Gezi Yazilarini Forumunu Amaci:
Bu forumun amaci üyelerin gezmis olduklari yerler hakkindaki bilgilerini , düsüncelerini bütün üyeler ile paylasmalari ve ayni yerlere gitmek isteyecek kisilerin fikir sahibi olmasi saglamaktir.

Gezi Yazilari Forumuna Yeni Bir Baslik Acmadan Önce Asagidaki kurallara Uymalisiniz:

- Yapmış olduğunuz gezi hakkında; gittiğiniz yerin detaylı bilgisini vermelisiniz. Nasıl gidilir? (mümkünse haritalı) , yol durumu , gezilecek yerler , ne yenir , nerede kalinir , gezi yorumu vb. bilgileri yazmanizda fayda var.

- Gezi ile ilgili fotograflar hakkinda; fotograflari forum icerisinde mesajlara ekleriken resim dosyalarinin, sayfanin yüklenme süresini uzatmamasi ve görüntü kirliligi yaratmamasi amaci ile 800x600 cözünürlüğü gecmemesine dikkat edilmeli. Fotograflar hakkinda aciklama fotografin uzerine yazilmali. (Mesajınıza Resim Eklemek)

- Duyurular bölümünde duyurusu yapilan bir gezi tamamlandiktan sonra bu gezi hakkindaki görüsler ve gezi fotograflari icin bu forumda yeni baslik acamazsiniz. Gezi hakkindaki gorusleriniz ve fotograflariniz duyurular bölünümdeki gezi duyurusu basliginin altina yapmalisiniz. Gezi kurallarina uygun gezi hakkinda bilgilendirci mesajlarinizi Gezi Yazilari forumuna yazabilirsiniz.

- Yeni yapilacak bir gezi duyurusu Gezi Yazilari forumu yerine Duyurular forumuna acilmalidir. bu balsiga acilan duyuru mesajlari gerekli foruma tasinacaktir.

- Detayli bilgi verilemeyen gezi yazilarina moderatorler tarafından düzenlenerek asagidaki uyari mesaji basliga eklenecektir. 1(bir) hafta icerisinde mesaj , yazari tarafinda kurallara uygun hala getirilmesigi takdirde mesaj cöp kutusuna tasinir. (not: her üye forum sayfalarina yazmis olduklari mesajlarini düzenleme yetkisine sahiptir. Yazmış oldugunuz mesajın sag üst kösesinde göreceginiz degistir ikonuna tiklayarak mesajinizi düzenleyebilirsiniz.)

- Yapmış olduğunuz gezileri başka bir siteye link vererek yayınlayamazsınız . Ancak yazının sonuna web adresi vererek alıntı yaptığınız yeri gösterebilirsiniz..

Düzenlenen mesaja koyulan uyari mesaj. : Gezi yazilari forumuna acilan baslik kurallarina uyulmasi gerekir. Acmis oldugunuz baslikta yapmis oldugunuz gezi hakkinda detayli bilgileri yazmalisiniz , sadece resimlerden olusan , gezi hakkinda bilgi verilmemis mesajlar yazari tarafindan düzenlenmedigi takdirde silinecektir.


Örnek teskil etmesi acisindan asagida gezi kurallarina uyan ve uymayan bazi yazilar hangi kurallara uymadigini belirterek veriyoruz.

Sadece buyuk boyutta resimlerden olusan kurallara uymayan bir mesaj
Atatürk Barajı Gezisi [U]
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=6715


Gezi önerileri duyurular forumana yapilmali baslik tasiniyor..
17 Eylül Erdek Turanli Köyü ve Kapıdağı Gezisi ÖNERİSİ
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=6279


Geziler hakkindaki gorusler gezi duyurusunun oldugu basliga yapilmali yeni bir baslik acmiyoruz..
...METE HAN'LA POLENEZKÖY MANGAL GEZİ GEYİKLERİ...
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=6467


Gezi sonrasi cekilen fotograflari gez iduyuru baslig icine ekliyoruz. Ayrica gezi ile ilgili detayli bilgi verici yazi yazip hazirlarsaniz gezi yazilari forumuna baslik acabilirsiniz.
10-11 EYLÜL ÇINARCIK GEZİ RESİMLERİ
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=6658



Gezi Yazilari Kurallarina uyan ornek gezi yazilari;

http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=6231
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=6648
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=6093
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=4424
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=5871
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=4875
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=1656
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=1459
http://www.motosiklet.net/modules.ph...ewtopic&t=1388



Yeni acacaginiz basliklar icin bu kurallara uymanizi önemle rica ederiz.
Saygılar
site Yönetimi