.Senin ezana saygın yoksa git o zaman, özentisi olduğun avrupada yaşa dicem ama oraya da almıyolar ki sizi.Eğer bu ülkede yaşıyosan , ezan okununca adam gibi susup oturacaksın.Saygı göstereceksin.
    Hangi %99 ya sadece hristiyan sayısı %1 i den fazla
    sözde müslümanlar , dini takmayanlar, ateistleri toplasan %50 yi bulur . hangi %99 ?
    uydurmuşsunuz kendinize bir oran .
    Kaldı ki burası arabistan mı şeriatla mı yönetiliyoruz ?
    medeni kanunda ezan okunurken müzik dinlemenin veya konseri yarıda kesmemenin bir cezası var mı ? yok
    ben şimdi her ezan sesi duyduğumda arabadaysam camları kapatıp müziği açıyorum.
    evde zaten camları kapatıyorum .
    ne yapacaksın ?
    soruyorum sana Justin Bieber konserinde ezan okunurken konser yarıda kesilmedi . ne yaptın ? kimse adam gibi oturmadı ve ezana saygı duymadı . birşey yapabildin mi ?
    yazdıklarını tekrar oku ve birdaha düşün.
    senin tabirinle
    ASIL SEN SAYGI GÖSTERECEKSİN.
    blamir, Mengu16, Thracian ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #14
    blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2012
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    Bir biz mi doğruyu biliyoruz? İngiltere, Almanya, İtalya, Japonya neden uygulamıyor bu yasakları? Trafikte uygulanan yasaklara ben de karşı değilim fakat insanların özgürlüklerini kısıtlamaya başladı bunlar artık. Herkesi alkolik yaptılar, herkes içince sapıtıyor, etrafa zarar veriyor. Bizim insanımızın içi yenmiş be. İçse de aynı içmese de. Sen önce suç oranlarını azaltmaya çalış, terörü bitir, eğitim seviyesini yükselt.

    Aşağıda verdiğim tabloya iyi bakın. İçki tüketimi fazla ve az olan ülkelere. Kayıtlı ve kayıtsız içki tüketimine bakın. Ülkeler arasındaki refah seviyeilerine, suç oranlarına vs vs. Verdiğim linkte sadece alkol tüketimi istatistikleri var fakat az çok ülkeleri tanıyoruz. Bu ülkeler hiç içki içmedikleri için buralara kadar geldiler.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ol_consumption
    Thracian bunu beğendi.

  15. #15
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi dalkavuklar üşüşür buraya, bu yasa gençleri korumak için çıkartıldı diye. hadi geçmiş olsun herkese.

    geçen sene eyüpteki festivalde alkol yasaklanınca üstüne bir de sanatçılar sahnedeyken ezan nedeniyle sesleri kesilince artık anlamıştık, ortadoğudaki sefil halklardan biriyiz artık. yabancı bir kadın ingilizce bas bas bağırıyordu aptallar ülkenizde neler oluyor görmüyor musunuz diye? artık bir gün özgürlüğüm için hoşgörülü, başkalarının hayatına karışmayan(!) müslüman kardeşlerimle karşı karşıya geleceğimden korkmuyorum. çünkü gelecekten eminim artık.

    Perakende alkol satışının gece saatlerinde yasaklanması dışında mantıklı olmayan bir uygulama göremedim.

    Bu arada kimseye dalkavuk deme hakkınız yok.
    112ciyiz

  16. #16
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alkollü araç kullanma ile ilgili yasa değişikleri kismen kabul edilebilir hattaa bazıları iyi bile olmuş tamam da 22:00 dan sonra alkol satışı yasağı da ne oluyor?Cidden sinirlerim tepeme çıktı şimdi ben eşimle küçük bir akşam gezintisi sonrası bakkaldan 2 bira alıp evimde film-dizi seyrederken içemiyecek miyim?Yada eski dostlarla güzel bir cafe de laflarken 1-2 bira içemiyecek miyim saat 22:00 den sonra.Hani sizi hayata bağlayan çoğu kişiye önemsiz gelen küçük mutluluklar vardır.Şu yukarıda saydığım 2 şey benim küçük mutluluklarım arasındaydı sağolsun vatan haini özgürlük düşmanı Müslüman kostümlü şeytanlar onları da elimden aldılar.Ulan size ne milletin içtiği içkiden sizin ne haddinize insanların özgürlüklerine karışmak.Madem alkol kötü kaka günah o zaman almayın ondan vergi.Şu alkol yasaklarını koyanların maaşı alkolden toplanan vergilerden ödeniyor,alkolden vergi topluyorlar camii yaptırıyor.Bu kadar iki yüzlülük olmaz.Bu dolandırıcılar,alkol satışları düşerse,alkolden topladıkları vergilerdeki düşüşü telefi için başka şeylerin vergilerine abanacaklar.Son olarak saat 22:00 den sonra alkol bulamayan gidecek torbacıya alacak sarmaları ondan sonra çıkacak sokaklara.Bence olaylar kavgalar daha çok artacak bu yasakla.Baskının,zorlamanın,yasaklamanın olduğu yerde sapkınlık,düzensizlik,saman altından yürüyen işler artar.Yakında 22:00 den sonra tekel bayiilerinin yakınlarında el altından faiş fiyattan bira-rakı-şarap satan tipler,gazetelerde "Rakı getirmeyen mekan sahibini 10 yerinden bıçakladı" gibi haberler görürseniz hiç şaşırmayın.
    blamir ve Mengu16 bunu beğendiler.

  17. #17
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Kanun genelde mantıklı. Ama işin can alıcı tarafı satış yasağı.

    Madem bu zıkkımı içme hakkım var satın alma hakkım neden yok.

    Canımın istediği saat istediğimi alabiliyor olmam verdiğimiz vergilerin karşılığıdır.

    Eğer biri benim haklarımı saatlerle sınırlıyorsa hürriyetim kısıtlanıyordur.


    Oyumu her defasında akp ye verdim. Şimdi seçim olsa yine vereceğim.

    Yanlış uygulamalar konusunda akp nın attığı geri adımlar olmuştur. ( okullardaki kıyafet konusu ) Bu konudada halkın tepkisi doğrultusunda revize yapacağı kanaatindeyim.

  18. #18
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Eeeh sıktılar artık...

    Kimse kimseyi iç diye zorlamıyor...

    İçki yasak, sigara yasak, eurovision yasak, tiyatro kapalı, opera yıkık, sinema AVM olmuş, TV'ler hükümet yalaması, diziler sansürlü...

    Sonunda mal gibi, odun gibi bir ülke olduk işte... B.ku çıktı iyice bu işin.
    muhittinKaplan, Thracian ve ero__ bunu beğendiler.

  19. #19
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
    Sebep:  Forum Kuralı 1.2.18
     Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
     Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
     Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
     Şikayetleriniz için tıklayın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)