- Konu Yazar
14.06.2012 tarihinde çimento kamyonunu sollama yaptığım sırada bana korna çalıp sellektör yaptı tabi bende hiç kale almadan devam ettim. Eve geldiğimde plakamın ve avadanlığımın olmadığını gördüm
. Kendime bir süre söylendikten sonra olay yerininde uzak olması sebebiyle mahallede bulunan karakola gittim ve tutanak tutturdum. Bu konu çok önemli polislerde üşendiler ama biraz üsteleyince müşteki ifade tutanağını yazdırdılar(Tutanak olmazsa bir olay yerinde sizin plakanız bulunursa şüpheliler arasında ilk sırada yer almanız garantidir.). Ertesi gün trafik şubeye gittim (şu tescil ve devir işlemleri yapılıp ruhsat çıkartılan yer) ve danışmaya plakamın kaybolduğunu söyledim. Görevli memur sıra almadan şu masa git dedim. Gidip derdimi anlattım ruhsatı ve ehliyetimi verdim memura(ruhsat sahibinin gitmesi şart). Bana hazır bir dilekçe verdi ve noktalı yerleri doldurdum. Sonra sarı samanlı bir kağıt verdi üzerinde plakamın yazdığı onunla şöförler odasına gidip plakanı bastırcaksın dedi. Hemen oradan şöförler odasına gittim ve 10 dk içinde bana plakamı bastılar. Yanlış hatırlamıyorsam 10 tl gibi bir ücret ödedim plaka basımı için diğer işlemlerse ücretsiz. Fakat tekrar yazıyorum şöförler odasında plaka basımı hariç diğer işlemler için ruhsatın ve ruhsat sahibinin olması şart!!!