Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Doğu Karadeniz - Batum -İzmir (Ağustos 2011)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Karahisar03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    DL 650 K8
    15 Ağustos günü otobüsle İzmir den Amasya ya hareket ettim. Amasyada bıraktığım motorumu alarak sabahın erken saatlerinde yola çıktım. İlk etapta Rize ye ulaştım. Burada işlemlerimi bitirdim ve 17 Ağustos ta Eşimide Trabzon Havaalanından alarak turumuza başladık.


    Samsun a giderken havanın serin olması sebebi ile Yazlık montu çıkarıp, Kışlık olanı giydim. Bu esnada çektiğim bir foto.


    Aralarda fazla foto çekmedim. Nasıl olsa dönüşte bu güzergahı gezeceğim için o zaman sakladım.
    Rize ye girerken.


    Eşimi Hava alanından aldıktan sonra ilk rota Akçabat a köfte yemeğe gitmek oldu. O esnada hava kararmak üzereydi ve bu fotoyu çektim.


    Bir karede Akçaabat köftesi. Bu arada Trabzonda şunu öğrendim. Trafikte iftar vakti yaklaştığında aç bir Laz dan tehlikelisi yok. Belki Aç 2 laz olur. (Karadenizli arkadaşlarım alınmasın, bu bir şaka ama Trabzonda Trafik çok zorladı, hiç bir yerde şimdiye kadar böylesini yaşamamıştım. Siz siz olun Trabzonda Aç bir lazın önünden, Boş bir taksinin arkasından gitmeyin derim.) Trabzon ve tüm doğu karadenizde şehirler , ilçeler çok temizdi , bunu çok beğendim.


    Artvin Hopaya vardığımızda, gelmişken Batum yapalım dedik ve Batum a geçtik. Bize faydası Depomuzu yarı fiatına doldurduk, ve ikişer karton sigaramızı üçte bir fiatına aldık.


    Gümrükten geçiş kareleri.




    Sınırı geçtikten sonra Batum tarafında herkez denizde idi. Bu arada Gürcülerin sahil güvenlik tekneside sınırın hemen yakınında açıkta demirlemiş, herkez deniz sefası yapıyordu.

    Batum tarafından kareler.













    Gelelim bu resme. Batum da Yunus balıklarının gösterileri vardı. Bunu kaçırmak istemedik. Bu arada yanımda Dolar vardı, Gürcülerin Lari sini almamıştım. Daha sonra Batumda alırım dedim. Gümrükte memurlarla konuştuğumuzda Doların da her yerde kullanılabileceğini söylemeleri bizi hataya düşürdü. Neyse Gösteri için bilet sırasına girdik sıra bize geldiğinde bileti dolarla ödemek istediğimde kabul etmediler, neyse sıradakilere rica ediyorum dolar bozmalarını hiç kimseden tık yok, ee gösteriyi de izlemek istiyoruz tabiî ki. Eşim orada bekledi ve ben sıradan çıkarak Sheredon otelin oraya gittim. Bana tarif edilen en yakın yer . Neyse para işini hallettik, zaman kaybetmemek için hemen taksiye bindim. Yeri söyledim acelem var ne kadar dedim, şöför taksimetre gösterdi. Ok brader. Ama oda ne adam hemen gece tarifesi açıyo. Gece değil dedim düzelt, vatandaş gündüz yazıyo dedi. İşin ilginci Kullandıkları taksimetre Türk malı ve Türkçe. Neyse Türk olduğumu ve Türkçeyi bildiğimi söyledim, hemen özür ve normale döndü. ( Zaten 1 Lari tuttu ama, aya üstü turist muamelesi yani.)


    Neyse buradan devam edelim , geri döndüm bilet bitti, gösteri tamamen doldu dediler ve en erken ertesi gün yer olduğunu söylediler. Buna baya üzüldük aslında, orada yapılabilecek en güzel şeylerden birini kaçırdık. Açıkçası Batumda kalmak ta istemedik. Güvenli bir şehir değil. (Bunu orda yaşayanlar söylüyor)


    Batumdan karelere devam edelim.












    Evet gelelim bu kareye, Resim çekmek için Sahile yakın güzel bir park yerine girdik, bu amca işaret eder gel gel diye. Neyse bir iki foto alıp gidiyorum falan dedim. Elle etrafı göstermeler falan filan derken eşim Bana bir şeyler söylediğinde Uyy niye Türkçe Konuşmayusun dedi. Neyse uzatmıyalım amcanın adı Enver BARİ . Aslen Türk ve Müslüman, Rus sınırı kapatıldığında Kardeşlerinin Rize de kendilerinin burada kaldığını ve 38 yıl boyunca görüşemediklerini ve bunca yıl sonra birbirlerini bulduklarını anlattı. Sohbet güzeldi. Sonrasında yemek yiyebileceğimiz yerleri ve lokantaları tarif etti, gürcü lokantalarında uzak durun her şey vardır gibilerinden tembihledi.




    Gelelim bu arkadaşa: ortadaki arkadaş Erzurumlu ve İsmi Sinan YLDIZ. 2 yıldır orada yaşıyor ve sigara toptancılğı yapıyor. Giderseniz buradan alışveriş yapabilirsiniz. Adresi= Cevaaveze No:17. Bu arada yandaki Gürcü bayan (Türkçesi gayet iyi) Beni çekme, bu evlidir sonra resim Türkyede başına bela olur gibilerinde gülerek söyledi. Anladınız )


    Akşam dönüşe geçtik.








    Buda tutturdu fotoğraf çektircekmiş, yok Beni Türkiyeye götürmüş, zaten Hanım ters ters baktı.


    Eminim sadece motoru çok seviyordu. 




    Ve sonunda Türkiye ye dönüş çok güzeldi. Kısaca Gürcistanı pek beğenmedik diyebilirim.

    Devamı gelecek.
    ===================================
    Kaskını tak. İki damla ter akması Kan akmasından iyidir.
    TB5DT


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    insan bir geldik der; cay kahve yeme içme ıslarlardık
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  3. #3
    Karahisar03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    DL 650 K8

    Evet devam edelim. Borçka nın gece görünümü. Batum dönüşü doğrudan Borçka ya geldik. Yollar çok virajlı ve Gece ulaşabildik. Tüm gezi boyunca iki gez gece yolculuk yaptık , ilki buydu.




    Sabah erkenden Karagöl e doğru hareket ettik. Şimdide Karagöl yolundan manzaralar.








    Karagöl e geldik. En sevdiğimiz yer burası idi. Karagöl ün dünyada bir eşi yoktur bence. Karadenize rota çizenler burayı mutlaka görsün. Mümkünse bir gece Karagölde çadır kurup kalsınlar.












    Panaromik fotoğrafla gölün tamamını almaya çalıştım. Bu arada oldukça çok fotoğraf çektim, işin aslı pek fotoğraf becerim yok, her gördüğüm şeyi çekmeye çalıştım belki güzel bir iki kare içlerinde olur diye. Karagöl ü Fotoğraflar anlatsın.










    Kartpostal gibi bir yer.




























    Bagaj Gürcistan stokları ile baya küçüldü.


    Bundan sonraki resimler ayder yolunda çekildi.






    O yörede Ramazan sebebi ile açık yer bulamadık, Çamlıhemşin de Ekmek,peynir ve zeytin alarak yol kenarında müsait bir yerde atıştırdık. Ama yediğimiz en güzel yemek buydu sanırım.(Eşimin fikri tabi benimde)




    Derelerin hepsi birer kartpostallık.








    Ve Ayder resimleri.









    Ayder de konaklamadık. Tekrar Rizeye döndük ve orda konakladık.


    Bu arkadaş Burak KANMAZ Kendisi İstanbuldan 4 gün önce turuna başlamış. Karagöl ve Macahel e gitmeyi planlıyordu, onada Karagölde çadır kurmasını tavsiye ettim. Harita verdim. Hoş sohpet oldu. Umarım kazasız belasız oda turunu tamamlar. Selam Burak.






    Dönüşte zaten hava kapalı, derken yağmur hafif hafif başladı, amailersi açık ben biraz acele ediyorum. Eşim yağmurda yolculuğu çok sevdi. Kendi kendine foto bile çıkti. Ben yağmurlukları çıkaralım diye konuşurken zaten ıslandım. Benim mont fileli yazlıktı ben ıslandım, ama eşimin keyfi yerinde idi onun montta problem yoktu tabi.


    Devamı gelecek.
    ===================================
    Kaskını tak. İki damla ter akması Kan akmasından iyidir.
    TB5DT

  4. #4
    farcob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2009
    Şehir
    maltepe istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150
    harika..batumu çin gezisi dönüşü görüp çok beğenmiştim.beğenmediğinize şaşırdım.
    benim gittiğim dönemde biraz yokluk vardı.tiflis te polislerin düdük istemeleri şaşırtıcıydı
    elle çevrilen benzin pompasını unutmam.bütün arkadaşlar sırayla çevirmiştik...

  5. #5
    FatihKARAKAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2011
    Şehir
    Çubuk / ANKARA
    Motosikleti
    BMW R 1200 RT
    Çok güzel bir gezi olmuş, imrendim gerçekten. Bu arada aç laz tarifini beğendim

  6. #6
    Karahisar03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    DL 650 K8

    Uzungöl e bundan 19 yıl önce gitmiş ve orada kamp yapmıştım. O zamandan bu zamana bence gölü bitirmişler. Etrafını beton duvarla çevirmişler ( Belki gereklidir bilmiyorum) ama ben hayal kırıklığına uğradım. Buraya fotolarını koymadım ama ne akla hizmetse Beton asfalt karting pisti bile yapmışlar. Bence yazık olmuş.














    Ama yinede çok güzel bir yer. (Karagöl kadar olmasada )








    Artık Sümela ya çıkıyoruz. Bundan sonra Sümela resimleri. Her şeyi fotoğraflar anlatsın.














































    Sümela eşsiz bir kültür varlığı, burayı mutlaka korumamız lazım. Sanırım gerekli özen gösteriliyorda. Mutlaka görün. O çağda buralar nasıl yapılmış, insanın aklı duruyor. Tabiat mükemmel , ağaçlardan gökyüzü görünmüyor o kadar heybetli.


    Buda gezinin mükafatı idi. Ziganaya çıkarken bu lezzeti tadın derim.

    Devam edecek.
    AnTonio ve afatsum bunu beğendiler.
    ===================================
    Kaskını tak. İki damla ter akması Kan akmasından iyidir.
    TB5DT

  7. #7
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Kısacası Tebrikler...... Bende Karadeniz Arhavi'liyim. Sizin gezdiğiniz o cennet köşelerini her sene bir defa gezip dolaşmazsam psikolojim bozulup tehlikeli olmaya başlıyorum.
    Bu insanlara anlatmak çok zor. O güzel nefesinizi tüketmeyin. Fazla kalabalık gidilirse zaten tadı kaçacak.Güney sahilleri gibi her adımda vatandaşa kazıklar yağacak. Doğa ve yöremizin insanları biraz daha benlikleri bozulmadan yaşasınlar.
    Bir yandan memleketin her karış toprapı bu vatan bayrağı altında yaşayan her kesin ortak serveti. Günümüz teknolojisi ile artık dünya avuç içinde. Eğer bu insanlar hala Marmaris, Kuş adası,Bodrum diyolarsa birak kalsınlar bodrumlarda. Benim karadenize misafir götürdüğüm bir bayan arkadaş bu manzaraları görüp içinde kaybolduğu an Bodrum da tatil yapan arkadaşlarına cep telefonu ile şü sözleri söylemişti. "Siz de kendinizi tatil yapıyor mu zannediyorsunuz ! Sizin gibi binlerce insanin terini gaz kokusunu değil, Allahın akıllı insanlar için bahşettiği doğanın kokusunu kokluyorum. Uyanın artık bu gaflet uykusundan. Çünkü ömür çok kısa" demişti.
    Ben bu sene 15 gun kaldım. 1-15 Temmuz arası. Denk gelmiş olsak size daha neler neler sunardım.

  8. #8
    Karahisar03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    DL 650 K8

    Ziganadan devam ederek, Gümüşhane Kürtün’ e geldim. 1989-1992 yılları arasında burada görev yapmıştım. En çok severek çalıştığım yer burası idi. O zamandan beri görüştüğüm, dostluğumuzun devam ettiği arkadaşlarım var. Onlarla buluştum. Geceyi Burada geçirdik.




    Tam kıvamına gelmiş taflanları topladık ve tatdık.


    Gece sohbete devam ederken ziyaretçimiz vardı , Kirpi kardeş hayatından memnun. Banada foto çekmek kaldı.


    Neyse Gresun u geçene kadar yola devam ettik. Bir petrolde durduk ve ben Zincir yağlamakla zaman geçirirken. Eşim Netbok u açmış ve mesajlara Face bakıyordu.




    Evet arada fotoları atladım ama, Orduya geldik. Arkadaşların tavsiye ettiği Teleferik keyfini tatmamız lazımdı..


    Bundan sonraki resimler Teleferik ten. Manzara mükemmel. Ordu altında, her yer görünüyor. Tesis mükemmel, yeni ve temiz. Çok güzel zaman geçirdik. Motoru hemen tesis yanındaki otoparka aldık. Görevli Çıkışa yakın alalım benim gözümün önünde olsun dedi.(Sağolsun). Kask ve montları da Cafe86 isimli cafeye emanet bıraktık. İnsanlar çok yardımcı oldular.
















    Zirvide Sanırım Toptepe. Güzel bir çay keyfi ve manzara seyri. Tabi bir sürü fotoğraf.




    Tekrar aşağı indiğimizde Cafe 86 da oturduk. Bu arada kanadı kırık bir martı ortalarda dolaşıyordu. Herkez sahiplenmiş, besliyorlar. Yoksa yaşaması imkansız zaten.


    Burasıda bahsettiğim Cafe 86. İki genç arkadaş çalışıyor burada. Bişeyler yemek istedik tost falan istedik. Bize Yengen yapalım dediler. İlk kez duydum. Oldukça büyük bir tost ekmeğinin içine tost malzemeleri artı turşu ve domates ilavesi ile yapılan bir tost. Buradan geçerseniz mutlaka tavsiye ediyorum. Kesinlikle tadın. Hem doyurucu hem de oldukça lezzetli.


    Daha sonra Ünye ye geçtim orada Çok samimi bir kardeşim ve ailesi ile buluştuk. Birlikte Ünye kalesini gezdik. Pek gidilen bir yer olmadı için oldukça kötü durumda, ama Ünye manzarası mükemmel.


    Panaromik Ünye manzarası.


    Kale içersinde zirveye yakın bir yerde yer altına uzanan bir tünel var. Şimdilerde 35-40 mt sonrası tamaman kapalı. Ama arkadaşım çocukluk yıllarında 150 mt kadar gittiklerini anlattı. Nereye çıktığı bilinmiyor. Belki bir kaçış yolu yada su kaynağına gidiyordur bilemiyoruz.

    Kaleden Ünyeye inerken ki çok yakın, bahçeler arasında birden yola bir Ceylan fırladı. Durdu ve 2 saniye kadar bakıştık, bu esnada bende arkadan gelen arabayı beklemek için durmuştum. Hayatımda gördüğüm en güzel şeydi. Gezinin en güzel karesi idi. Daha sonra anında yolun karşısına tel örgülerin üzerinden en az 3-4 metre fırlayarak bahçelerde kayboldu. Şaşırdım, arkadan arabayla arkadaşım ailesi ve araca binen, fotoğraf makinası eşimde idi, geldiler. Gerçi makine bende de olsa ona fırsat verek zaman yoktu. Şunu belirteyim o hayvanın gözlerini gördüm, 10-15 metre mesafede idik. Yok böyle bir güzellik. Bu anı unutmam mümkün değil. 1990 yılında Kürtün Erikbeli yaylasında köylüler Ceylanların olduğunu ve her sabah geçtiği yeri göstermişlerdi. Geceden orada pusuya yattım ve 2 ceylan geldi. Aramızda 35-40 metre kadar vardı. Nefesimi bile hissedip birden fırlayıp kaçmışlardı. O zaman da hiç unutmam gözlerini o mesafeden gördüm. Ve dedim ki insanlar nası kıyıp bu hayvanı vurmak isterler.




    Gece Samsunda kaldık. Samsun da sahilde bir kafeye gittik. Şimdi Cafeyi anlatamı.size. Adı sanırım Patron du. Ama herkez Çekirdek Kafe diyor. İşin espirisi kafeye gittiğinden hemen ücretsiz bir tabak çekirdek veriyorlar. Çekirdek kabukları yere atılıyor. Herkez özgürce evde yapamadığını burada yapıyor. Yerler inanın halı gibi çekirdek kabuğu olmuş. İlginç bir ortamdı, bizde çekirdek kabuklarını rahatça etrafımıza attık. Yerlerdeki kabuktan halıya katkıda bulunduk.Yolunuz düşerse Gidin bir çay için derim.




    Ve yolumuz oradan Çorum Alaca da kısa bir arkadaş ziyaretinden sonra iftar vakti Ankaraya devam ettik. İkinci gece yolculuğumuzdu. Bu arada motorun farları yüklü olması sebebi ile baya yukarda idi, bir petrolde ayarladım ondan sonra rahat ettik. Gece reflektif yelekleri kullandık. Zaten çantalarda reflektif yansıtıcılar yeterince görünür yapıyordu bizi. Gece 23 00 gibi ankaraya geldik ve konakladık. Sabahında kaldığımız yerin bahçesinde serçeler cirit atıyor. Ne atarsan havada kapıyorlardı. Biraz onları besledik,


    Ardından Eşim ve benim için Kutlama niteliği olmasada Karadeniz ardından Bu geziyi pasta ve sohbetle süsleme zamanıydı.


    Daha sonra istikamet Eskişehir oradan Bursa ve İzmir. Yolda Polatlı yolundan bir iki resim.


    Eskişehirde Kardeşimi ziyaret ettik ve konakladık. Hamam keyfi yaptık. Gece Şehir parkına gittik. Belediye başkanı mükemmel yapmış. Nefis bir park. Gerçi her yer öyle, sandal gezisi, Mini Süveyş kanalı gibi teknelerin asansör havuzlarla aşağı indirilmesi, hepsi görülmeye değer.






    Bundan sonra qek resim koymadım. Eşim karadenizin üzerine pek fotoğraf çekemedi zaten. Neyse Bursada konakladıktan sonra ertesi günü İzmir e evimize sağ salim geldik. Kızlarım bizi bekliyordu.



    Evet bir gezimizde böylece sanırım 4000 km ye yakın oldu. Elazığdan başlayan, Karadeniz ve söylediğim rota ile bitirdik. Bu gezi bizim istediğimiz ,severek yaptığımız bir gezi idi. Gezi esnasında hiçbir problem yaşamadım. Makinem tam anlamıyla saat gibiydi. Yollarda tehlikeli bir durumla karşılaşmadık, Trafikte problem yoktu. Her yerde radar vardı ama önceden fark ediyorsunuz, birde 20 yıldır zaten aynı yerlerde duruyorlar biliyorsunuz.

    Diğer bir konu ise yakıt meselesi. Merak edenler olmuştur. Vstrom ile Kullanış karakterim çok farketmesede ortalama 400 km de benzin aldım. Ortalama diyorum. Kimi yerde 420-430 km yaptım ikinci yedek yandı 2 litre veya 1,5 lt. kala benzin aldım. Po dan aldığım benzinle ortalama 400 civarı yaptım. Zaten Opet almıyorum 350 yi göremiyorum.(Önceki denemelirimin sonucu ) Shell olursada 380- 400 ü zorluyor. Total ise 420 yi bulduruyor. Tabi kullanım şartları etkiler ama, sürüş karakterim hep aynı. İşin en ilginci Gürcistandan aldım benzin, Millet beğenmiyor onların benzinini ama en iyisi oydu. Tam 453 km yol yaptırdı ve Bu yolda Borçkaya Karagöl e çıkış var. Elbet inişte var. Ama Rus benzini kesinlikle bence mükemmeldi, Performans ta bir problem yoktu. En uzun giden buydu. Herkeze selam ve sevgilerimle. Kazasız belasız geziler diliyorum.
    ===================================
    Kaskını tak. İki damla ter akması Kan akmasından iyidir.
    TB5DT

  9. #9
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    gerçekten mükemmel bir gezi olmuş.her karadeniz gezisine resimlerine baktığımda,içim gidiyor.umarım ölmeden önce bir kere de olsa görmek nasip olur.paylaşım için teşekkürler.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  10. #10
    namk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    harley davidson 2007-mobylette 1967-Honda NX400
    Teşekkür ederim,paylaşımlarınız için.

  11. #11

    Üyelik
    23 Şubat 2011
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    GV250
    gerçekten çok güzel bir gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler

  12. #12
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Bülent Ersoy klasiği ile... Helal... olsun..........

  13. #13
    AnTonio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    GL 1800 GOLDWİNG
    Gerçekten nefesini tutarak okudum . Mükemmelsin !!! Hayalimi gerçekleştirmiş birisi olarak biraz da uyuz olmadım diyemem şaka bir yana gerçekten mükemmel bir gezi ve mikemmel bir yazı .

  14. #14
    [Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2009
    Şehir
    İzmir
    Süper bir gezi olmuş karadeniz cennet gibi biryermiş maşallah özellikle karagöle hayran kaldım.

    Paylaşımınız için çok sağolun.

  15. #15
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    Bu geziyi atlamışım,çok güzel. Umarım bu sene biz de Karadenizi bir baştan bir başa turlarız
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

  16. #16
    murat_112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    CBR 600 F
    çok güzel çok keyifli bir gezi olmuş, tekerinize sağlık hocam
    dilerim bu yaz banada kısmet olur karadeniz turu bir karadenizli(artvin) olarak..
    Düşlerim var, Rüzgara ters düşen..

  17. #17
    shooteronur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ekim 2011
    Şehir
    izmir çiğli
    Motosikleti
    tekrar mcx ile döndük hayata
    tebrik ederim valla özendik
    motorumu satıp benzin alıcam. %68 vergimi olur ya


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)