Keyifli bir yolculuk için güzel bir bahar gününden daha iyisi yoktur. Bahar geldi ve içimdeki yola düşme isteği dizginlenemez hale geldi ve planlarımı yapmaya başladım. Öncelikle yolculuk güzergâhını oluşturmakla başladım. İlk istikamet Malıköy Tren İstasyonu Müzesi. Oradan Alagöz Başkomutanlık Karargâh Müzesi. Midas’ın başkentine gitmeden önce uğrayacağım son iki nokta Duatepe ve Mehmetçik Anıtı. Sonrasında ver elini Gordion. Oradan da Yunus’un diyarına. Kat edeceğim yol yaklaşık 400 km.

Güne önce güzel bir kahvaltı ile başlıyorum ve 8.30 da yola düşüyorum.

Yolculuğumdaki ilk durak Malıköy Tren İstasyonu Müzesi. Ankara-Polatlı yolu üzerinde yer alan Müze Ankara’ya yaklaşık olarak 40 km. Ankara-Polatlı yolu üzerinde Temelliye varmadan önce Başkent Organize Sanayi Bölgesi yol ayrımından sağa saptıktan 6 km sonra Malıköydesiniz. Yol ayrımında müzeye ait bir tabela bulunmuyor. Yol organize sanayi bölgesinin bağlantı yolu olduğu için çok düzgün değil ve çok sayıda ağır vasıta tarafından da kullanılıyor.







İkinci durağım Alagöz Başkomutanlık Karargâh Müzesi. Alagöz Köyü'ne giderken kullanılan köy yolu oldukça düzgün. Yolun her iki tarafında tarlalar ve ağaçlar yer alıyor.





Bir sonraki durağım Dua Tepe. Dua Tepe, Ankara-Eskişehir yolu üzerin yer almakta ve Ankara’ya yaklaşık olarak 80 km. uzaklıktadır. Polatlı’yı geçtikten 6 km. sonra verilen Dua Tepe sapağından sonra takip edeceğiniz 5 km mıcırlı yol sizi Dua Tepe Anıtına götürecektir.









Dua Tepe Anıtı’ndan sonra istikametim Kartaltepe Üzerinde yer alan ve 22 metre yüksekliği, 10 metrelik kaidesi ile Türkiye'nin en büyük anıtı olan Mehmetçik Anıtı idi. Ancak son derece kötü olan yollar buna müsaade etmedi.



Yolculuğumun beni götürdüğü bir diğer yer eşek kulaklı Midas’ın başkenti Gordion. Dua Tepe üzerinden gidildiğin de Gordion’unu Ankara’ya uzaklığı 94 km. Polatlı’yı geçtikten 20 km sonra verilen Gordion yol ayrımını izlerseniz mesafe 106 km’ye çıkıyor. Ben ikinci güzergâhı takip ettim. Yol son derece güzel. Ancak yolda özellikle köy giriş çıkışlarında son anda görülebilen yüksek tümsekler yer alıyor. Gordion yol ayrımından 11-12 km sonra sizi Kral Midas’ın Tümülüs’ü karşılıyor.



Gordion’da özellikle görülmesi gereken üç yer bulunmakta: Gordion Müzesi, Midas Tümülüs’ü ve Gordion Antik Şehri kalıntıları.



















Yolculuğumun son durağı Yunus Emre. Ankara’ya 150 km uzaklıktaki Yunus Emre’ye Anakara-Eskişehir yolu üzerinden gidilmekte. Sivrihisar’a varmadan 20-25 km önce Mihalıcçık yol ayrımından sonra 30 km’lik son derece güzel ve keyifli yol sizi Yunus Emre’ye ulaştıracaktır. Yunus Emre'ye yaklaşırken karşıma çıkan virajlı dağ yolları son derece keyifliydi.

















Arkadaşlar gezdiğim yerlerle ilgili daha fazla bilgi ve fotoğrafı www.sinancinar1.blogspot.com adresinde bulabilirsiniz. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler